Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 99 от 178 ПърваПърва ... 4989979899100101109149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

За да е пълна картинката, остава написаното от Сашо (не че не му вярваме) да се докаже със снимков материал или Сервизно на Саньо. И след това Асан, тъй де Kasap да подаде официална молба към Крис за смяна на ника.

2.  

3. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Наистина нямах представа, че Саньо използват Самсунг, но е факт, че вътрешното тяло (цялото) и доста от частите на външното (на бърз поглед) изглеждат самсунг. Това ме навежда на факта, че освен, че този модел се прави във фабриката на Самсунг, то и най-важните му части (според последното твърдение от Сашо) също са Самсунг.

Пак повтарям, че компресорите на Самсунг са едни от най-добрите на пазара и като параметри и като качество. За лек пример давам една машина с инверторен скрол компресор Самсунг:

28kW на отопление + консумация 4.88 = COP 5.12

DS-GB052FAVADO е точния модел на компресорът, с който постигат това

Проверете всякакви дайкини и тем подобни за такива параметри и пак ще си говорим.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ето само някой от сериите които използват Samsung компресори - SAP-ZK~U, SAP-G~P, SAP-HT~P, SAP-SK~T и т.н. Но както казах, компресорите са читави и проблеми с тях не е имало.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Асане де си бре? Да не си глътна граматиката(клавиатурата)?

Речи/пиши нещо бре човек?!

Поне черпи по една виртуална ...
    Mega одобрява това.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Сашко, нямам машина с различен компресор от Sanyo. Цитираните от теб модели са с Мацушита /Панасоник/.

П.С. Ако не успееш да докажеш твърдението си... хм, смятам че и "Мустафа" не звучи зле
    Този пост е редактиран от Kasap; 08-07-14 в 21:15.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    П.С. Ако не успееш да докажеш твърдението си... хм, смятам че и "Мустафа" не звучи зле
    Голям си! Ей затова те уважавам много

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Накрая ще дойде Али - Мълчаливия от турските секретни служби и ще ви изгони всичките. хаха

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

@ AC_From_Hell, тия жълти самсуняци, след като се научиха да правят свястни сложните неща по климите, как така не се научиха как се правят елементарни топлообменници? Като си нямат собствена идея, да поръчват на Саньо или Мидея! За отскок

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    За хората, имащи нужда от такъв опит, има ето тази тема. Или някои от по-старите.
    Ааа, тези теми са много нови.Сегашните ми машинки смятат да векуват.Оня ден отварях външното на LD-то, да го продухам от пушеците, дето излизат от комина насреща вече 6 години.И отвора му разширих за конденза, че отдавна се канех.Като го гледам, близките 10 години няма да го отварям повече.ХИТАЧИ-то И ТОШИБА-та /европейчето/ пък хич нямам намерение да ги проверявам, височко са ми.Пък и си работят като от първия ден.Не споря, че САМСУНГ може да имат хубави компресори и климатизатори, ама късно са се сетили по моя аршин.Да бяха правили здрави машини преди 10 години..
    Mega одобрява това.

12. Тук е от
    Feb 2013

Г-да експерти,
    Ще попитам отново, защото наистина имам нужда от експертен съвет по темата - за малка вътрешна южна стая 11-12 кв.м. с добра изолация удачно ли е да се вземе климатик с минимум 0.9 квата или задължително да търся вариант с по-малък минимум и всъщност това, че ще е с по-голям минимум от необходимата мощност и съответно ще минава в он-оф режим често до какво води - по-бързо разваляне, по-висока сметка за ток или ????

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    @ AC_From_Hell, тия жълти самсуняци, след като се научиха да правят свястни сложните неща по климите, как така не се научиха как се правят елементарни топлообменници? Като си нямат собствена идея, да поръчват на Саньо или Мидея! За отскок
    Какво им има на топлообмениците?!

Даже тази година пуснаха алуминиевия модел в европа, дори преди дайкин да го анонсират за японските си модели.

Засега впечатленията от алуминиевите топлообменици са много добри.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

@ AC_From_Hell, не искам да споря с теб за имагинерните качества и погрешни впечатления от алуминиевите топлообменници. По-късно ще му дойде времето. Имаш ли представа с какви тръби е свързан компресора към външния топлообменник? Медни ли са или не? Намират ли ти се някакви снимки на подобно външно тяло или някакъв таен, непознат за гугъл линк към подобни картинки?

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ще снимам едно тези дни. Има връзка между мед и алуминий. Новите канални вътрешни тела също са с подобни топлообменници и ефективността им е много висока.

Имагинерни качества и погрешни впечатления можеш да имаш, тъй като само си гледал непознати, тайни линкове от гугъл. Някога виждал ли си подобен топлообменник на живо?

Наясно ли си, че Кериър използват същите топлообменници за чилърите си от близо 10 години?

Наясно ли си, че автомобилните топлообменници (климатичните и интеркулерите) от много години са алуминиеви с подобен дизайн?
    dodo_pv одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Наясно съм. Нали затова написах, че предимствата са имагинерни. Някой път ще си говорим за чилърите на Кериър и защо са с алуминиеви топлообменници. И за автомобилите. На четящите тук не им е интересно и не ги интересува. Важното е да знаят, че малките машини трябва да се правят с медни топлообменници.
    Поздрави!

18. Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    Варна

Отговор: Re: Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от KaHa Виж публикацията
    И следващия петък приключвам с монтаж на MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 35 ZM-S за приблизително 77 куб. м.
    Здравей, би ли споделил първи впечатления от машината. Мисля да се насоча към същата, при мен кубиците са по-малко, около 54 м3.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе