Човек, прочети добре какво пише. 20 кв.м. е желателен максимум за отопление, а 25 кв.м е желателен максимум за охлаждане и то при изолирани помещения. Как ще стоплиш 25 кв.м. неизолирана стая с тези климатици при -15 градуса примерно?
NA
NA
Човек, прочети добре какво пише. 20 кв.м. е желателен максимум за отопление, а 25 кв.м е желателен максимум за охлаждане и то при изолирани помещения. Как ще стоплиш 25 кв.м. неизолирана стая с тези климатици при -15 градуса примерно?
Ок, съгласен съм за това моля за помощ при избора.
Здравейте, кой от двата климатика е по-добър;
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S1
Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE ETHEREA
И защо?
При подобен въпрос, ще изникнат куп други...За какво помещение и т.н...Панасоника е по добър откъм параметри, спрямо мицуто. А и има допълнителни неща които другия модел няма.
За кухня, 40 куб.м. с около 7 кв.м. алуминиева дограма без изолация.
Извинявам се че се повтарям, но имам нужда от помощ.
Преди да питате какъв климатик ви е необходим, трябва да си/ни отговорите на въпросите:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
- за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~25 кв.м - 2.60 таван - 65 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-PVC двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците;
~5 кв.м
г) изложението на помещението;
-югозападно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
4-и етаж от 6-етажен панелен блок
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
всекидневна(хол)
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25, зима 20-22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
Няма
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- телевизор, компютър
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1600-2100 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор.
Ако за лице условно приема стената на терасата (където и именно е дограмата), то лявата стена граничи с конструктивната фуга на блока, която изглежда изолирана (затапена с поцинкована ламарина). Дясната стена съответно е граничи със съседен апартамент както и на нея се намира вратата към коридора(6 кв.м,15,6 куб.м) и съответно входната врата. Гърба на помещението граничи със спалня, която ще се доотоплява с маслен радиатор или нещо подобно , ако не се преместим във всекидневната.
Моля ви за съвет какъв климатик да взема.
Желателно е оглед на място. Извън това прдпоръччвам General-Fujitsu 12 LTCA, който е в горната част на бюджета.
Panasonic CS-E12QKE
General Fujitsu ASHG14LUCA
General Fujitsu ASHG12LTCA
Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus
Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000
И аз давам по един глас за:
E12QKE
AR12HSSDAWKNEU
От мен пък +1 за General Fujitsu ASHG12LTCA.
Здравейте,
приятелка ме помоли за съвет та от там и аз вас.
Става въпрос за апартамент който се дава под наем във Варна. Състои се от спалня 12-13кв.м с кухня още 10кв.м като фокуса е върху спалнята, но с отваряне са врата предполагам ще се цели стопляне на целият обем. Бюджета е 700-800лв. с монтажа, търси се здрав климатик който да не създава проблеми и да се чупи.
Благодаря!
Няма как да стане. Ако вдигне с 500лв, може да се мисли за нещо /дърта японка/. Само за спалнята може да се измисли.