NA
NA
а ,додо нали беше фен на Панасоник каква е тая Тошиба дето си я вземал дал си 2 пъти повече пари![]()
Защото единият от 12- годишните ми ветерани CU-G125KE на Панасоник умря, а той отопляваше основно общите помещения. Трябваше да се действа много бързо, а дайсейкай 8 бе най-близък по параметри. В никакъв случай не съм се примирил с с недостатъците на компресора му, още повече че отстъпва по максимал и по гъвкавост на споменатия панасоник, произведен преди повече от десетилетие (макар и с мъничко). Аз съм само дребен потребител и няма как да не се нахендря на нещо, особено в днешно време и у насСправката доказва, че той е най-малкото зло
.
Не съм фен на никоя марка, просто към настоящия момент, Етера на Панасоник предлагат максимално качество за единица цена. Това се опитвах да обясня. За мен най-добрата машина на пазара е RAK-35PSB на Хитачи, спецялно за отопление на общи помещения, в които и се готви, от време на време. От събираната информация на пазара, обаче, се наложи да направя компромис с дайсейкай 8, по целесъобразност. Подобреният таймер, управление на жалузите и намалената му цена наклониха везните към него. Предстоят много тестове, докато разбера какво точно съм си окачил на стената. Засега резултатите са отлични. Много от параметрите в сервизното не се покриват с тези, които замервам, за моя радост машината е теоретично доста подценена. Чакам обилни снеговалежи и силен вятър, за да довърша започнатото. Все още парите са му много, но както писа преди време един колега, "защо да го продават евтино, като може и така"? В Пловдив се предлагат чисто нови 12-ки уруру сарара за 3к лева, което се надявам да подейства като студен душ на "гурутата" от Тошиба
.
Имат да учат (не чак толкова много), но аз нямах време да ги чакам. Не са се справили никак лошо, но да си коригират сервизното. Не съм срещал на практика до момента по-тиха машина от тази, а никъде не се споменава. От жалузите излиза струя с топлина 62 градуса, което би следвало да е катастрофално за пластмасата. Също не се споменава. Сигурен съм, че ще открия и други неща
. Електрическият му минимум е 180W, но не се усеща хладна струя... Отдава около 500 - 600W топлинна мощност, грубо измерена.
P.s: Това беше първия монтаж на тази територия, който мина както трябва и не остана нищо да дооправяне. Надявам се и от машината да остана толкова доволен (да не ставам алчен...)![]()
Този пост е редактиран от dodo_pv; 08-11-14 в 11:13.
dodo_pv ще установиш, че от жалузите излиза доста по-гореща струя. На пластмасите им няма нищо.За тишината на Toshiba винаги се е спорило. Факт е, че има доста подстепени и когато не е натоварена не се чува. Лично съм водил съфорумец вкъщи да я чуе и не повярва, че работи. Но това е друга тема. Със здраве да си го ползваш.
Додо ако говориш за старото уруру - много са му и 3к .. 12ка до 5кВ на отопление .. относно децибелите ,Тошиба просто не лъжат .. дават го примерно 26-28 минимално ама са реални .. Панасоник примерно го дават ( поне моя който имах ) 21 или 22 беше ,но имаше едно виене от потока на минимална степен на турбината което слухово дразнеше ,та е относително ..
dodo_pv 10-ка или 13-ца е ако е 13 този минимум е както по сервизно, сепак и компресора е по голям 1кв. и с по голям обем.
Това хитачи което казваш наистина изглежда много добре, но само на хартия. Имам хитачи вх8 и за цента си е супер, по сервизно съм го гледал и сравнявал с моя и несе раличават много по начин на работа, за разлика от цената, която неси заслужава.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 08-11-14 в 13:29.
Гледам го това Хитачи дето го коментирате 35psb. SCOP 4.26 с максимум 5kW... за тия пари кое му е впечатляващото?
Абсолютно всичко, от което един потребител има нужда, е впечатляващо:
- запазването на мощността при ниски температури
- системата за пречистване на въздуха
- много висок COP (4 пъти по-висок при малки натоварвания, в сравнение с дайсейкай 8) и надеждност (SCOP е глупост и е субективно понятие)
- скрол компресор
- P design е същото, както на дайсейкай 8, а компресорът е eлектрически с 200W по-мощен (1000W срещу 800W на RAS-13G2KVP, който съм си окачил), което означава, че по-ниският обявен максимал е несериозен (сватбарски)
Паск потретвам, RAS 13 G2KVP не е лоша машина, просто има и по-добри от него, които, за жалост нямат добра поддръжка у нас. Подобни на това хитачи машини, но на 100V, се търгуват у нас на цени над 4k лева. Друг е въпроса, че липсва интерес.
машината се развърта до 6.6 кВ ,аз лично съм скептичен към обявените минимуми .. 60 вата на отопление .. трябва да го видя с очите си .. освен това е почти 3к тая машина .. за тия пари се отнася последен топ модел на 100 волта дето ще го отвее като циганска колиба това хитачи ..
И аз не вярвам на тези минимали на хитачи защото и при мен дават 115 вата при отопление но по малко от 320 вата спира, при дефрост и към 100 и нещо консумацията може това да са имали предвид. Но иначе 35psb ако не беше на такава цена щеше да е супер.
На 13 дайсекай 8 компресора не е ли 1000 вата и той ограничен на 750,
Нищо не му е ограничено, сам решаваш дали и колко да го ограничиш. Развърта до около 1,8 kW, номиналът му е 800W. Става въпрос за 13-ка.