NA
NA
Сведох избора до 3:
Хиперинверторен климатик Fujitsu AWYZ14LB/AOYZ14LB NOCRIA
КЛИМАТИК FUJITSU,МОДЕЛ:AS-F40C2 /2014 NEW
Хиперинверторен климатик Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E DAISEIKAI 8
Какво мислите? Тошибата е най-ефективна, но не е толкова мощна, мислите ли, че ще е достатъчна? Също виждам, че Фуджитсутата ги дават до -20, а Тошибата до -15.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 15-09-14 в 08:12.
Някой може ли да каже, как става изборът на външното тяло при мултисплит система? Например, имам 2 стаи, на които необходимите отоплителни мощности са съответно 3 и 2 кв. Ще свърши ли работа външно тяло с номинал 5 кв или трябва да е повече?
Градски,като ползвател на дайсейкай5 мога да кажа че е много-добра машина.Ако предпочетеш нея гледай внимателно къде го монтираш.При мен не си подържаше заданието -2гр.,но иначе пак казвам е една от най-добрите машини
dimkaraganchev, Зависи за какво точно са ти машините. Ако са за отопление е добре сбора на вътрешните мощности да ти дават външното като мощност. Да речем две 35-ци и 70-ка външно (пример). Ако са ти предимно за лятото и преходните сезони може и две 35-ци вътрешни и 50-ка външно - пак пример. Тоест мощността на външното я разпределяш към вътрешните.
Мега, мерси за отговора. А какво ти е мнението за тази комбинация:
- външно: Външно тяло Панасоник CU-2E15PBE
- вътрешно 1: Вътрешно тяло Панасоник CS-E9QKEW
- вътрешно 2: Вътрешно тяло Панасоник CS-E7QKEW
Става въпрос за отопление. Външното идва малко по-слабо, но като гледам следващото по мощност външно тяло не е кой знае колко по-мощно: Външно тяло Панасоник CU-2E18PBE
... На първо четене ми идва една идея слабо, но зависи от много фактори - изолация, дали и двете тела ще работят през цялто време или едното само понякога, изложение... Сложно е, трябва оглед и мислене. Също дали си склонен на компромис в студа - ще помагаш ли на машината с нещо при нужда, или ще разчитащ 100% на климатика. Сметни си мощностите и прецени дали ще ти стигне. Като не забравяш, че тази 15-ка при -15 пада като мощност поне с 1/2.
dimkaraganchev, защо не погледнеш мултита и на другите марки? Задължително ли си решил, че искаш мулти сплит система?
Един пример от мен: RAS-M18UAV-E + RAS-B10N3KV2-E (2 бр.)
Ще ми се да сложа климатик и в кухнята, но няма къде да монтирам външното тяло. Затова съм намислил да комбинирам едната спалня с кухнята.
Да. ако видя зор, така и ще направя. Досега кухнята я отоплявах с една духалка. За зимата бива, но лятото става жега. Затова се чудя, дали варианта с панасониците ще стане, като по-евтин.
Само за пример, без да те ангажирам с марката - 18-ка Тошиба въшно (цитирано от Aleksandars по-горе) с две 10-ки вътрешни е към 3500 с монтажа.
IMG_1374.JPG
На същата цена с монтажа идва и 20-ка + 35-ца на MHI с 45-ца външно тяло.
P6283472.JPG
Този пост е редактиран от Mega; 16-09-14 в 00:34.
Перфектни монтажи. За кухнята ми се струва, че 10-ка идва доста мощна. Но ще мисля по въпроса. Така или иначе, климатиците ще ги сменям напролет, така че имам време.