NA
NA
Този пост е редактиран от SPSt; 15-02-14 в 23:38.
Е така става, като се говори накратко и понякога с недомлъвки. Много се дразня на един друг уж специализиран форум, където само шегобийци се събрали и като прочета нещо, трябва половин час да сверявам със законите, кой помага съзнателно и кой ме мята по дърветата.
Та на въпроса на господина - т.1 и т.2 са означения на един и същ климатик, като по т.1 е посочен като комплект от вътрешно и външно тяло /КИТ/, а по т.2 е като модел на вътрешното и модел на външното тяло, от които се състои всъщност климатика Е12РКЕ.
В допълнение, има модел на който последната буква на ВЪТРЕШНОТО тяло е Х - т.е. Е12РКЕХ - това значи, че вътрешното тяло е СИВО, а не бяло. Около 50 лв по-скъп.
Шарп 9GHR е сив, и стои добре на стената, и няма как да пожълтее след 6-7-8 годинки примерно. Но си е шумничък за спалня. За хол е перфектен.
В пост #678 и пост #680 е упоменато, че става въпрос за едно и също изделие, като в единия случай са цитирани двете тела по отделно, а в другия случай- целия комплект. Не е необходимо човек да е умен, може и да е глупав, но да може да чете (съдя по себе си). Така поумнява и става по-малко глупав. Имаме прогрес. Само при тъпака положението е безнадеждно, при него развитие не може да има. Типичен пример за това, което пиша, за заключените вече теми за скоростите на вътрешния вентилатор и влиянието им на консумацията. Толкова бисери и непознаване на материята трудно се откриват, събрани на едно място.
Много съжалявам за предишния си безполезнен пост, от глупост реших да не потретвам едно и също нещо.
Поздрави и успешна седмица на всички.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 16-02-14 в 22:08. Причина: правопис
Здравейте ,
Предстои ми покупка на климатик и се колебая между следните няколко модела . Климатикът ще се използва и за топлене, и за охлаждане . Ще бъде поставен в апартамент , ново строителство със добра изолация. Казвам , че е добра изолацията, защото до сега се топлим с духалка и температурата не е падала под 20 градуса. Стаята е 3.5 широка на 5 метра дълга , висока е 2.6 метра. източно изложение и само една външна стена . Искам да топля евентуално и коридор около 6 квадрата, затова съм се спрял на 12 ки.
Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC
Fuji RSG-12LU/ROG-12LU
Daikin FTXS35K/RXS35L PROFESSIONAL
Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE
Mitsubishi Heavy SRK35ZJ-S/SRC35ZJ-S
Благодаря ви предварително .
Този пост е редактиран от avenger; 17-02-14 в 09:15.
+1 за Fujitsu ****LUCA или Fuji ****LU . Аз лично съм много доволен .
- - - - - - - - - -
При Panasonic , означението CS-****PKEW се ползва при вътрешни тела предназначени за работа както в единичен сплит , така и в Мултисплит система . Дано да съм бил полезен
Този пост е редактиран от mirandi; 16-02-14 в 23:47.
Ако има място за монтаж, най-добре сложи подов модел. FVXS35F, намира се за 1800 лева. Ако не - FTXS35K e най-доброто сред всичките.
За кой Дайкин питаш? Подовия или стенния? Подов имам в 25 м2, където ако вънка е 0°, вътре е +2, при -25° не му е проблем да държи 20° вътре. FTX50GV имам в идентично помещение, при -20° може да поддържа 23° вътре, при -28, под 18° не падна, като преди това с два конвектора по 2 kW не можех да вдигна повече от 15° при -15°. Аз, на сервизни, максимали и колко им оставало под еди-колко си не вярвам! Вярвам на реални условия. Ти, Дайкин, имал ли си, или четеш само данни? Дайкин-а си е Дайкин!
Говоря конкретно за FTXS, оплаквания от шумни тела и вън и вътре, тракащи дори... Някои хора подлагат картончета и навиват самонарези...
Този климатик НИТО струва 1800 лева, НИТО има нещо професионално в себе си...
Аз съм последния човек, който се доверява само на данни, аз се доверявам на изпитани машини, от които няма оплаквания. В последните 2 години Дайкин произвеждат основно тесли. Ще видите всички какво ще се случи тази година с марката... Няма да издавам "хубавите" новини засега...
Като гледам данните на новия УРУРУ, пак леко надолу вървят нещата, а цената върви нагоре.Не знам като механика как са, но като мощности са по-зле от стария УРУРУ и това са данни от техните инженерни ръководства.
Преди 10 дни ходих да оправям два подови (FVXS 25 и 35) на четири години. Тракащи решетки, дрънчащи ламарини, тръгнали лагери на турбината...
Това за лагери на турбината и аз чух от колега и са доста трудни за смяна.