Нещо моята Нокрия се излага. Пак не мога да вдигна повече пт 23 градуса в стаята. Със сигурност ли трябва да е на ауто режим? Вярно, че я държа не еко режим и на тихо, новсе пак навън не е студено още
NA
NA
Нещо моята Нокрия се излага. Пак не мога да вдигна повече пт 23 градуса в стаята. Със сигурност ли трябва да е на ауто режим? Вярно, че я държа не еко режим и на тихо, новсе пак навън не е студено още
Можеш да я спреш и от контакта, навън е още топло, и да чакаш да стопли. Направо не мога да повярвам. Това е инвертор, задай му градусите и го остави да работи. Една от най-икономичните машини и пак искате да работи без пари. Ако натиснеш Eco два пъти връща ток към ЕРП-то.
Ще я пусна. Държа я на ЕКО, защото това ми е първия климатик в живота и постоянно ми се въртят онези 500-600 лева месечно от миналата година. А иначе, четох друга тема за аутото и реално при ауто повече работил компресора за сметка на вентилатора. А пък и мисля, че не трябва да се вярва на всичко 100. %. Беше писано,че при по-студено харчили по-малко климатиците, което за мен няма логика...
Купи си power meter и се успокои. Там ще си гледаш реално разхода. Остави машината да работи, нали за това си я взел? Или искаш да имаш машина за 2400 лв. и да си на студено, само и само да не изхарчи 40 лв. на месец?
Страх ме е 200 да не изхарчи. А какво ти е мнението за ауто режима, че мненията са противоречиви? Говоря от гледна точка ефективност, а не икономия.
Дръж климатика на ауто режим ,махаш еко-меко,което си пуснал и настрой градусите на 23 градуса и се радвай на комфорта,или примера,който ти е дал Мега е правилния.Падне ли температурата на вън и усетиш ли че вътре не е топло пусни вентилатора на 1 или 2 степен,страха ти от сметка 200лв и на горе с точно тази машина силно ме съмнява,освен ако не си забравиш прозореца отворен .
Съвета,който ти дадоха с апарата за измерване на консумацията също е добре,за хора които не са имали опит с климатици до сега и не вярват на това,което им казват ,когато си закупуват климатик.
Предполагам има опасност напролет да не го намери .
Честито за покупката - значи сметни си 30 дни х 24 часа х номиналната мощност на Нокрията х 0.17 лв квч средна цена и ще разбереш, че дори и при постоянно натоварване на климатика, не може да се съдере да изхарчи повече от 150 лв на месец. Така - стресна ли се Сега раздели полученото на 3 или 4 и си свиркай!
Ако е включено ECO, консумацията е ограничена на 1,35kW, дори да зададеш 30гр., фана на макс и да изкараш вътрешното тяло отвън да топли атмосферата няма да изхарчи повече от 166лв.
То в момента ЕСО-то не го ограничава - нормално не може да стигне до тая консумация освен ако загубите ти не превишават 6kW.
Най-лошата възможна ефективност се получава при "super-quiet", че и може да не те стопли. - забрави го тоя вентилатор, поне Quiet или Low иначе Auto.
"super-quiet" го ограничава двойно повече от ECO, отделно лъже датчика че е топло.
ЕСО-то може да го махнеш като стане -15гр. и надолу или когато вече не смогва. Не мисля че някога ще се случи но ...
Мерси на всички за изчерпатлните отговори. Вече съм на ясно как да го ползвам. Туй животно ще се окаже сериозна машина
Нещо не е както трябва. Явно моя апартамент и трагедия. В момента навън е +5 и аз съм за експеримент сложил климатика на 25, без включени ЕКО и тих режими. От един час така работи и температурата в стаята не мърда над 23.5. Принципно тази температура ми е супер дори 22 ще ми е по-добре, но проблема е щом сега е така е, че при -10 навън няма да може да стопли сигурно... знам ли - ще го видя при студовете...
Ако апартамента ти е трагедия, най-вероятно горе при машината е колкото си задал. В този ред на мисли, ако зададеш 28, колко ще стане в стаята?