NA
NA
Как пък тия две марки избрахте? Първо лг то е до -10 a Дайкина след две години се разсвирват лагерите на вентилатора.
Вальо, LG не е до -10°С външна температура. Пишеш прибързано без да си запознат.... А на дайкина като му се засвирят лагерите, се сменят. Другите марки все едно не страдат от лагери...айде моля те...
В случая стаята е широка 3.40 и няма как да се монтира на дългата страна, без да е директно срещу някое място за сядане.
Конкретен въпрос - има ли нещо по-подходящо от подов Fujitsu 09LVCA (3.50-5.50kW отопление) при цена около 2000лв.
Помещението ще е дневна стая и трябва климатикът да е тих. Вътрешни тела с минимален шум 25-28Дб ме притесняват.
приятел си взема такова Фуджицу по моя препоръка ( искаше подов ) много е доволен .. има и дайкин FTXS но според него няма място за сравнение между 2та ..
Ето ти няколко варианта за подови конзоли, от които единия е супер евтин:
Климатик Самсунг JH035EAV1/UH035EAV1
Климатик Самсунг AC026FBJDEH/AC026FCADEH/EU
Панасоник също не е лош избор, пък и влиза в бюджета:
Климатик Панасоник KIT-E9GFEW/PKE
Климатик Панасоник KIT-E12GFEW/PKE
LG си е баш до - 10 C външна, къде водя че е до по ниски градуси, това че по българските каталози го пишат - 15 C не е истина. А за даикина си е точно както казва Вальо, най често се сменят лагери на подовите даикинчета, но по принцип те са си и най масовия подов модел.
Браво на Сашо,както винаги лаконичен и точен!Има едни Дайсекайчета в кашон от бая време,5-ки......Ще проработят ли около 15 май!?:rolleyes:
Така де, до - 10 C външна, може да се ползва за охлаждане. Ако падне още, не пали на този режим.
Някой явно взима тлъст % от лг и самсунг напоследък.
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 23-04-14 в 23:25.
Вальо, моите уважения към теб, но аз се позовавам на техническа документация. А ти се позоваваш на знайни и незнайни сайтове, в които инфото е събирано незнайно откъде и от кой... А твоите приказки за LG и Samsung са изсмукани от пръстите. Не ти прави чест да злословиш... По добре пий едно питие за здраве. Лека вечер ти желая.
И моите уважения към Велев но аз имам лични наблюдения върху модела CS12AQ и не мога да кажа и една лоша дума за него . Имаме го вече 2 години и работи безупречно като и на - 18 се справяше в помещение ( офис ) 28кв.м. на 2,90м. височина . От гледна точка на шум е направо незабележим а относно разхода на енергия средно около 150 kW месечно през отоплителния сезон който тук в Чехия е малко по дълъг от България . От към дизайн също са го докарали корейците -
P4040059.jpg
Може би търсиш външни тела, защото изброените са вътрешни?!
Фирмите, които са вносители или дистрибутори на тези марки не би трябвало да имат проблем да ти доставят.