Хич не е малка, просто въпрос на приоритети в момента.Всичко могат да направят, ама като му дойде времето.Като Китай са - бавно и методично си завладяват света.Днес телефони, утре климатизатори, в други ден сателити.
NA
NA
Хич не е малка, просто въпрос на приоритети в момента.Всичко могат да направят, ама като му дойде времето.Като Китай са - бавно и методично си завладяват света.Днес телефони, утре климатизатори, в други ден сателити.
Здравейте отново.В крайна сметка взех Panasonic cs-e12pkew/cu-e12pke etherea 2013.Надявам се да ми свърши работата,за която го купувам.Благодаря на всички за мненията и насоките,които ми дадохте.Бяха ми полезни.
Скромен опит от Самсунг - ЖЕЛЯЗО - служебен телефон - 5 години не мръдна.Матриците за LCD - SAMSUNG(професионалните).Виждал съм багери,трактори Самсунг(ама който разбира - ползва CAT).Онзи ден си купих LCD Самсунг за барбекюто(защото беше най-евтиния).Здраво, но има и по-добро(проверено) за парите си.Ако днес трябваше да избера климатик - не бих взел Сасмунг.
P.S. Лично мнение - нека съфорумците уважаващи марката за климатизация ме извинят.
Здравейте, бихте ли ми помогнали с избора на климатици за дневната и кухнята. Живея в София, къща, тухла без изолация, 5 камерна немска дограма с Ка стъкло. Климите ще се ползват за основно отопление. Температурата която ще търся зимата е около 24 градуса когато има хора в помещенията. Характеристиките на помещенията е:
Дневна 5м х 4м х 2,60м - външни стени - 5м (южна) прозорец към 4кв., 4м (източна) прозорец 3,7кв., вътрешни стени - 5м граничи с детска която се отоплява с конвектор и вътрешен коридор, 4м граничи с кухнята. Над помещението се отоплява с климатик с постоянна температура над 20 градуса, под него не се отоплява температурата не е много ниска зимата 10-15 градуса.
Кухня 4,70м х 3,40м х 2,60м - външни стени - 4,70м (северна) няма прозорци на 1/3 от нея има кухненски шкафове, 3,40м (южна) прозорец 3,5 кв., вътрешни стени - 4,70м граничи с дневната и вътрешен коридор, 3,40м цялата е с кухненски шкафове и граничи с баня която е сравнително студена през зимата под 20 градуса, но ще се слага конвектор там. Над помещението се отоплява с климатик с постоянна температура над 20 градуса, под него не се отоплява температурата не е много ниска зимата 10-15 градуса.
Бях се насочил към Toshiba Daiseikai6 RAS-10SKVP2-E/RAS-10SAVP2-E, но имам съмнения дали ще смогват да отопляват в по-студените дни, а и нещо не ми се нрави цената им. Тавана е около 1700 лева с монтаж. И другото ми питане е за връзката с тока, имам възможност да дръпна нова линия от разпределителната кутия, но нужно ли е това? И искам да им сложа контакти за да мога да включа устройство за отчитане на използваната енергия, възможно ли е или трябва да са на твърда връзка?
Добре сте се насочили към DaiSeiKai 6-та серия, но щом цената не ви се нрави, то тогава трябва да направите малко компромиси...Аз бих препоръчал за всяко едно от помещенията да вземете по един Panasonic CS-E12QKEW или да помислите и да заложите на малко по голям бюджет....Да, ще кажете, че е трудно, но все пак това е инвестиция в дългосрочен план. Иначе може да комбинирате ASHG09LTCA и ASHG12LTCA, LG CS09AQ и LG CS12AQ, Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus и Toshiba RAS-B12N3KV2-E Suzumi Plus.
Колкото до захранването - никъде няма условие то да бъде на твърда връзка. Но щом искате да "робувате" на климатизаторите и да ги "дебнете" да не лапнат малко повече електроенергия, оставете ги на контакти и ги "следете"...
Само да спомена още нещо, когато избирате...Не забравяйте това:
Този пост е редактиран от Aleksandars; 19-04-14 в 15:14.
Aз бих ти предложил следния вариант:
1. Дневна Fujitsu ASYG14LUCA
2. Кухня Fujitsu ASYG 09LUCA
Не е задължителна твърдата връзка, даже е по добре с контакт.
Това, че нямам изолация знам, че е огромен минус. Извеждането на контакт мисля да го направя, не само заради отчитането, а и евентуално ако се случи нещо демонтажа да е по-лесен. Насочил съм се към по-евтини варианти от Daiseikai, защото не мисля че ще успее за 5-6 години да ми спести 300-400 лева от тока спрямо някои модел от среден клас (това е мое мнение). Ако мнението ми е грешно бих се върнал към тях като вариант. Daiseikai 10-ка ще успее ли да се справи с тези помещения в тази ситуация? Panasonic CS-E12QKEW доста ми допада като характеристика, само не разбирам защо са на една цена със стария им модел.
Ценово Панасоник по официални ценови листи:
E12PKE - 1751 лева с ДДС клиентска цена без монтаж
Е12QKE - 1649 лева с ДДС клиентска цена без монтаж
Ценово Панасоник както се продава принципно:
E12PKE - 1699 лева с ДДС клиентска цена с включен монтаж
Е12QKE - 1649 лева с ДДС клиентска цена без монтаж
Панасоник малко свалиха цените на машините за 2014. Още по-хубавата новина е, че Е12QKE e с по-голям топлообменик от PKE.
Ma3xNeo според мен подходящите климатици са:
1. дневна : sharp-ay-xp12ghr-ae-x12ghr
2. кухня : sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr
Ако коридорите не са големи може да държите вратите отворени и да ги отоплявате.
Каква е разликата между тези двата климатика? Че аз нещо не намирам такава освен в цената разбира се.
Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013
Инверторен климатик General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA 2013
Здравейте,
С приятел избираме климатик за отопление, но стаята има няколко особености:
- панелен блок, последен етаж, без ТЕЦ, изложение североизток;
- приобщена тераса 1.40м, там, където е била стената е останал "трегер" 42см;
- обща площ 18.50м2, при 2.55 таван, т.е. под 50м3.
- бюджет (с монтаж) около 1700лв за стенен или 2000лв за подов модел.
Част от предложенията са Митсубиши Хеви 35ZJ или подови Дайкин FVXS25, Fujitsu 09LVCA. Тези 9-ки ме притесняват за основно отопление, а подовите 12ки сериозно надскачат бюджета.
Проблемът със стенния климатик е, че прозорците са до тавана. Трябва да се монтира на някаква стойка, висяща от тавана или малко по-навътре, на "трегера", където е била стената към терасата. Но в този случай няма да обдухва директно бившата тераса и жената може да откаже да мие чиниите.
Търси климатик като за 28м2,че тази приобщена тераса!!!.....,а и лятото ще работи доста хайванчето.
Надявам се че тавана ти е с картон,ако нямаш слагай задължително,подовият никак не е лошо решение.