Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 47 от 178 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    1. Да. Има разлика. Едното се слага вътре, другото отвън. Размерите им са различни. Като се стопли едното, другото изстива.
    Дано да съм бил полезен
    Че си умен-умен си, обаче човекът пита за разлика м/у две вътрешни тела /дори и да е объркал означенията/, а не м/у вътрешно и външно. И да-много полезен му беше. Просто можеше да му кажеш, че са еднакви.
    Този пост е редактиран от SPSt; 15-02-14 в 23:38.
    Kasap и mirandi харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Е така става, като се говори накратко и понякога с недомлъвки. Много се дразня на един друг уж специализиран форум, където само шегобийци се събрали и като прочета нещо, трябва половин час да сверявам със законите, кой помага съзнателно и кой ме мята по дърветата.
    Та на въпроса на господина - т.1 и т.2 са означения на един и същ климатик, като по т.1 е посочен като комплект от вътрешно и външно тяло /КИТ/, а по т.2 е като модел на вътрешното и модел на външното тяло, от които се състои всъщност климатика Е12РКЕ.
    В допълнение, има модел на който последната буква на ВЪТРЕШНОТО тяло е Х - т.е. Е12РКЕХ - това значи, че вътрешното тяло е СИВО, а не бяло. Около 50 лв по-скъп.
    Шарп 9GHR е сив, и стои добре на стената, и няма как да пожълтее след 6-7-8 годинки примерно. Но си е шумничък за спалня. За хол е перфектен.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    В допълнение, има модел на който последната буква на ВЪТРЕШНОТО тяло е Х - т.е. Е12РКЕХ - това значи, че вътрешното тяло е СИВО, а не бяло.
    Ще си позволя да те поправя. Буквата "Х" не е накрая, а в началото, т.е. CS-XE12PKE.
    AC_From_Hell и mirandi харесват това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Че си умен-умен си, обаче човекът пита за разлика м/у две вътрешни тела /дори и да е объркал означенията/, а не м/у вътрешно и външно. И да-много полезен му беше. Просто можеше да му кажеш, че са еднакви.
    В пост #678 и пост #680 е упоменато, че става въпрос за едно и също изделие, като в единия случай са цитирани двете тела по отделно, а в другия случай- целия комплект. Не е необходимо човек да е умен, може и да е глупав, но да може да чете (съдя по себе си). Така поумнява и става по-малко глупав. Имаме прогрес. Само при тъпака положението е безнадеждно, при него развитие не може да има. Типичен пример за това, което пиша, за заключените вече теми за скоростите на вътрешния вентилатор и влиянието им на консумацията. Толкова бисери и непознаване на материята трудно се откриват, събрани на едно място.
    Много съжалявам за предишния си безполезнен пост, от глупост реших да не потретвам едно и също нещо.
    Поздрави и успешна седмица на всички.
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 16-02-14 в 22:08. Причина: правопис
    Aleksandars одобрява това.

6. Тук е от
    Feb 2014

Здравейте ,
    Предстои ми покупка на климатик и се колебая между следните няколко модела . Климатикът ще се използва и за топлене, и за охлаждане . Ще бъде поставен в апартамент , ново строителство със добра изолация. Казвам , че е добра изолацията, защото до сега се топлим с духалка и температурата не е падала под 20 градуса. Стаята е 3.5 широка на 5 метра дълга , висока е 2.6 метра. източно изложение и само една външна стена . Искам да топля евентуално и коридор около 6 квадрата, затова съм се спрял на 12 ки.

Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC
    Fuji RSG-12LU/ROG-12LU
    Daikin FTXS35K/RXS35L PROFESSIONAL
    Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE
    Mitsubishi Heavy SRK35ZJ-S/SRC35ZJ-S

Благодаря ви предварително .
    Този пост е редактиран от avenger; 17-02-14 в 09:15.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Ivo Petkov Виж публикацията
    Здравейте ,
    Предстой ми покупка на климатик и се колебая между следните няколко модела . Климатика ще се използва и за топлене и за охлаждане . Ще бъде поставен в апартамент , ново строителство със добра изолация. Казвам , че е добра изолацията защото до сега се топлим с духалка и температурата не е падала под 20 градуса. Стаята е 3.5 широка на 5 метра дълга , висока е 2.6 метра. източно изложение и само една външна стена . Искам да топля евентуално и коридор около 6 квадрата затова съм се спрял на 12 ки

Fuji RSG-12LU/ROG-12LU

Явно имаш доста добра изолация

+1 за ZJ-S

8.  

9. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Ivo Petkov Виж публикацията
    Здравейте ,
    Предстой ми покупка на климатик и се колебая между следните няколко модела . Климатика ще се използва и за топлене и за охлаждане . Ще бъде поставен в апартамент , ново строителство със добра изолация. Казвам , че е добра изолацията защото до сега се топлим с духалка и температурата не е падала под 20 градуса. Стаята е 3.5 широка на 5 метра дълга , висока е 2.6 метра. източно изложение и само една външна стена . Искам да топля евентуално и коридор около 6 квадрата затова съм се спрял на 12 ки

Fuji RSG-12LU/ROG-12LU

+1 за Fujitsu ****LUCA или Fuji ****LU . Аз лично съм много доволен .

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov Виж публикацията
    А какво е различното това вътрешно тяло CS-E09PKEW спрямо китовото KIT-E9PKE?
    При Panasonic , означението CS-****PKEW се ползва при вътрешни тела предназначени за работа както в единичен сплит , така и в Мултисплит система . Дано да съм бил полезен
    Този пост е редактиран от mirandi; 16-02-14 в 23:47.

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ако има място за монтаж, най-добре сложи подов модел. FVXS35F, намира се за 1800 лева. Ако не - FTXS35K e най-доброто сред всичките.

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    Ако има място за монтаж, най-добре сложи подов модел. FVXS35F, намира се за 1800 лева. Ако не - FTXS35K e най-доброто сред всичките.
    Кое точно му е доброто на този дайкин, че аз само оплаквания имам от този модел... Да не говорим за параметрите...
    mirandi одобрява това.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

За кой Дайкин питаш? Подовия или стенния? Подов имам в 25 м2, където ако вънка е 0°, вътре е +2, при -25° не му е проблем да държи 20° вътре. FTX50GV имам в идентично помещение, при -20° може да поддържа 23° вътре, при -28, под 18° не падна, като преди това с два конвектора по 2 kW не можех да вдигна повече от 15° при -15°. Аз, на сервизни, максимали и колко им оставало под еди-колко си не вярвам! Вярвам на реални условия. Ти, Дайкин, имал ли си, или четеш само данни? Дайкин-а си е Дайкин!

frescor одобрява това.

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    За кой Дайкин питаш? Подовия или стенния? Подов имам в 25 м2, където ако вънка е 0°, вътре е +2, при -25° не му е проблем да държи 20° вътре. FTX50GV имам в идентично помещение, при -20° може да поддържа 23° вътре, при -28, под 18° не падна, като преди това с два конвектора по 2 kW не можех да вдигна повече от 15° при -15°. Аз, на сервизни, максимали и колко им оставало под еди-колко си не вярвам! Вярвам на реални условия. Ти, Дайкин, имал ли си, или четеш само данни? Дайкин-ЪТ си е Дайкин!
    Говоря конкретно за FTXS, оплаквания от шумни тела и вън и вътре, тракащи дори... Някои хора подлагат картончета и навиват самонарези...
    Този климатик НИТО струва 1800 лева, НИТО има нещо професионално в себе си...

Аз съм последния човек, който се доверява само на данни, аз се доверявам на изпитани машини, от които няма оплаквания. В последните 2 години Дайкин произвеждат основно тесли. Ще видите всички какво ще се случи тази година с марката... Няма да издавам "хубавите" новини засега...
    Aleksandars, Kasap, Mega и 1 други харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Като гледам данните на новия УРУРУ, пак леко надолу вървят нещата, а цената върви нагоре.Не знам като механика как са, но като мощности са по-зле от стария УРУРУ и това са данни от техните инженерни ръководства.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Преди 10 дни ходих да оправям два подови (FVXS 25 и 35) на четири години. Тракащи решетки, дрънчащи ламарини, тръгнали лагери на турбината...
    DUNDURMA, AC_From_Hell и mirandi харесват това.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Това за лагери на турбината и аз чух от колега и са доста трудни за смяна.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Преди 10 дни ходих да оправям два подови (FVXS 25 и 35) на четири години. Тракащи решетки, дрънчащи ламарини, тръгнали лагери на турбината...
    АБСУРД..........................лъже мръсника,преяжда с луканка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 178 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе