Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 60 от 178 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от powerful Виж публикацията
    Щом ще си купуваш 12LMC се надявам да не се мъчиш да отопляваш и коридора към това помещението,както и в ниските температури визирам от -5 на горе да не гониш по висока температура от 20 градуса.Тъй като после мисля,че ще напишеш тук,че машината харчи много и не топли.
    За мен лично в този определен бюджет не е лошо да помислите за този модел Toshiba 137SKV-E3,наблягам на Е3 серия,за да не се опарите с Е5,но това е само съвет.
    Разлика между Е-3 и Е5 е това че по евровент Е-3 при -15гр. е 2,25kw отоплителна а Е-5 е 2,16kw. При -7гр и двата отдават 2,65kw. Така че не се изказвай без факти.
    mirandi одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2014

Колеги съфорумци здравейте. Отоваряйки на върпосите поставени на стр. 1 от темата се спрях на 2 избора за климатик.
    и те са следните - Fujitsu General, ASHA09LKC и HITACHI RAK 25 PPA/ RAC 25 WPA

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?

- жилищно - Панел - ще се поставя външна изолация, през лятото тази година.

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?

- Основно за охлаждане. Разбира се ще има и дни през есенния период през който машината ще се ползва и за отопление.

3. Каква е:

а) квадратурата и кубатурата на помещението;

~10 кв. м. Стените са високи 2.65 - ~26.5 куб. м.

б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);

- 6 камерен профил Thyssen Prestige ПВЦ, със троен стъклопакет.

в) квадратура на прозорците;

~2.5 кв.м

г) изложението на помещението;

- югоизточно

д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?

6-ти етаж от 8-етажна панелна кооперация, помещението е със външно изложение...

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;

- ежедненвно помещение.

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?

- апартамент

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо

- София

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    - лято 15-18, зима 15-18

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?

- Три От стените са вътрешни, апартамента под мен се отоплява, за този над мен не мога да дам 100% точна информация. Изолация ще поставя на вътрешната част на външната стена - 2 см фибран тип EPS.
    Планира се и евентуално поставяне на външна изолация - 10 см фибран тип EPS

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?

- Компютър, монитор,рутер,телевизор

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
    - 1000 без монтаж

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
    - Лятото над 30 градуса, зимата до -10

Нека ползватели на 2та модела климатик от въпросните марки да споделят впечатленията си от тях.
    Освен това нека и лица наясно със устройството и работата на климатиците да кажат нещо повече относно характеристиките на двата климатика и тяхната поддръжка. Благодаря предварително на всички отоговорили на питането ми.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2013

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    - лято 15-18, зима 15-18
    Коригирай си желаните темп.

5. Тук е от
    Mar 2014

Цитат Първоначално публикувано от ivostoqnov77 Виж публикацията
    Коригирай си желаните темп.[/SIZE][/I][/COLOR]
    Аз точно тези температури ги искам в помещението целогодишно.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Колец Виж публикацията
    Аз точно тези температури ги искам в помещението целогодишно.
    Значи си сбъркал в другата точка:

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?

- жилищно - Панел - ще се поставя външна изолация

Коректно би било "Вид на помещението - зимник"
    root666 и mirandi харесват това.

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Колега ти влизал ли си лятото в помещение с темп. 15-18 гр.?При продължително влизане и излизане от помещението ти гарантирам тежко увреждане на организма.Или да избегнеш риска от инфаркт трябва да влизаш с яке ,ракавици и шапка.
    VeleV.Klima, Mega и mirandi харесват това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Отговор: Избор на климатик за спалня

Аз все си мисля, че в помещенито ще се помещават сърваъри или техника постоянно отдаваща топлина. Иначе летните температури посочени от колегата са убийствени - от 35 вън на 18 вътре.

10. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

+1 за LKC ...нямам време да обяснявам сега...

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Избор на климатик за спалня

Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    Аз все си мисля, че в помещенито ще се помещават сърваъри или техника постоянно отдаваща топлина.
    То пък това - кусур! Не стига, че колегата е ескимос, ми и сървъри да си сожи в спалнята...
    Mega одобрява това.

12. Тук е от
    Mar 2014

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    То пък това - кусур! Не стига, че колегата е ескимос, ми и сървъри да си сожи в спалнята...
    Kъде съм написал че е спалня бре СПАМЪР?

- - - - - - - - - -

Значи си сбъркал в другата точка:

Коректно би било "Вид на помещението - зимник"
    О да - след като така искаш да го наричаш. Зимник е. В помещението имам 3 машини - 2 от тях са ми мултимедийни ракове, третата е личната ми работна машина.
    Разбира се че искам да е студено във помещението - причината е проста - Хасуел чиповете на дъната на въпросните машини не са от най студените.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Колега ти влизал ли си лятото в помещение с темп. 15-18 гр.?При продължително влизане и излизане от помещението ти гарантирам тежко увреждане на организма.Или да избегнеш риска от инфаркт трябва да влизаш с яке ,ракавици и шапка.
    И не на последно място за - работя в печатница и там температурата в помещението е 18 градуса през цялата пролет и цялото лято. Кво - вече 3 години ходя на тази работа и след всяка обедна почивка по над час на 35 навън влизам в помещение с температура 18 гр. До сега нито съм се гътнал нито инфаркт съм направил.
    О да браво - вярно бях забравил. Колега Хумора ви е ужасно повърхностен и плосък. Ако нямате какво да кажете - просто се въздържайте от СПАМ.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    Аз все си мисля, че в помещенито ще се помещават сърваъри или техника постоянно отдаваща топлина. Иначе летните температури посочени от колегата са убийствени - от 35 вън на 18 вътре.
    Правилно си разбрал. Подобна техника ще се помещава - тя и сега се помещава искам да постигна оптималните условия за нея.

П/с: Разчитах някой да даде сериозно мнението си по въпросите които поставям без да обръща темата на СПАМ. Ако нямате какво да кажете драги колеги не го правете. Поведението ви е меко казано крайно детинско, навсичкото отгоре е цинично и обидно. Ако никой не може да се изкаже по въпросите които ме касаят и ще продължавате да осирате това което съм написал директно ще контактувам със администратор да бъде заличен акаунта ми тук.
    Мислех че като си задам въпросите правилно ще получа адекватно мнение по това което ме интересува а получавам СПАМ и обиди. А този форум ми го препоръчаха - лицата които направиха това казаха че в него имало, нормални хора разбиращи от тези неща със професионален опит. Уви аз такива не виждам да има - напротив.
    Аз нямам намерение да си хабя времето и нервите със крайно неотзивчиви индивиди ползващи форума за душевен кенеф.

- - - - - - - - - -
    Този пост е редактиран от Колец; 27-03-14 в 10:49.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Аз съм много доволен от предшественика на това Хитачи, където си го избрал и щом е за такива цели и желани температури няма да имаш грижи с Хитачито. Много от студа ще бяга през панела/пода надолу. Щом ще слагаш вътрешна, можеш да пропуснеш външната - поне аз не видях голяма разлика като я сложих след като вече имаше вътрешна. Най-много да удебелиш малко вътрешната изолация, и да е добре уплътнена, за да няма места, където да се получава конденз/мухъл/. Щом ще са машините там - то може и други климатици да избереш, с по-добър КОП, макар и по-шумни, но пък нали няма да се спи там /предполагам/. Хитачитата на слийп режим са доста тихи.

П.С. Не се засягай от някои майтапчии във форума, просто ако беше казал за машините, нямаше да се бъзикат. Понеже и преди е питано за такива температура, но после казват, че са объркали, а ти явно знаеш защо ти трябват такива температури!
    П.С.2 9-ка няма да има проблеми със стаята, стига да е затворено помещението. За другата част от апартамента, ще ти трябва/т още климатици, особено за отопление на панелка (!) и то без изолация на тавана.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Колец Виж публикацията
    Kъде съм написал че е спалня бре СПАМЪР?
    Ако аз съм спамер, то Вие сте трол, господине!
    10м2 жилищно помещение, повечето от нас го наричат "спалня". Вие си му викайте "сървърно" ако желаете.
    Впрочем, няма защо да се пенявите толкова, при положение че задавате неточни въпроси.

16. Тук е от
    Mar 2014

Ако аз съм спамер, то Вие сте трол, господине!
    10м2 жилищно помещение, повечето от нас го наричат "спалня". Вие си му викайте "сървърно" ако желаете.
    Впрочем, няма защо да се пенявите толкова, при положение че задавате неточни въпроси.
    Въпросите ми са 101% правилно фомрулирани. Направих си труда да изчета докрай стр. 1 от темата и да отговоря на въпросите крайно акурантно и точно.
    Какво неточно съм задал. Написал ли съм че има Компютър/Компютри/ в помещението?!
    Кои са повечето наричащи 10 кв. м помещение спалня?
    Не аз не съм Трол - но вие сте Спамър. Нищо неточно няма във въпросите ми - има хора, като ваз които не желаят да ги прочетат докрай, а са готови да изваждат на показ душевните си проблеми, чрез крайно тъпанарски и дебилни шеги.

17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Успокойте се и двамата. Колец, разликата между компютър и компютри е много голяма. Има сървъри, вентилаторите на които ще накарат 99% от домашните климатици да си хванат външното тяло и да отидат да духат на друго място. Едва ли някой ще може да ви отговори правилно без да е наясно при натоварено положение на машините какви са температурите в стаята и други технически въпроси (които аз заради некомпетентност в климатичната техника не мога да формулирам и задам)
    Този пост е редактиран от stenly; 27-03-14 в 12:38.
    Mega и mirandi харесват това.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За сървърни помещения си има климатици за сървърни. Тези които сме правили поддържат 18 градуса, не на 15. Това второто не е работа за климатик, а за плюсова камера. Да не говорим, че при отговорни обекти се слагат две машини, едната работи, втората дежури. Питащия пита за климатик а не за климатик за сървърно помещение.
    stenly, root666, bobovo и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе