Къде се изгуби бе човече?! Толкова ми липсваше!
NA
NA
Къде се изгуби бе човече?! Толкова ми липсваше!
Не мисля, че има значение максимумите когато става въпрос за 10м2 стая, освен ако не спи на отворен прозорец зимата. И двата ще влизат в он-офф, но щом ще се спи в стаята по-добре 6-та серия, че 5-та не е от най-тихите... а и лагерите (или втулки или каквото там е ) сгъват след около 3 години, а цяла вечер да спиш на едно р-р-р-р-р не е работа.
Разликата в разхода на ток е 20 вата, не 200! Разговора беше, колко по-икономично щяло да е с 5-та серия. Нито 5-та, нито 6-та серия минават през REECL. А за спалня 6-та серия е за предпочитане, по-тиха е, има осветено дистанционно и отделно тих режим.
За справка 6-та серия в 13 квадрата прави 15 лв. в студен зимен месец (условно, според помещението). Колко ще направи 5-та серия - 5 лв. ли? Разликите в консумацията са нищожни. Ако няма големи топлозагуби и двете машини ще минават в off, в това няма нищо ненормално. Аз лично повече харесвам 5-та серия за дневна, по-луксозно изпълнение е.
Този пост е редактиран от Mega; 12-09-14 в 15:44.
Имах предвид минимална отдавана мощност, не консумирана. За това задавам въпроса, коя от двете машини ще и се налага да влиза в on-off по рядко. Разлика от 2-3лв. за месец не е фактор. Имам вече 5-та серия, но 13-ка в дневната и знам как работи, не мисля че като подържа температурата на AUTO е шумна, даже напротив. Миналата есен я взех през REECL, със сигурност ли не може да мине вече през програмата?
Отговорих ти на въпроса. Петицата. Ако и изключиш движението на жалузите за насочване на струята,
изобщо няма да чуеш шум. Приказките, че шеста серия била по-тиха и само тя ставала за спалня, са рекламен трик. Разбира се, ако нямаш пред вид дистанционното и. Него, поне, са го улучили.
Успех в покупката!
За мен ниският минимум е полезен най-вече на охлаждане. С висок минимум духа ледена струя, с нисък е приятно хладна. За малка стая е определящо.
Обаче на топло, аз предпочитам по-висок минимум, понеже винаги духа горещо, а не доловимо топло. А, петицата отговаря да условието, понеже на топло вдига отдаваната минимална мощност от +2 градуса надолу на 1100 вата, щеш не щеш
А, иначе съм съгласен с Мега, че в малка стая всичко влиза в он/оф с изключение на някое Саньо
Саньо-та, нали няма нови!? Значи ще ходя да проверя за КЕЕ. Ако и двата са спрени от програмата сигурно ще взема 5-цата.
Здравейте.Предстои ми избор на климатик за:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
- за отопление /основно/ и охлаждане
3. Каква е:
-) квадратурата и кубатурата на помещението;
~18 кв.м - 2.60 таван - 45 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета
-ПВЦ,двоен
в) квадратура на прозорците;
~4 кв.м
г) изложението на помещението;
-южно
д) етаж на помещението в сградата,
11 етаж тухла-отгоре и отдолу се отоплава
е) какво е предназначението на помещението
- хол
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-Стара Загора
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25, зима 18-20
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Три От стените са вътрешни, четвъртата е само прозорец
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- телевизор и доста мебели
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1000-1100 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
Благодаря.