искаш съвет от САШО,пък търсиш друга фирма.............всеки сам избира,ма да няма после ОНИЯ ТЕМИ.а и безплатни неща НЯМА
NA
NA
искаш съвет от САШО,пък търсиш друга фирма.............всеки сам избира,ма да няма после ОНИЯ ТЕМИ.а и безплатни неща НЯМА
един такъв климатик да кажем e 4200w(това е при +7 градуса) /70 куб = 60w на кубик при +7 градуса ще са достатъчни но при -7-10 градуса в най-добрия случай мощността му е наполовина според мен едва ли ще постигаш 22 градуса
може би Panasonic 12 PKE с кредит енергийна ефективност ще се включи в бюджета
Tony 34 al благодаря за мненията, точно това тарся конкретни предложения.Философии за некачествените технологии които се внасят в бг се намират в много фороми.
Между другото, докато пиша за мойте си патила и препятствиа, разглеждам целия форум и мога да кажа браво на модераторите и администраторите. Много спретнат форум, визолано подреден и с полезни информации.
Последно обобщение по моя въпрос. Помещение 70 кубика с 3 вътрешни стени, източна с 5 квадрата пвц дограма, Тухла с кнауф и външна 10см изолация с минерална мазилка, последен етаж (Тавана е с топлоизолация+замаски+хидро =20см). Помещението е хол с кухненско боксче, но понякога гости остават да нощуват. Климатика е за охлаждане и отопление(в гр. Пловдив) . От утре почвам да обикалям фирмите и да викам консултанти, и ако спре да вали ще последва и монтажСпрях се на Fudjitsu Asyg-12 LMCA, може пък и да ми свърши работа (Тя и техниката си изисква голяма доза късмет
. Ако стане нещо мога да напиша отзиви за първи впечетления, както и по другите теми за монтаж и фирми.
Много е полезен форума, но и доста четене паднаБлагодаря!
Аз подкрепям Велев , вземи по добре Fujitsu-Аsyg12Luca ,за да не пишеш после негативни отзиви за 12 LMCA , щото в тези 70кубика в студовете ще види бая зор и да не си![]()
Да бе аз четох темите и съм съгласен с вас, ама 1500 ми е предела като сума с монтаж, а 12 Luca го намирам на 1800 с монтаж.
- - - - - - - - - -
По принцим много ме е яд, че нямам място за конвекторна печка в хола. тогава климатика ми трябва само да охлажда, но уви. Иначе до сега съм отоплявал с конвекторна в спалнята и маслен във хола с отворени врати, даже и на банята. Иначе като се наложи в детската ще е конвекторна (за мен си топлят много тия джажи)
Щом ще си купуваш 12LMC се надявам да не се мъчиш да отопляваш и коридора към това помещението,както и в ниските температури визирам от -5 на горе да не гониш по висока температура от 20 градуса.Тъй като после мисля,че ще напишеш тук,че машината харчи многои не топли.
За мен лично в този определен бюджет не е лошо да помислите за този модел Toshiba 137SKV-E3,наблягам на Е3 серия,за да не се опарите с Е5,но това е само съвет.
Този пост е редактиран от powerful; 10-03-14 в 18:53.
Извинявам се, но да попитам нещо: някой от даващите съвети опитвал ли се е да отоплява 70 м3 с климатик с подобни или по-занижени параметри от 12lmca в подобно или с по-лоша топлоизолация помещение?