Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 59 от 178 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

искаш съвет от САШО,пък търсиш друга фирма.............всеки сам избира,ма да няма после ОНИЯ ТЕМИ.а и безплатни неща НЯМА

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2008

един такъв климатик да кажем e 4200w(това е при +7 градуса) /70 куб = 60w на кубик при +7 градуса ще са достатъчни но при -7-10 градуса в най-добрия случай мощността му е наполовина според мен едва ли ще постигаш 22 градуса

4. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    искаш съвет от САШО,пък търсиш друга фирма.............всеки сам избира,ма да няма после ОНИЯ ТЕМИ.а и безплатни неща НЯМА
    това за кой се однася, че нещо не разбрах

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от kambero Виж публикацията
    1 Фужитсу asyg 12 lmca - 1450лв с монтаж (според надписите Япония)
    2 Тошиба Ras 137 skv- e3 avant- 1400 лв с монтаж (Тайланд)
    3 HItachi rak 35 ppa/ rac 35 wpa summit 2013 - 1200 лв с монтаж (Китай)
    4 Sharp ay-x 12 psr - 1200лв с монтаж (Китай)
    Ako избираш някой от горните, по добре виж Sharp 09GHR или Panasonic CS/CU E09PKE. По сериозни машини са от всичките 12ки в списъка и са в бюджета ти.
    kambero одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2008

може би Panasonic 12 PKE с кредит енергийна ефективност ще се включи в бюджета

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от imegogo Виж публикацията
    Той е и на промо и ще дойде до 1350 с кредита.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

Tony 34 al благодаря за мненията, точно това тарся конкретни предложения. Философии за некачествените технологии които се внасят в бг се намират в много фороми.
    Между другото, докато пиша за мойте си патила и препятствиа, разглеждам целия форум и мога да кажа браво на модераторите и администраторите. Много спретнат форум, визолано подреден и с полезни информации.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от imegogo Виж публикацията
    Той ще влезне в бюджета ама по евровент при -15 спада на 2.8кв според мен по добре е General 12LUC при него цената е сходна но при -15 е 3.15кв.
    mirandi и kambero харесват това.

11. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

Последно обобщение по моя въпрос. Помещение 70 кубика с 3 вътрешни стени, източна с 5 квадрата пвц дограма, Тухла с кнауф и външна 10см изолация с минерална мазилка, последен етаж (Тавана е с топлоизолация+замаски+хидро =20см). Помещението е хол с кухненско боксче, но понякога гости остават да нощуват. Климатика е за охлаждане и отопление(в гр. Пловдив) . От утре почвам да обикалям фирмите и да викам консултанти, и ако спре да вали ще последва и монтаж Спрях се на Fudjitsu Asyg-12 LMCA, може пък и да ми свърши работа (Тя и техниката си изисква голяма доза късмет. Ако стане нещо мога да напиша отзиви за първи впечетления, както и по другите теми за монтаж и фирми.
    Много е полезен форума, но и доста четене падна Благодаря!

12. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Аз подкрепям Велев , вземи по добре Fujitsu-Аsyg12Luca ,за да не пишеш после негативни отзиви за 12 LMCA , щото в тези 70кубика в студовете ще види бая зор и да не си
    Aleksandars, Kasap и kambero харесват това.

13. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

Да бе аз четох темите и съм съгласен с вас, ама 1500 ми е предела като сума с монтаж, а 12 Luca го намирам на 1800 с монтаж.

- - - - - - - - - -

По принцим много ме е яд, че нямам място за конвекторна печка в хола. тогава климатика ми трябва само да охлажда, но уви. Иначе до сега съм отоплявал с конвекторна в спалнята и маслен във хола с отворени врати, даже и на банята. Иначе като се наложи в детската ще е конвекторна (за мен си топлят много тия джажи)

14.  

15. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Да бе аз четох темите и съм съгласен с вас, ама 1500 ми е предела като сума с монтаж, а 12 Luca го намирам на 1800 с монтаж.

- - - -
    Ето тук можеш да погледнеш - 1674 с монтаж (1360 с кредит енергийна ефективност)

16. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Щом ще си купуваш 12LMC се надявам да не се мъчиш да отопляваш и коридора към това помещението,както и в ниските температури визирам от -5 на горе да не гониш по висока температура от 20 градуса.Тъй като после мисля,че ще напишеш тук,че машината харчи много и не топли.
    За мен лично в този определен бюджет не е лошо да помислите за този модел Toshiba 137SKV-E3,наблягам на Е3 серия,за да не се опарите с Е5,но това е само съвет.
    Този пост е редактиран от powerful; 10-03-14 в 18:53.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Извинявам се, но да попитам нещо: някой от даващите съвети опитвал ли се е да отоплява 70 м3 с климатик с подобни или по-занижени параметри от 12lmca в подобно или с по-лоша топлоизолация помещение?
    Aleksandars и Иван Вълков харесват това.

18. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Последно обобщение по моя въпрос. Помещение 70 кубика с 3 вътрешни стени, източна с 5 квадрата пвц дограма, Тухла с кнауф и външна 10см изолация с минерална мазилка, последен етаж (Тавана е с топлоизолация+замаски+хидро =20см). Помещението е хол с кухненско боксче, но понякога гости остават да нощуват. Климатика е за охлаждане и отопление(в гр. Пловдив) . От утре почвам да обикалям фирмите и да викам консултанти, и ако спре да вали ще последва и монтаж Спрях се на Fudjitsu Asyg-12 LMCA, може пък и да ми свърши работа (Тя и техниката си изисква голяма доза късмет. Ако стане нещо мога да напиша отзиви за първи впечетления, както и по другите теми за монтаж и фирми.
    Много е полезен форума, но и доста четене падна Благодаря!
    Отоплявам сравнително успешно помещение с по-голям обем и с повече топлозагуби... при това с доста по-евтин климатик.

Разбира се имам помощно отопление при нужда, но за 2 зими е включвано 2-3 часа (за сезон, не за ден) ; )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 20:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 08:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 22:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе