Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 8 от 178 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Какъв климатик? Търся консултация

На мен хич не ми стана смешно, като ми се появи подобен проблем. Хубавото беше, че го хванах. Провери две неща, когато ти се появи този проблем отново: Какво точно е включено на "авто"- режима на работа или турбината на вентилатора; получаваш ли потвърждение със сигнал, че комуникацията между дистанционното и вътрешното тяло е наред.
    Ps:
    След като разбрахме, че с телевизията си скаран , би ли споделил дали в стаята има енергоспестяващи лампи или нещо, което да емитира IR импулси?

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Живко, ако дупката в стената през която минават фреоновите тръби не е добре уплътнена и е близко до климатика е възможно от нея да "подухва" студен въздух на климатика и той да "си мисли" че в стаята е по-студено отколкото е в действителност.От време на време се появява потребител с такъв проблем.

Ако стената зад вътрешното тяло е студена, също в възможно това да причиянва проблема, но вероятността е минимална почти нищожна.

4. Тук е от
    Oct 2013

стената е супер топла и избирам АУТО на FAN на иначе е на Heat. Просто въобще не се гаси и в момента е 26 градуса, а е настроен на 21...

- - - - - - - - - -

Климатика е на АУто FAN, а иначе е на Heat. Гледам стната не е студена, а имам само една енергоспестяваща крушка, която е на 4 метра от климатика. Също така мисля, че вчера когато се появи проблема, лампата не светеше. Незнам дали не е наред и дали да го слагам на 1 или 2 вентилатора. Реално единствения вариант в който подържа 22 сега е с включено ЕКО и тих режими

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Пробвай по време на работа, да превключиш от режим отопление на ражим охлаждане, за около 6 минути, след което го върнеш обратно на отопление. Еко режима да е изключен. След това, премини през всички възможни скорости на турбината и накрая я остави на авто. Ако проблемът не се оправи, викай сервиза.
    Успех!

6. Тук е от
    Oct 2013

Направих го това. Не мога да преценя дали имаше ефект. В момента е на 22 сложен, а в стаята е 23.1 имайки предвид, че термометъра е на 3 метра от климатика и според мен трябва да показва по-малко. Дали е нормално незнам, но не го чувам климатика да променя режима на работа - постоянно си духа с еднаква сила. Как да преценя и дали е нормално това? Съмнява ме дори да се обадя във фирмата дали ще ми помогнат с нещо. Не искам да дойдат и да го свалят и да си купувам кужух за зимата

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Абе радвай се че топли какво се вманячвате с тия градуси гледай да ти е конфортно какво значение е колко градуса са.
    SPSt одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

На теб май няма угодия-преди няколко дена не ти духаше достатъчно топло, сега пък е много топло. Да не те гони критическата? При задание 22, ти прави 23-ти колко искаш? Машината ти работи добре и те топли. Може да е малко преоразмерена, но по-добре ли щеше да е ако задаваш 22 и ти прави 18 в стаята?
    Mega, igt и mirandi харесват това.

10. Тук е от
    Oct 2013

оставям го така... Абе и аз имах съмнения за критическата, които сега вече се потвърдиха Мерси на всички и ако случайно ви интересува, ще ви информирам за първата сметка. Ако платя около 200 лева с този климатик, един адакс от 2 КВ, бойлер и печка от време на време като огладнеем, ще черпя

11. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Избор на климатик за спалня

Имам въпрос към ползвателите на климатик в спалня. Събитието defrost, отразява ли се на качеството на съня. В смисъл събужда ли. Досещам се, че това зависи основно от качествата на конкретния модел и чуваемостта на потребителя. Но да кажем за средностатистически слух, то за поуглушелите отговора е ясен

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

fujitsu General 12LDC не събужда нито мен, нито .
    Mega и mirandi харесват това.

13. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

При мен за съжаление е точно обратното.Досега съм "спал" на четири климатика от най-нисък до сравнително висок клас и всеки един от тях ме буди при размразяване.Първия беше една Мидея преди време като живеех на квартира, почнеше ли да размразява ставаше страшно в стаята - пукаше, шуртеше изобщо беше непоносимо.После вече като се "задомих" в спалнята сложих един конвенционален Дженерал, който беше същата работа, но на него му хванах цаката и преди лягане го изключвах за 5-10 минути и след това го пусках.По този начин поне до сутринта не стигаше до размразяване.След това взех Тошиба 285EDR за хола като при нея няма никакво пукане на пластмаси, но шуртенето е силно при размразяване.Тя обаче размразява супер рядко(вече) и само когато е нужно, тоест ако се е заледила (сняг,мъгла). След това смених Дженерала от спалнята с Мицубиши ZW228, който също е изключително тих и няма пукане на пластмаса при размразяване.Фреона обаче и при него се чува доволно.За радост той също размразява мнооого рядко.

ПП
    ...това всичкото горе написаното с уговорката, че имам някакви проблеми със съня и спя доста неспокойно и леко, та в тоя смисъл може би не съм кой знае какъв критерии.
    Този пост е редактиран от Bivola; 15-12-13 в 14:55.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Panazonic CS/CU-E9PKE, с 8,5 метра тръбен път, прави АБСОЛЮТНО безшумен дефрост. Ако не погледнеш зеления диод на панела, няма да разбереш.

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Моите DKE-та също са безшумни. Аз мразя каквито и да е звуци по време на сън, дори тик-такане на часовник ме дразни. Вчера на едното се разтрака решетката на топлообменика (става когато компресорът вибрира повече, при по-ниските обороти) и мисля да я изкормя, че я чувам през стената. Никой друг не чува каквото и да е...

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не мога да докарам Toshiba RAS-10PKVP-E до дефрост. Не ще! Какви са индикациите, ако това се случи? Никъде не пише?

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Няма такива.
    Всъщност ако има са "вторични" индикации - пуфтене, пъшкане и шуртене на фреон.
    dodo_pv и mirandi харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 178 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе