Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 48 от 178 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

И моят е на 4 години и бачка като нов. Явно калпав монтаж.

Един на 10000 му се разтракала турбината, голяма работа. При прехвалените ви Fujitsu и Panasonic това е хронично.
    necata2 одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Не може да се винят монтажите при масови случаи на тракащи машини и то не само вътре, но и много масово отвън.

По-лошото е, че изобщо не е 1 на 10000...

На Панасоник може и да им тракат турбините на подовия модел (нямам такъв случай), но той е производство на Дайкин... Така, че не са виновни Панасоник... За фуджицу нямам никаква представа какво трака и какво не трака.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Това за лагери на турбината и аз чух от колега и са доста трудни за смяна.
    На моя подов лагера на турбината започна да вие след 3 години употреба.
    Сменя се много лесно, развиват се болтовете на вътрешния топлообменник, той внимателно се издърпва в левия край и се поставя да "стъпи" върху кутията с инструменти дето си носиш при монтажи. След това се развива турбината и се сваля мотора.

Нов мотор от атаро е 190лв, но няма абсолютно никакъв смисъл.

Като цяло FVXS е страхотен климатик, топли отлично (в Русе знаете колко е студено зимата) с минимален шум. Не дефроства на време, а доста рядко и смислено, има тук едни индивиди дето лъжат за дефростите при дайкин макар никога да не са имали дайкин (Алекси, ти си).

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

подовия все пак е 2 бона ,остава и да не е по читав от останалите им модели .. кумеца има FTXS ,много го хвалеше докато не сложи по мой съвет подово Фуджицу ( държеше на подов за спалнята ) .. голяма разлика в полза на Фуджицуто топли като змей и е тихо .. това че си заминават лагерите на турбината примерно ,говори да качеството на машината като цяло щото вместо лагери от 1 лв са сложили от 20 ст до там чак е стигнала икономията ..
    justify и mirandi харесват това.

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Какво значи по-читав? Външните тела са едни и същи, ако ще подподов да е... Истината е, че всички се опитват да продават все по-нискокачествена стока на все по-висококачествена цена. ОСОБЕНО ДАЙКИН! Най-цветущия пример са термопомпите им с най-високи цени и най-дървени параметри...
    mirandi одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    подовия все пак е 2 бона ,остава и да не е по читав от останалите им модели .. кумеца има FTXS ,много го хвалеше докато не сложи по мой съвет подово Фуджицу ( държеше на подов за спалнята ) .. голяма разлика в полза на Фуджицуто топли като змей и е тихо .. това че си заминават лагерите на турбината примерно ,говори да качеството на машината като цяло щото вместо лагери от 1 лв са сложили от 20 ст до там чак е стигнала икономията ..
    Не е чак 2 бона Подов климатик Daikin FVXS25F/RXS25K PROFESSIONAL

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

слабичка машинка е ,и тия пари са му много според мен
    AC_From_Hell одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Що да е слаба машината? Топли в големите студове 21 квадрата със средно-добра изолация.

11. Тук е от
    Feb 2014

Отговор: Какъв климатик? Търся консултация

Здравейте, отскоро съм в нов тухлен (строен 1999г) апартамент с голям хол (9x4.5x2.6m). Помещението е с една външна стена, която е без изолация, но със сменена дограма 6 кв.м. (надали е energy стъкло). Отоплението е решено с котле на ток, но мен не ми харесва сметката за ток и бих желал да сложа някое японче климатик. Изложението е южно, но не ползвам никакви предимства от това- т.е. не влиза слънчева светлина да топли. Над и до мен има апартамент, в който надали скоро ще живее някой (всички стени, таван и под нямат изолация). Имам само една стена с обитавано жилище. Апартамента е в София, така че нядали ще падне под -15 градуса, а и тогава вече имам алтернатива с котлето на ток. Жената не вирее на температура под 25 градуса и не мога да я дресирам примерно на 22... като термометър е! Спрял съм се на New Ururu Sarara S28MTRXP или S40MTRXP както и Toshiba RAS-281NDR1. Като цяло не мога да намеря отзиви за тези климатици а и примема и други предложения.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

За 100 кубика ти трябва нещо с номинал от 6кв и нагоре.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

номинала не играя никаква роля ,просто едно число от кривата на мощността .. новите орязани 12ки с номинал 4 се развъртат до 4.6 примерно .. няма такова падение ,зор ще стоплят и 15 квадрата .. инак 40ката на уруру сарара според мен ще се справя с помещението
    ccankov73 одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2012

номинала не играя никаква роля ,просто едно число от кривата на мощността ..
    Копнах го да видиш, че с колегата малко се разминавате....

Номиналите на климатика се избират в точка от целия работен диапазон на компресора, където при определени обороти, се наблюдава максимум отдаване с минимум консумация. Разбира се това не се прави инцидентно, а машината се проектира именно там да достига номинал. Това също трябва да ви казва нещо. Освен това и да се съдерете няма да намерите друга точка от графиката, която да има характеристиките на номиналната. Точно затова инженерите са изчислили, че машината работи по-често с мощности, близки до тези при номинал или по-ниски и са "успокоили" работата на компресора. Така са постигнали цялостна по-висока ефективност.

nako-bako@

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това мнение е ала бала .. просто някакви разсъждения .. номинала се ползва основно да пишат някаква орязана машина 12 или 14 а тя не може 20 квадрата да стопли ..

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

номинала не играя никаква роля ,просто едно число от кривата на мощността .. новите орязани 12ки с номинал 4 се развъртат до 4.6 примерно .. няма такова падение ,зор ще стоплят и 15 квадрата .. инак 40ката на уруру сарара според мен ще се справя с помещението
    12-ка да се развърта до 7.7 за какво ти е? Не е необходима такава мощност за нашия климат. Освен ако си изключваш климатика и искаш после за половин час да ти качи 5 градуса, за друго тази мощност не ти е необходима.

Топ моделът на Хеви за Европа е 0.9 -- 4.3 -- 5.1, ако не се лъжа. Но машината в никакъв случай не е орязана и би се справила с всяко помещение отредено за 12-ка.

Доста данни трябва да се прегледат, за да се прецени дали една машина е орязана.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

щото тия мощности спадат значително като стане -15 и е добре да има запас .. това Хеви ако го сложа на мястото на 12ката ми ще издъхне геройски щото като се прибере жената намръзнала и като му дигне 3-4 градуса при -15 и чакай да стопли 30 квадрата ..
    VanDan и babati харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 178 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе