Адаш, говориш без да си запознат...
NA
NA
Адаш, говориш без да си запознат...
Като прегледах параметрите май за спалнята ще се ориентирам към Mitsubishi. Каква е разликата в моделите между SRK/SRC, FD и FH сериите?
П.С.
В хола също доста често се спи (обикновенно аз, като ме изгони "Змията")
едните са хеви другите електрик .. в спалнята недей слага FH
Я да видим:
Samsung RAC 2014.pdf
чакай да видиш цените те отдавна имат подобни модели за другите пазари ,цената е като на истински климатик
Софтуерът на Y и К серийте си е много добре, няма чести дефрости и оплаквания. Компресорите на Самсунг винаги са били много здрави и безпроблемни, така че не виждам защо този климатик да не се продава, освен промитите мозъци на хората...
Не е лоша машина в никой случай, а ценово като гледам накъде отиват нещата ще се колебае около Сузуми +.
Ако цената ще е като на истински, да направят едната камера да работи самостоятелно, за да свалят минимума, без да пада ефективността. С този почти киловат, става непродаваем и некомфортен в малка спалня. Тъпо е да има толкова ниска скорост на турбината, а да почне да работи On-Off. Все нещичко не им достига...
Колко струва Дайсейкай (междудругото моделите с такива минимуми са само техните, другите нямат) и колко струва Самсунга?! За помещения с номални размери минимум от 1кВт е ОК, аз мразя малки спални по 10 квадрата.... Въпреки че действително напоследък само така се строи.
Не казвам, че е най-хубавия климатик, но е доста по-добър от Сузуми + и е напълно достоен съперник на FH.
Относно турбината, дизайнът й е, това което прави моделът тих. Другата новост е 14м дължина на струята, което е прекрасно за дълги, тесни помещения.
ЕДИТ: 18-ката и 24-ката от по-ниския клас също са с новия дизайн и са по 25 и 26 децибела при ниска скорост на вентилатора.
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 05-03-14 в 21:28.
Истинските клими, според мен, са на цени около 2k до 2k6 лева, без монтажа и (евентуално!) трансформатора. Имам 18 квадрата спалня, висока 2,8м, на която и трябват около 400 - 500W зимата, за да ми е комфортно. Едно старо инверторно хитачи блъскаше в нея по цяла нощ On-Off. Тази зима минах на маслен радиатор през нощта, писна ми. Ако жълтите си имаха нормална азбука, а не караха на пиктограми, щеше вече да е сменен.
Toshiba 6-та серия е с 500 вата минимум.
Този пост е редактиран от Mega; 05-03-14 в 22:50.
Шестата серия са я пообъркали малко (според колеги). С минимизацията на вътрешното тяло, едва ли го докарва на тишина. Ако не се появи седмицата и шестицата ще е вариянт. Не бързам.
Пак говориш без да знаеш. Един съфорумец и той така мислеше (така чел тука де), докато дойде и я чу работеща, по скоро не може да я чуе как работи. Сега е горд собственик на два броя. Просто машината е много мощна и в ръцете на някои хора показва характер. Който не му понася си взима машина с долепен номинал и максимал и се радва на живота. Нормално е ако е натоварена да шуми.
Относно новите модели, има вероятност да дойде направо 8-ма серия.
Този пост е редактиран от Mega; 05-03-14 в 22:48.