Сложих го, вече е 24.3 и може би ще качи до 25. Направи ми впечатление, че от външното тяло капе много и то не от маркуча, който би трябвало да е за конденса, а от една дупчица под него. Това нормално ли е? Не е от дъжда
NA
NA
Сложих го, вече е 24.3 и може би ще качи до 25. Направи ми впечатление, че от външното тяло капе много и то не от маркуча, който би трябвало да е за конденса, а от една дупчица под него. Това нормално ли е? Не е от дъжда
Нормално е, явно имаш доста топлозагуби.
Мерси още веднъж. Дано се справи зимата.
Здравейте,
Може ли да ме посъветвате в избора ми за климатик за спалня (т.е. по-тих) 16кв.м., западно изложение, последен етаж, дървена дограма и без изолация. Бюджета е до 1400лв с монтажа. Има ли значение дали ще е инвертор или конвенционален, при положение че помещението е спалня и ако шума пречи може да се налага са се изключва нощем.
Благодаря предварително.
1. Климатик Панасоник KIT-E9NKE-3
2. Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZJ-S/SRC25ZJ-S
3.SHARP AY-XP9GHR
или този - Хиперинверторен климатик Fujitsu ASYG09LTCA/AOYG09LTC -но с КЕЕ иначе доста надхвърля бюджета
Само дето не разбрах защо без ШАРПА ? GHR серията по нищо не отстъпва нито на РКЕ нито на ZJ-S сериите
SHARP AY-XP9GHR
Отдавана мощност (охлаждане) 0.9(2.5)3.0 kW Отдавана мощност (отопление) 0.9(3.2)5.0 kW Консумирана мощност (охлаждане) (0.54) kW Консумирана мощност (отопление) (0.70) kW Захранване 220-240V/50Hz EER (хладилен коефициент, охлаждане) 4.63 COP (коеф. на трансформация,отопление) 4.57 Енергиен клас (охлаждане/отопление) A/A Нива на шум -вътрешно, външно тяло 20/41dB Размери (вътрешно тяло) 850x285x160 mm Размери (външно тяло) 790x543x255 mm Тегло (вътрешно тяло) 10 kg Тегло (външно тяло) 35 kg Хладилен агент R410A Произведено Тайланд
Всъщност имаш го в подписа и би трябвало да знаеш че е един от много добрите модели в тази ценова категория
Именно, имам го и точно затова, не мога да го препоръчам за спалня. Това число 20, където го има в тези данни, не отговаря на истината. А и питащата загатва нещо за изключване, ако чува шум. За всякакви други приложения е ПЕРФЕКТЕН за отопление, но не и на спалня или много добре изолирани помещения или такива с малки топлинни нужди /като моето/ понеже ми работи изключително он-оф. Желязна машина е, но се оказа че нямам нужда от толкова мощно добиче , въпреки че стаята е 20 м2 и с доста прозорци като площ.
П.С. Спомням си преди 6-7-8 години как се носиха легенди за Малайзийските Панасоници. Тогава не можехме да си ги позволим да отделим 1500 лв само за охлаждане, а и не вярвах твърде на приказки. Ама били ВЕРНИ легендите. Сегашно време, когато отоплението е приоритет - оценяваме качественото.
Този пост е редактиран от V_Simeonov; 25-11-13 в 02:46.
Потвърждавам, с цената си, тишината и комфорта Панасоник Е09РКЕ е прилично решение.
Сега имам вече друг проблем. Работеше добре , но от два часа не е спирал на ауто режим. Беше пуснат на 21 градуса, но нещо не се изключва. В стаята стана 26. От фирмата казаха да не го слагам на ауто, но реално и на първа степен нещо ми се струва, че духа много яко и пак не пада под 24 в стаята. От какво може да е?
През тези 2 часа гледал ли си активна 3D телевизия в стаята на климатизатора?
Да уточним: "Ауто режим", "Auto Mode" е когато климатика избира сам дали да топли или да охлажда. - При теб това AUTO стои отдясно на MASTER CONTROL.
A "Ауто фан", "Auto Fan" e когато силата на вентилатора се избира автоматино. - При теб това AUTO се изобразява отдясно на FAN CONTROL. Провери това все пак.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post596404
Сигурен ли си че е приел последната команда на дистанционното? - промени нещо.
Над него колко градуса е? - Да не е на студена стена?
Изключва ли го? - Непосредствено след включване гони "задание +2гр." в продължение на 1 час.
Когато външната е по-висока не си дава зор и обратно когато външната е по-ниска се напъва повече.