NA
NA
Колеги съфорумци здравейте. Отоваряйки на върпосите поставени на стр. 1 от темата се спрях на 2 избора за климатик.
и те са следните - Fujitsu General, ASHA09LKC и HITACHI RAK 25 PPA/ RAC 25 WPA
Нека ползватели на 2та модела климатик от въпросните марки да споделят впечатленията си от тях.1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно - Панел - ще се поставя външна изолация, през лятото тази година.
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
- Основно за охлаждане. Разбира се ще има и дни през есенния период през който машината ще се ползва и за отопление.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~10 кв. м. Стените са високи 2.65 - ~26.5 куб. м.
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
- 6 камерен профил Thyssen Prestige ПВЦ, със троен стъклопакет.
в) квадратура на прозорците;
~2.5 кв.м
г) изложението на помещението;
- югоизточно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
6-ти етаж от 8-етажна панелна кооперация, помещението е със външно изложение...
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- ежедненвно помещение.
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
- София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- лято 15-18, зима 15-18
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- Три От стените са вътрешни, апартамента под мен се отоплява, за този над мен не мога да дам 100% точна информация. Изолация ще поставя на вътрешната част на външната стена - 2 см фибран тип EPS.
Планира се и евентуално поставяне на външна изолация - 10 см фибран тип EPS
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Компютър, монитор,рутер,телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1000 без монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -10
Освен това нека и лица наясно със устройството и работата на климатиците да кажат нещо повече относно характеристиките на двата климатика и тяхната поддръжка. Благодаря предварително на всички отоговорили на питането ми.
Коригирай си желаните темп.5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- лято 15-18, зима 15-18
Колега ти влизал ли си лятото в помещение с темп. 15-18 гр.?При продължително влизане и излизане от помещението ти гарантирам тежко увреждане на организма.Или да избегнеш риска от инфаркт трябва да влизаш с яке ,ракавици и шапка.
Аз все си мисля, че в помещенито ще се помещават сърваъри или техника постоянно отдаваща топлина. Иначе летните температури посочени от колегата са убийствени - от 35 вън на 18 вътре.
+1 за LKC ...нямам време да обяснявам сега...
Kъде съм написал че е спалня бре СПАМЪР?
- - - - - - - - - -
О да - след като така искаш да го наричаш. Зимник е. В помещението имам 3 машини - 2 от тях са ми мултимедийни ракове, третата е личната ми работна машина.
Разбира се че искам да е студено във помещението - причината е проста - Хасуел чиповете на дъната на въпросните машини не са от най студените.
- - - - - - - - - -
И не на последно място за - работя в печатница и там температурата в помещението е 18 градуса през цялата пролет и цялото лято. Кво - вече 3 години ходя на тази работа и след всяка обедна почивка по над час на 35 навън влизам в помещение с температура 18 гр. До сега нито съм се гътнал нито инфаркт съм направил.
О да браво - вярно бях забравил. Колега Хумора ви е ужасно повърхностен и плосък. Ако нямате какво да кажете - просто се въздържайте от СПАМ.
- - - - - - - - - -
Правилно си разбрал. Подобна техника ще се помещава - тя и сега се помещава искам да постигна оптималните условия за нея.
П/с: Разчитах някой да даде сериозно мнението си по въпросите които поставям без да обръща темата на СПАМ. Ако нямате какво да кажете драги колеги не го правете. Поведението ви е меко казано крайно детинско, навсичкото отгоре е цинично и обидно. Ако никой не може да се изкаже по въпросите които ме касаят и ще продължавате да осирате това което съм написал директно ще контактувам със администратор да бъде заличен акаунта ми тук.
Мислех че като си задам въпросите правилно ще получа адекватно мнение по това което ме интересува а получавам СПАМ и обиди. А този форум ми го препоръчаха - лицата които направиха това казаха че в него имало, нормални хора разбиращи от тези неща със професионален опит. Уви аз такива не виждам да има - напротив.
Аз нямам намерение да си хабя времето и нервите със крайно неотзивчиви индивиди ползващи форума за душевен кенеф.
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от Колец; 27-03-14 в 10:49.
Аз съм много доволен от предшественика на това Хитачи, където си го избрал и щом е за такива цели и желани температури няма да имаш грижи с Хитачито. Много от студа ще бяга през панела/пода надолу. Щом ще слагаш вътрешна, можеш да пропуснеш външната - поне аз не видях голяма разлика като я сложих след като вече имаше вътрешна. Най-много да удебелиш малко вътрешната изолация, и да е добре уплътнена, за да няма места, където да се получава конденз/мухъл/. Щом ще са машините там - то може и други климатици да избереш, с по-добър КОП, макар и по-шумни, но пък нали няма да се спи там /предполагам/. Хитачитата на слийп режим са доста тихи.
П.С. Не се засягай от някои майтапчии във форума, просто ако беше казал за машините, нямаше да се бъзикат. Понеже и преди е питано за такива температура, но после казват, че са объркали, а ти явно знаеш защо ти трябват такива температури!
П.С.2 9-ка няма да има проблеми със стаята, стига да е затворено помещението. За другата част от апартамента, ще ти трябва/т още климатици, особено за отопление на панелка (!) и то без изолация на тавана.
Въпросите ми са 101% правилно фомрулирани. Направих си труда да изчета докрай стр. 1 от темата и да отговоря на въпросите крайно акурантно и точно.
Какво неточно съм задал. Написал ли съм че има Компютър/Компютри/ в помещението?!
Кои са повечето наричащи 10 кв. м помещение спалня?
Не аз не съм Трол - но вие сте Спамър. Нищо неточно няма във въпросите ми - има хора, като ваз които не желаят да ги прочетат докрай, а са готови да изваждат на показ душевните си проблеми, чрез крайно тъпанарски и дебилни шеги.
Успокойте се и двамата. Колец, разликата между компютър и компютри е много голяма. Има сървъри, вентилаторите на които ще накарат 99% от домашните климатици да си хванат външното тяло и да отидат да духат на друго място. Едва ли някой ще може да ви отговори правилно без да е наясно при натоварено положение на машините какви са температурите в стаята и други технически въпроси (които аз заради некомпетентност в климатичната техника не мога да формулирам и задам)
Този пост е редактиран от stenly; 27-03-14 в 12:38.
За сървърни помещения си има климатици за сървърни. Тези които сме правили поддържат 18 градуса, не на 15. Това второто не е работа за климатик, а за плюсова камера. Да не говорим, че при отговорни обекти се слагат две машини, едната работи, втората дежури. Питащия пита за климатик а не за климатик за сървърно помещение.