Къде се изгуби бе човече?! Толкова ми липсваше!![]()
NA
NA
Къде се изгуби бе човече?! Толкова ми липсваше!![]()
Не мисля, че има значение максимумите когато става въпрос за 10м2 стая, освен ако не спи на отворен прозорец зимата. И двата ще влизат в он-офф, но щом ще се спи в стаята по-добре 6-та серия, че 5-та не е от най-тихите... а и лагерите (или втулки или каквото там е ) сгъват след около 3 години, а цяла вечер да спиш на едно р-р-р-р-р не е работа.
Разликата в разхода на ток е 20 вата, не 200! Разговора беше, колко по-икономично щяло да е с 5-та серия. Нито 5-та, нито 6-та серия минават през REECL. А за спалня 6-та серия е за предпочитане, по-тиха е, има осветено дистанционно и отделно тих режим.
За справка 6-та серия в 13 квадрата прави 15 лв. в студен зимен месец (условно, според помещението). Колко ще направи 5-та серия - 5 лв. ли? Разликите в консумацията са нищожни. Ако няма големи топлозагуби и двете машини ще минават в off, в това няма нищо ненормално. Аз лично повече харесвам 5-та серия за дневна, по-луксозно изпълнение е.
Този пост е редактиран от Mega; 12-09-14 в 14:44.
Имах предвид минимална отдавана мощност, не консумирана. За това задавам въпроса, коя от двете машини ще и се налага да влиза в on-off по рядко. Разлика от 2-3лв. за месец не е фактор. Имам вече 5-та серия, но 13-ка в дневната и знам как работи, не мисля че като подържа температурата на AUTO е шумна, даже напротив. Миналата есен я взех през REECL, със сигурност ли не може да мине вече през програмата?
Отговорих ти на въпроса. Петицата. Ако и изключиш движението на жалузите за насочване на струята,
изобщо няма да чуеш шум. Приказките, че шеста серия била по-тиха и само тя ставала за спалня, са рекламен трик. Разбира се, ако нямаш пред вид дистанционното и. Него, поне, са го улучили.
Успех в покупката!![]()
За мен ниският минимум е полезен най-вече на охлаждане. С висок минимум духа ледена струя, с нисък е приятно хладна. За малка стая е определящо.
Обаче на топло, аз предпочитам по-висок минимум, понеже винаги духа горещо, а не доловимо топло. А, петицата отговаря да условието, понеже на топло вдига отдаваната минимална мощност от +2 градуса надолу на 1100 вата, щеш не щеш
А, иначе съм съгласен с Мега, че в малка стая всичко влиза в он/оф с изключение на някое Саньо![]()
Саньо-та, нали няма нови!? Значи ще ходя да проверя за КЕЕ. Ако и двата са спрени от програмата сигурно ще взема 5-цата.
Здравейте.Предстои ми избор на климатик за:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
- за отопление /основно/ и охлаждане
3. Каква е:
-) квадратурата и кубатурата на помещението;
~18 кв.м - 2.60 таван - 45 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета
-ПВЦ,двоен
в) квадратура на прозорците;
~4 кв.м
г) изложението на помещението;
-южно
д) етаж на помещението в сградата,
11 етаж тухла-отгоре и отдолу се отоплава
е) какво е предназначението на помещението
- хол
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-Стара Загора
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25, зима 18-20
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Три От стените са вътрешни, четвъртата е само прозорец
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- телевизор и доста мебели
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1000-1100 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
Благодаря.