Смени марката и ще успееш набързо със задачата. Хората се чудят как да нямат дефрост, ти се чудиш какво да направиш за да има? Отвори прозореца широко и успех.
NA
NA
Смени марката и ще успееш набързо със задачата. Хората се чудят как да нямат дефрост, ти се чудиш какво да направиш за да има? Отвори прозореца широко и успех.
Щом ти не можеш да го вкараш в дефрост предполагам, че и децата няма да успеят. Освен ако не те надминат по амбиция. Всъщност и да им се случи дефрост, едва ли ще получат уплах. Поне моите все още спят без грижи.
При мен направи единствения си дефрост оня ден като понаваля малко сняг в Бургас. Пуфти си и 4-5 мин ще чуеш един шум от вътрешното тяло, който досега сигурно не си чувал. При по-сух въздух и отварянето на прозорците много не помага за дефрост особено ако е над 0С.
Вчера отворих сутринта прозорците на спалнята да проветря.. и съм ги забравил 2-3 часа отворени.. тошо дремеше незнайно защо. Чакай да паднат малко температурите под -5С, набримчи го на 25-26 и ще чуеш що е то дефорст.
Честита Нова Година!
Желая Ви здраве и само позитивните сценарии да Ви преследват с любимата и желана техника.
Такъв се надявам и да е моя - предстои ми закупуването на климатик. Лаик съм по темата, защото това ще е първият ми климатик в живота. ТЕЦ, локално парно, печка на дърва, "духалка" ... май почти през всичко съм минал на тема отопление по отношение на жилището. Нуждата от охлаждане през лятото обаче извади на преден план мисълта за климатик След като попрочетох доста от написаното в този форум разбрах за себе си, че даже и съм закъснял - тази техника на хартия реализира завидни разходи за ел. енергия. Но теорията е ясна - тук съм за да Ви помоля да споделите опита си с подобна техника. В моя конкретен сучай става дума за:
Жилищно помещение за охлаждане и отопление с квадратура 23 кв.м с ПВЦ дограма двоен стъклопакет без КА стъкло (включващ и врата към остъклена тераса) 4,8 кв.м поставен на единствената външна стена с разположение юг-изток, която е с външна изолация. Апартамента се намира в София на етаж 5 от 8, а конкретната стая се използва за спалня. Желаната поддържана температура е средно 23 градуса. В стаята пребивават единствено стационарен компютър и телевизор. Ще съм доволен ако климатика успява да работи адекватно при температурен диапазон в рамките на +40: -15 градуса. В жилището от скоро пребивава същество от женски пол именно което настоява за наличието на климатик
От споделено от приятели и от споделеното тук ми става ясно, че евтиното излиза почти винаги скъпо. Тук става дума за собствено жилище и инвестицията за по-дълъг период ми позволява да заделя бюджет около 1900лв.
klimatik.jpg
Моите способности стигнаха до колебания м/у Тoshiba RAS10SKVP2-E/RAS10SAVP2-E DAISEKAI6, Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35 ZGX-S и Daikin-FTXC35K/RXS35K.
В сайт на търговец четох, че конкретния модел на Дайкин има някакъв онлайн контролер с който можеш да контролираш основни функции на климатика, което ми се струва подходящо ако освен с жена разполагаш и с дете Това рекламен трик за закупуване на допълнителна апаратура ли е или действително след инсталация на климатика можеш директно да го контролираш от телефон да речем?
Отново искам да подчертая, че съм лаик по темата и единственото по което съм свеждал търсенето си са характеристики предоставени от производителя/продавача относно стойности за отопление и охлаждане. За мен би било новост всеки детайл/екстра, който споменете относно тези или модели на други марки. Ако съм се изхвърлил или подценил с някой от параметрите в упоменатите машини ще се радвам да ме коригирате с адекватен - съответно по-подходящ модел.
След всичко написано до момента лично за мен климатика ми се иска да е максимално икономичен. Да има добра гаранция и сервизна база. От тук на сетне да ме занимава възможно най-малко с присъствието си би било чудесно :D
Сигурен съм, че има подводни камъни при избора и монтажа на климатик за които не подозирам (нелоялни търговци, лоши практики и т.н.)
Благодаря Ви за отделеното време и внимание
Аз препоръчвам този модел:
Климатик Панасоник KIT-E12PKE
Тих, с висока енергийна ефективност, приятен дизайн, много екстри.
Ето и от мен едно предложение GENERAL Fujitsu ASHG12LUCA/AOHG12LUC климатизация със стил но според мен най-добре е да се направи оглед от спец. фирма
също Panasonic CS-E12PKEW и Sharp AY/XP 12GHR гарантирано хубави климатици
Тошибата е чудесна машина
Може ли някой да декларира, че дайсейкай 6 не е по-шумен от дайсейкай 5 ? Никой ли си няма и двата?
С кредит енергийна ефективност може да се оглеждаш и за климатици до около 2200лв, от кредита ще ти приспаднат едно 300лв.
Продължение на темата от миналата година :
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...D0%B3-189.html
За много години колеги !А какво ще кажете за този климатик : Panasonic CS-E12DKEW ,доста добри характеристики има на топлене ,номинално му дават 4,8Kw от 0.8-6.50 kw при нелош коп от 3.80.Дали му пада много мощността при -5,-10 гр и би ли се справил с тези 30 кв.Притеснява ме че май е стар модел и е и шумен ,гледам 29 дб му дават.Струва ли си да се вземе втора употреба за 400-500 лв.
Този пост е редактиран от avenger; 02-01-14 в 22:44.
Sharp 12GHR е много добър с доста приятен иноксов дизайн,качествена сглобка и 5год.гаранция,но когато говорим за спалня го препоръчвам единствено ако монтажа е на далечната страна от леглото.Веднъж като е темперирано помещението не е шумен,но има доста по-безшумни климатизатори,външното тяло е толкова тихо,че все едно не работи.Днес разгледах внимателно един 12 LUCA,но освен изчистения дизайн,впечатлението ми е за много евтина и хлабава пластмаса на предният панел.
Sharp 12GHR е на изчерпване явно вече. Днес в магазина във Варна на Вимакс казаха че имат само 9 ки.