И какво проблемно има при положение, че е сменена пружината на компресора?!
NA
NA
И какво проблемно има при положение, че е сменена пружината на компресора?!
примерно моторчето на турбината е проблемно ,машината не топли добре под -10 в сравнение с други машини ,пружината доста често се чупи пак след подмяната много случаи има .. като ще е втора ръка поне да е на 100 волта с нисък минимум и по висок КОП - изпитан безпроблемен модел има много такива..
ако иска евентуално по-ниски сметки шарпа в предвид че е 12-ка, ако иска надежност в предвид лекия запас - дайкина.
ако иска и двете - японска машина.
мисля че няма какво повече да се каже.
оффтоп :
за старите панасониците признавам че всичко е поправимо стига да има желание.
https://www.youtube.com/watch?v=5W9xtZLRCcE
Не съм виждал проблеми под -10, нито пък счупена пружина от тези, които поръчвам аз.
Щом си намерил за 1000 лева FTX50GV, отнасяй го. За толкова пари на 100/200V има най-много някоя 28-ца, на над 10 години, пожълтяла и с неоргинално дистанционно. Тоя Дайкин още 20 години ще изкара.
100 волтовите клими нямат по-висок COP. Условията за измерването му са други.
жалко че няма тема с бисери да те сложа там .. тия теории се развиват от БГ фирмите за климатици на 220 волта щото 100 волтовите им отнеха едно 20% от пазара на който така спокойно продават със 100% печалба .. аз съм правил измервания и мога да ти кажа дори че климатик на 100 волта с коп да речем 5 е по икономичен ( макар че и трафа консумира ) от климатик на 220 волта с коп 5 .. и то доста по икономичен .. щото хората са го пипнали откъм софтуер и настройки перфектно за един много по претенциозен пазар .. ние тука сме като аборигени за тях за това и машините които предлагат за европа са "архаични" и съответстват на моделите на 100 волта отпреди 6-10г ..
е погледни им топлоотдаването при -15 де ? няма да можеш щото сервизното е до -7 или -10 беше,но и при -10 е доста зле положението .. сега го сравни с еквивалентен модел на примерно Фуджицу от тия години LA/LB/LC ( 2004/5/6) -дето още си бачкат без пружини мотори и ремонти .. за машини на 100 волта да не говорим ,че за тия пари се взима машина с коп 6 дето е на средата на живота си а не е реанимиран мъртвец ..
dodo, не ми се спори с вятърни мелници. Дори не ме интересува, колко ми е ЦОПа на климатика. Важното е, че харчи 575W и топлоотдава 3600W. Освен това, не му е проблем да върши, това за което е купен и при -25оС. Та така... успех във философките науки! За инженерните си намери по-надежни източници.
една гадна марка е няма ги на 220 волта
Този пост е редактиран от Kasap; 20-01-14 в 22:38.