Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 97 от 178 ПърваПърва ... 47879596979899107147 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Алекси изхвърли ново Мицу за да го сложи тоя таралясник.
    До колкото знам Алекси го купи нов а не К2У

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Veselin Zhivkov Виж публикацията
    Много хубави минимуми и максимуми, но и доста високи децибели на вътрешното тяло - 21. Не ми харесва това за спалня.

За сравнение, нивото на акустичен шум може да използвате тази таблица:

Физиологични сравнение на нивата на звуково налягане

Прагът на слуха е 0 db
    Тиха стая е около 33 db
    Тиктакането на часовника е около 35 db
    Шум в студиото е около 40 db
    Шепот от 10 см е около 50 db
    Шумоленето на листата е около 60 db
    Aleksandars и KaHa харесват това.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Тук и за Тошибата се говори, че е шумна. Един съфорумец беше повярвал на това, докато не дойде и не я чу лично работеща в нормален режим на отопление. От тогава има и той две 6-ци вкъщи. Колкото до MHI, машините са много тихи, работата on-off не им е проблем, защото дори не мърдат клапите в режим охлаждане. Тръват и спират незабелязано. За супер нерваци, решението е само спане в мазето. Очевидно и горския шум би ги дразнил ако климатика го прави.
    edi1, VeleV.Klima, Aleksandars и 2 други харесват това.

4. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Напълно съм съгласен с Mega ,мога да кажа че Тошиба изобщо не е шумна -личен опит.Мисля че хората които пишат ,трябва да споделят реално и честно за предимстнвота и недостатъците на дадена машина.

5. Тук е от
    Feb 2013

След като взех под внимание съветите, дадени тук, се колебая между следните 2 климатика: Mitsubishi Heavy SRK20ZMX-S и Fujitsu ASYG07LUCA
    Първият е по-добре като цяло поне според посочените данни, но конкретно за моя случай лошото при него е минимума от 0.9, който при Fujitsu е 0.5. Тази зима бяхме с един конвекторен радиатор, на който му изключвах разбира се вентилатора вечер и съответно ставаше 1kw и през нощта включваше и изключваше, т.е. нужната мощност за отопление е под 1 kw и не знам дали Mitsubishi-то няма да ми дойде твърде голямо и съответно по-високата енергоефективност на хартия да се окаже, че в моя случай всъщност ще е по-лоша от колкото ако взема Fujitsu.

Някакви съвети в тази насока?

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Помогнете в избора на климатик за офис/магазин/ - 18 квадратни метра, само една външна стена, която е витрина 10 мм стъкло с алуминиева врата стъклопакет. Климатика ще се ползва най вече за отопление. Ще се пуска сутрин в 8 часа и ще се гаси в 17-18 часа. Събота и неделя няма да се ползва. Градът е Силистра, а бюджета 1600 лв.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

По-добре излишък в топлпото, отколкото недостиг в студа. Климатик седящ в режим на изчакване не прави сметка.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от caribi Виж публикацията
    Помогнете в избора на климатик за офис/магазин/ - 18 квадратни метра, само една външна стена, която е витрина 10 мм стъкло с алуминиева врата стъклопакет. Климатика ще се ползва най вече за отопление. Ще се пуска сутрин в 8 часа и ще се гаси в 17-18 часа. Събота и неделя няма да се ползва. Градът е Силистра, а бюджета 1600 лв.
    Ще му видиш сметката с този начин на ползване, а и не е ясно колко ще спестиш от ток, спрямо друг отоплителен уред. Като го пускаш за 8 часа, то през по-голямата част от времето ще се мъчи да темперира помещението. В понеделник, може и да не му стигне времето:rolleyes:
    DUNDURMA одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Ползвал съм Хаер -9 конвекционален с този режим -5 години нон стоп зимните месеци, не се счупи ама и не топлеше особенно:rolleyes: Не знам в сегашния случай към какъв да се насоча инвентор или конвекционален

11. Тук е от
    May 2011

Моля за малко помощ! Преди ми помогнахте, сега се надявам пак да ме упътите. Та, предстои ми покупка на климатик и пак след цяла седмица четене, стигнах до избор на климатик Fujitsu General AWYZ14LB NOCRIA за отопляване на помещение: всекидневна /хол+кухня без прегради/. Помещението е със североизточно изложение, две от стените са вътрешни, една с прозорци, а другата граничи със стълбищна клетка, намира се на първи етаж в тухлена кооперация от три етажа, прозорците са с щесткамерна дограма и стъкло четири сезона, без външна изолация /направихме вътрешна на балкона, който приобщихме към помещението - таван, под и стени/. Помещението през лятото не е много горещо и е търпимо /зависи от гледната точка на жената и мъжа де :D/, но основно ще ни трябва за отопление. Квадратурата е 26 кв.м. С малко дете съм и вече не мога да го държа в една стая. Преди в това помещение се включваше конвектор за около три часа, колкото да сготвя и да хапнем, но вече ще ми трябва топло за цялата зима. И под топло разбирайте ТОПЛО! Тоест 23 или 24 + градуса. Пропуснах града - живея в Петрич и тук рядко падат кой знае колко температурите, но това не пречи аз цяла зима все да съм сгърчена от студ. Ако това, на което съм се спряла не е удачно, моля да предложите друг климатик, който ще ми свърши работа. Изискванията ми към климатика са освен приоритетната топлина, са и да не е мега шумен и да е много икономичен /очаква се да не се изключва :D/ . И ако ще е този, то от монтажната фирма колко тръбен път да изисквам, щото на две, три места прочетох във форума специално за този климатик, че тръбният път трябва да е над два метра /винаги съм си мислела, че ако е по-къс този тръбен път ще е по-добре, но вероятно си живея в заблуда и си има разни специфики/. За монтажната фирма съм що годе спокойна, щото оня ден на работата оправиха една умряла Осака, която преди това други две фирми обявиха за боклука, а той човека провери, замери сто пъти едни и същи неща и накрая откри проблема в една метална тръбичка. Но винаги си имам едно на ум и ще ми бъде от полза и на този въпрос да получа отговор. Предварително благодаря!

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Много правилен избор сте направили няма да има никакви проблеми да топли. Ако не бързате скоро излиза и дайсекай 8 на тошиба 13-ка сигурно ще стига и тя, цената и може да бъде малко по висока, но сигурно ще си заслужава и тя.

13. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Veselin Zhivkov Виж публикацията
    След като взех под внимание съветите, дадени тук, се колебая между следните 2 климатика: Mitsubishi Heavy SRK20ZMX-S и Fujitsu ASYG07LUCA
    Първият е по-добре като цяло поне според посочените данни, но конкретно за моя случай лошото при него е минимума от 0.9, който при Fujitsu е 0.5. Тази зима бяхме с един конвекторен радиатор, на който му изключвах разбира се вентилатора вечер и съответно ставаше 1kw и през нощта включваше и изключваше, т.е. нужната мощност за отопление е под 1 kw и не знам дали Mitsubishi-то няма да ми дойде твърде голямо и съответно по-високата енергоефективност на хартия да се окаже, че в моя случай всъщност ще е по-лоша от колкото ако взема Fujitsu.

Някакви съвети в тази насока?
    Немам наблюдение над Хевито , но мога да споделя впечатление за работата на Fujitsu ASYG12LUCA който ми е в хола и ASYG09LМCA в спалня 11,8м2 . И от двата съм изключително доволен , като по моя преценка LUCA е малко по тих , иначе за топлене топлят и двата

14.  

15. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от mirandi Виж публикацията
    Немам наблюдение над Хевито , но мога да споделя впечатление за работата на Fujitsu ASYG12LUCA който ми е в хола и ASYG09LМCA в спалня 11,8м2 . И от двата съм изключително доволен , като по моя преценка LUCA е малко по тих , иначе за топлене топлят и двата
    Благодаря много за информацията. За 12 кв. стая 9-ката не идва ли малко мощна? С какво изложение е, има ли изолация помещението, външни стени и т.н.?

16. npb
    npb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2009

Избирам климатик за стая 12 м2 предимно за охлаждане. Предлагат ми Panasonic RE09HKX ,
    Panasonic UE09PKE, Fujitsu ASYG09LLCA, Fujitsu ASYG09LMCA, Mitsubishi SRK / SRC 28 HG-S кой да избера.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

От този списък, все тая...Бих предложил Mitsubishi MSZ-GV223 - има си всичко от което се нуждаеш за добър комфорт...
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 05-07-14 в 19:43.

18. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    От този списък, все тая...Бих предложил Mitsubishi MSZ-GV223 - има си всичко от което се нуждаеш за добър комфорт...
    Здравейте,
    Току-що отново се загледах в този модел, тъй като ми го бяхте препоръчал преди известно време тук във форума, а аз още се колебая. Какви са недостатъците - предполагам, че трябва да се сложи трансформатор от 220 към 100 волта, друго? Дистанционното вероятно е с китайски йероглифи? Изключително добри параметри виждам при това на доста ниска цена за толкова висок клас - хиперинвертор и т.н., затова питам за недостатъците.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе