Имам такъв термометър и при такива измервания срещу струята мери грешно съпоставял със замерване със сонда и съм виждал че лъже ифра термометъра.
NA
NA
Имам такъв термометър и при такива измервания срещу струята мери грешно съпоставял със замерване със сонда и съм виждал че лъже ифра термометъра.
мда като му набиеш хай пауър номинала наистина е демагогия
Оставете термометрите и температурите настрана. Нямам представа каква е машината на касапа и какво може, за да я коментирам. Номерът с дългото отсъствие и високия максимум го играя редовно, но външното тяло на машината ми е 43 кила и е с пластмасови капаци, за да не тежи повече. Коментирам едни други машини, с тенекиени капаци, нямащи и 30 кила, но обещаващи максимуми по 6 и кусур киловати. При 4°С ще ги отдадат, когато на касапа му цъфнат налъмите! За тази демагогия, сиреч "Алексиев хай пауър", иде реч
Благодаря за участието, но дискусията ни с Додо бе относно ползата от максимумите, а не относно измервателната методология.
Алекси, тази машина нема HiPower - прави си каквото си иска. Втори час стриже на макс. Като слезе ще ви я "снимам".
Таблицата от производител на фреони която имам е до +60градуса и при тази температура налягането е 38бара за да измериш 73градуса това е равносилно на поне 80градуса на фреона което нямам идея колко бара ще е.
Касапе, не оспорвам ползата от високите максимуми. Оспорвам лъжливите максимуми, обявявани в брошурите на повечето стари модели японски климатизатори. Също като високите им СОР.
Петко, недей... Навлизаш в непозната за теб материя.
dodo купи си поне 1 климатик на 100 волта пак ще говорим .. тия панасоници дето ги имаш ще ги нариташ със страшна сила после .. да външните им са по 30 кила .. ама на седмиците ..
Хахаха, прав си, моята е до 70 и там е 47 бара Интерполираме до 80 и получаваме 56 бара
Не е случайно, че няма високотемпературни термопомпи на 410, поне моделите, които съм виждал над 55 винаги са били на 407 и то до 65, за още по-високи температури се минава на двустъпални решения с 410 - 134.
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 02-03-14 в 20:32.
Грешно е измерването с инфра термометър.
Аз също съм пробвал и показва над 70 градуса насочен към турбината,а като сложа терм. със сонда е между 40 и 50 градуса.
Здравейте.
Предстои ми закупуването на 2 броя климатици за спалнята и хола, които ще се ползват целогодишно.
Живея в гр. Враца, панелка (всички външни стени са с изолацията в самата панела), последен етаж, вътрешни помещения.
Спалнята е с размер 12,25 квадрата, северна, ПВЦ дограма, вътрешна и външна изолация, тавана с гипс картон и вата (височината 2,50 м.).
Хола е с размер 22,75 квадрата, южно изложение, ПВЦ дограма, затворена тераса с ПВЦ, ютонг и изолация, таван с гипс картон и вата (височина 2,50 м.).
Мисля че за спалнята 7-ца или 9-ка ще е достатъчно, а в хола 12-ка.
Отделил съм бюджет 4500 лв. без монтажите.
Препоръчайте ми хубави климатици - като държа на комфорт, тишина и икономия. В апартамента има инсталирано локално парно.
Предварително Благодаря.
Mоже да погледнеш следните машини:
1. Спалня - Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZJX-S или Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25ZJX-S, зависи от изолацията нз жилището.
2. Хол - Toshiba RAS 13SKVP2-E/ 13SAVP2-E Super Daiseikai 6
Най добре е след като се спреш на добра фирма за доставка и монтаж, да поискаш оглед на място и с тях да обсъдиш възможните машини. Можеш да споделиш и с нас какво са ти предложили.
Успех!
П.С. С тези машини можеш да ползваш REECL и да спестиш още около 15% от цялата сума.
в хола спокойно може да е 10ката дайсейкай ,ще се справя .
Хубави климатици, които отговарят на твоите изисквания са:
Вариант 1: Панасоник
Климатик Панасоник KIT-E7PKE
Климатик Панасоник KIT-E12PKE
Вариант 2.1: Тошиба
Климатик Тошиба RAS-10N3AVP-E/RAS-B10N3KVP-E Daisekai6,5
Вариант 2.2: Тошиба
Климатик Тошиба RAS -B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E
Климатик Тошиба RAS -B13N3KV2-E/RAS-13N3AV2-E
Вариант 2.3: Тошиба
Климатик Тошиба RAS -B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E
Климатик Тошиба RAS-10N3AVP-E/RAS-B10N3KVP-E Daisekai6,5
Аз бих избрал задължително машини от 1 марка с един и същи дизайн или много подобен дизайн на вътрешните тела. От гледна точка на икономия няма да имаш проблеми с машините, които съм пуснал. Максимална тишина можеш да очакваш от Панасоника.
Скоро се очакват новите премиум модели на Самсунг 2014, които ще бъдат едни от най-икономичните (SEER = 10+) и най-тихите на пазара - 16dB.
мда интересно какво ще стопли при 16дБ освен себе си ..