Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 19 от 178 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.

Най-вероятно са забравили да го вакуумират.
    estqwerty одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.

едва ли .. да забравиш означава да имаш намерение да го свършиш все пак
    estqwerty одобрява това.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от kolov Виж публикацията
    Alexi, щом проявяваш интерес ще ти го изпратя

dodo_pv, добре ако до седмица продължава тормоза ще се разтъря и за такава екстра.

Впечатления за термометри къде/какви могат да се намерят с цел "укротяване на опърничавата" 1/2ка .. за доказателство, че не съм бройлер ... за нейните температури ? :D
    Ако тормозът не продължи след седмица, значи си свикнал с него
    estqwerty и gangstera харесват това.

5. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

''от осанна'' до ''разпни го'' се получава с 5серия според писанията на потребителите,въпреки че един проблем може да е от всичко-неправилен монтаж,експлоатация,и тем подобни.При мен за сега си работи много добре ,дори си достига градусите че и ги задминава малко.Но вече не го ръчкам,оставен на 24гр.да си работи както сметне за добре.Така че май не само машините са виновни.
    emil13 и edi1 харесват това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re: Отговор: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.

Ами и при мен три тошовци 5-ци си работят нон стоп от 14 декември насам ... даже съм забравил че са включени нито градуси пипам ... нито скорост на вентилатор ... 107 кв.м апртамент се е заковал на 21 градуса (климатицте са настроени на 22) и до този момент гледам, че за 23 дни имам изразходени 613кв/ч по показанията на електромера

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Чудя се как една чудесна машина от години на пазара, със солидни продажби и без никакви проблеми, извъднъж стана скапана и недомислена? Няма драма, този модел вече няма да го има, само ще го сънувате.
    Този пост е редактиран от Mega; 08-01-14 в 23:24.
    estqwerty и tony34al харесват това.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

А бе аз едно не мога да разбера: От колко години вече я има V серия и до сега лоши отзиви, да не кажа никак, ама почти нямаше. Даже преди две зими, когато беше истински тест за всички машини. И изведнъж сега, дето няма никаква зима и машината е на изчерпване - изненада. Проблем, след проблем - то не беше пукане, съскане, дефрости, клапи, неподдържане на температури. Да се чуди човек, за Дайсейкай ли става дума, за Мидея ли? Чудя се, що ли не си ги смените с LMCA и да се видите с машина. гледам там оплаквания няма, топлят та се късат и не се чуват даже...
    estqwerty, Aleksandars и Mega харесват това.

10. Тук е от
    Mar 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Инверторен или Хиперинверторен бихте препоръчали?

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от goodofwar Виж публикацията
    Инверторен или Хиперинверторен бихте препоръчали?
    Под Гигаинвертор не си струва инвестицията. Ама това ли е най-важното...
    Кажи колко Килолитра смяташ да топлиш и с колко Килолева смяташ да се разделиш.
    splitservice, zzz, Mega и 2 други харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Първоначално публикувано от Mega "Аз не мога да разбера друго, защо радиатор, телевизор, конвектор, камина може да пукат а някой си е внушил, че климатик не може да пука? Кой е казал, че не може да припуква? Като някой не му поняся и не е добре е нервите да се топли на ТЕЦ? Да, пукането не е даденост, но съм чувал машини от всички ТОП марки да припукват". https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...D0%B3-172.html Хората имат големи очаквания от машините, туй е проблема. А идеално нема, нема и да има.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Тук не е място за хвалене на машини, рекламите не са безплатни. Някой беше писал, че в тези раздели доволни няма, така и трябва да бъде. Няма откъде другаде неориентираните хора да разберат, при кой модел къде точно са "подводните камъни", освен мъничко (доста постно) от форума "БГ мама". Най-малкото, четейки, човек научава къде и какво да гледа, както и какво да очаква. Поне аз си попълних донякъде пропуските от последните 10-тина години. Кой разбрал-разбрал
    kolov и Frigo харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

много се смях то не бяха коли, ко-не, лаборатории, термометри, къщички, вазелин, електромери, нови и стари тошиби, клапи, кръджали, русе, очаквания, драма , фреони, последни бройки, времето, упътвания на и японски и не, каскади при монтажа - това може да е било в друга тема, че тая я чета на паузи, защото не мога на веднъж от смях.
    оправихте ми шитнатото настроение в което съм от началото на седмицата.
    от 3-та страница, блаженна комедия. евала и благодаря на всички.

и за да не съм съвсем оффтоп : може просто да е спрял за един бърз дрфрост - оранжев код за мъгли има, а и това не е коментирано, но дори V-ците дефростват поне веднъж на зима.
    mirandi одобрява това.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Djonny Виж публикацията
    В момента се отоплявам на природен газ и съм тотално разочарован - сметки от около 300 лв за отопление към 19-20 градуса на две, от трите стаи, като още не е паднал студа! Предварително благодаря за всеки съвет и насока!!! Поздрави!!!
    не знам колко ще ти паднат сметките с клими-те. по-скоро опитай да оптимизираш работата на газовата система. има хубава тема в раздел отопление.
    иначе опитай първо с 1 машина в хола... хубавото е че може да не избереш топ машини и да ползваш газтта в кризисни ситуации. за 20м2 може и някоя по-добра 9-ка. примерно : fh25ve
    за спалните е7пке или нке на панасоник?
    но първо пробвай с един за да видиш как ще се отрази на сметките. още повече че в спалните се потдържат по-ниски температури и избивката ще става за сметка на комфорта.

може и това още е прясно прясно, но не знам какъв ще е шамара. то си е правено за белите държави където има субсидии и ще ги раздават почти без пари...

17. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Веднъж на зима.....разбирам тънкия хумор,но има хора където ще се вържат и ще изпаднат в другата крайност и ще го боготворят докато се уморят.Айде няма нужда.Ще дойде друг модел-нали са от водещите марки.
    mirandi одобрява това.

18. Тук е от
    Mar 2009

Вече втори ден работа и ситуацията се попромени. Закотвил съм климатика на 24 градуса (1/2ката победи), макар, че аз предпочитам малко по-ниски температури. Пукането спря (поне не съм го чувал докато съм в стаята), скърцането намаля драстично, като се чува в малкото случаи в които си играя със swing функцията (едновременно) по вертикала и хоризонтала. По вертикала изчезна въобще, а по хоризонтала вече е по-скоро някакъв звук като от електромоторче - но много фин.
    Има си и плюсове да си купиш нещо изчезващо от пазара. Предполага се, че всички "детски болести" са отстранени в по-новите серии и тук там някой ъпдейт или бъг са откоригирали. Минусите, че не си по модата (ако държиш на това) и че понякога несериозните фирми спират резервните части и поддръжката - затова залагам на по-знайна марка в почти всичко. Всичко това при условие, че модела се е доказал.
    Колкото до пукането .. радиатора с който се топлех до преди няколко дни пука и той. Телевизора също. Даже телевизора е шампион в тази дисциплина, така че тук не беше толкова притеснение от моя страна колкото констатация.
    Не знам дали поддържа и до колко точно зададената температура, но вкъщи вече се живее. Определено ми е комфортно и макар да се води за шумен климатика на мен ми прави впечатление. Свикнал съм да спя на включен компютър с 700 вата захранване, на който параметри като децибели не са му били замервани :D
    Уикенда ще се разходя да потърся в Практикер или Баумакс термометър. Не толкова да дебна климатика, колкото да съблюдавам злоупотреби от страна с на 1/2ката ми с дистанционното :D

Относно монтажа ми направи впечатление за коректност. Дойдоха на време. Всичко, което казах да бъде направено го изпълниха. Мисля, че не са забравили обезвъздушаването - ако то представлява включване на странен уред тип компресор с 2 скали за налягане (като манометъра при помпите за автомобил) към външното тяло за около 5 минути? Макар, че си бях написал домашното и бях разчистил и постлал найлон, момчетата си донесоха собствен далеч по-голям от моя. Втрещих се когато видях че домъкнаха и прахосмукачка голяма колкото външното тяло на климатика. "Затапиха" дупката към виншното тяло със силикон и стиропор. Изчистиха си. Понеже казаха, че за деня това им е единственият монтаж, не им позволих да се връщат пак за да изхвърлят кашона на климатика. Дадох им някой лев отгоре като доволен клиент и така .... протече монтажа.

Стига да си работи безпроблемно за момента съм доволен от покупката. Избрах DAISEIKAI 5 пред DAISEIKAI 6 заради по-ниският минимум и заради визията. Малко по-красив (ако въобще може да използвам тази дума за климатик) е дизайна на DAISEIKAI 5. Външното тяло когато и да отворя прозореца не се чува. Остава търпеливо и на топло да изчакам първата месечна сметка за ток. Обикновенно е около 28-30лв, така че веднага ще си проличи.

Жалко, че аз съм едва ли не един от последните собственици на тази машинка. Тази тема според мен би била полезна на доста от потребителите с моя мироглед. Доста неща ми се изясниха, за което Ви благодаря! И аз се забавлявах докато чета някои постове, но това е форум, а не ръководство за употреба и предразполага към малко
    estqwerty, edi1, Kasap и 3 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 178 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе