ам аз такъв хубав и дълъг пост ти написах? после нямало препоръки
fh25ve - 2к с монтажа и 2 7 или 9 за по 1000 лева - в бюджета си. за 7-ките панасоник ама щом нещеш има и фуджицута за хилядарка.
NA
NA
ам аз такъв хубав и дълъг пост ти написах? после нямало препоръки
fh25ve - 2к с монтажа и 2 7 или 9 за по 1000 лева - в бюджета си. за 7-ките панасоник ама щом нещеш има и фуджицута за хилядарка.
По-лошото е, че се опитват да продават климатик, който не е японски на японската цена...
Тони, то и други варианти има, но вече смее ли човек нещо да препоръча?!
И този Панасоник, за който ти споменават, ще бъде доста "резервиран". Много повече от теб към него, така че си помисли за девятката на същия модел.
Успех!
Погледнах ги! Въпроси: с какво това МН е по-различно от МЕ, което аз бях писал, освен, че е по-скъпо? В спалнята ще е малка тази, която си препоръчал, защото има и малка кухня, както съм споменал по-горе - по препоръка на монажник, трябва 35-ца (или 12-ка)! Шарпа 12-ката е яка, но и ще стъпи около 4 стотака над Дженерала - заслужава ли си? Казваш, че двете машини, които съм харесал са пари хвърлени на вятъра - не мога да приема такъв коментар за рентабилен ... колкото и да не харесваш моделите, все пак са по 1300-1500 лв. и със сигурност няма да горят по 100 лв на месец и няма да не стоплят ... А и Дженерала е нов модел и още не е тестван при -20, за да кажеш, че не струва!!! Благодаря за съветите!
Aleksandars препоръчвай смело!!! Дай сега едни хубави две 12-ки или две 35-ци за до 3000лв без монтажа!!! Ще се радвам все пак да се изкажеш и за двата модела, които съм харесал - ще ми вършат ли работа(написал съм много подробно характеристиките на помещенята)?
Мерси и на dodo_pv за участието, но твърдо съм решил, че няма да взема Панасоник сега, може би за детската догодина!
Панасоник за детската ? да не са осиновени
инфлация .. цената се вдига параметрите падат .. с умиление ще гледаме параметрите на японските машини на марката от преди 10г
Алекси, от колко близо си виждал наскоро Панасоник? Не става въпрос за панасоник, а Панасоник?
панасоник се пише винаги с малка буква ,допуснал съм грешка извинявай 8г го гледах от много близо и то модел дето вече през крив макарон не може да се види нито от близо нито от далече ,не че е лош ама за спалня чак .. първо да се отърват от навика машината да вее хладен въздух с висока скорост заради единичната капиляра няма да е зле ,едно добро начало ..
То маи само мидея и панасоник останаха с капилярки. Днес монтирахме Gree двоен кондензатор е.трв и доста тих и вътре и отвън.
Това че, дадена машина има трв, не правя по-добра от друга с капиляри.
теоретически е по добра .. подобрява се ефективността на машината в определени режими .. само че ТРВ е доста по скъп от капилярка .. инак само по себе си да ,наличието на ТРВ не прави дадена машина по добра от друга щото има много други компоненти които участват в уравнението .. май само панасоник от по марковите производители останаха да правят машини с претенции за среден че и висок клас и да са с капилярки
Нали знаеш, че от теория до действителност има голяма разлика...