Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 79 от 178 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас, кв.Сарафово

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

AC_From_Hell,Благодаря за отговора! Както споменах, при мен зимата е доста хладно, дали дванайска би се справила? Може би една Тошиба 16-ка? Моля и за други мнения, търся номинал 5кв. и да не е много шумно

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

имай предвид-ниските температури,породени от вятъра,а и влагата

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    имай предвид-ниските температури,породени от вятъра,а и влагата
    Имай предвид, че по други краища на Родината, където наистина има зима, хората успешно се отопляват с далеч по-слаби машини от въпросния Панасоник в подобни условия.
    Kasap, AC_From_Hell и mirandi харесват това.

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от valen79 Виж публикацията
    AC_From_Hell,Благодаря за отговора! Както споменах, при мен зимата е доста хладно, дали дванайска би се справила? Може би една Тошиба 16-ка? Моля и за други мнения, търся номинал 5кв. и да не е много шумно
    И при мен е хладно в хола, около 28м2 са. 2 външни стени ( 1 голяма с високи прозорци, изток), 1 към неотопляван апартамент, под и таван, студени, няма съседи. Да не говорим, че и единия прозорец винаги е "на клапа". Никакви проблеми не съм имал с отоплението и не съм усещал студ. Климатикът е в подписа, доста по-стар модел с доста по-малък топлообменик и остарели технологии, но е много корав. Разликата с последния е, че максималът е с 500 вата по-висок, но вероятно не запазва мощността толкова добре. В големите студове наистина се цибри повече, но това не ме бърка за има няма 10-15 дни в годината.
    valen79 одобрява това.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

valen79 , за да си поспокоен, можеш да погледнеш Panasonic CS-E15QKE, Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus, General Fujitsu ASHG12LTCA, Hitachi RAK50PPA Performance, Samsung AR18HSFNBWKNEU Classic+, LG P18RK Libero-R (Advance Inverter).
    AC_From_Hell и valen79 харесват това.

7. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас, кв.Сарафово

AC_From_Hell , благодаря за коментара! На втория етаж на къщата имам две 12-ки/осака и мидейка - дръвчета/ в стаи съответно съответно 14 и 12 кв.м и мога да те уверя, че при 0 гр. не могат да разберат дали да духат топло или студено. Не бих рискувал в стая от 26 кв. м да сложа 12-ка клима та дори и да има номинал 4.5 кв., да е топ модел и да няма грам запас.
    Aleksandars , благодаря ти за препоръчаните модели. Спрял съм се точно на Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus, В складовете били сега с големи отстъпки и ми дадоха оферта от 1750 лв. с монтажа! Него ще взема!
    Благодаря на всички които дадоха мнение!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

И аз имам в едната стая осака 12-ка конвенционал и до -10 си духа горещ въздух, но си шуми и размразява често. За 26 квадрата ако няма много топлозагуби класна 12-ка ще си работи без никакви проблеми, но за къща може и да е по трудно. Тошибата си я намерил на добра цена и е добър избор. Настоявай да вакумират много е важно.
    valen79 одобрява това.

10. Тук е от
    Dec 2013

Здравейте,
    Имам нужда от помощ при избор на климатик и затова се обръщам към всички вас.
    Трябва ми климатик, който ще ползвам само за охлаждане, поради факта, че зимата се отоплявам на газ.
    Помещението е с големина 33 кв.м., с 3 вътрешни стени и една външна стена от около 6 метра, като поне 4 метра са прозорци.
    Височината е 2.60 м.
    Живея на първи етаж над магазини. изложението на стаята е южно.
    Блока е изцяло изолиран с каменна вата и керамични плочи.
    Дограмата е 5 камерна със стъклопакет.
    Като цяло мога да отделя около 2000 лв., че и повече ако се наложи, но при положение че ще го ползвам само за охлаждане, дали си заслужава инвестицията?
    Не съм запознат с този вид техника и нямам претенции относно марката.
    Искам климатик, който да си върши работата и най важното - да не се разваля .
    Качвам и схема на апартамента. Става въпрос за голямото помещение.
    razpredelenie.png
    Предварително благодаря за съветите!

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

В този бюджет и тези изисквания може да погледнеш това - Hitachi RAK-50PPB Performance, или това - Panasonic KIT-E15QKE

Другите машини като Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE, General-Fujitsu ASHG14LUC и т.н са над 2000 лв. с монтажа. Преди всичко е препоръчително оглед на място от доверена фирма и обсъждане на предложенията.
    Този пост е редактиран от Mega; 14-05-14 в 20:23.
    Kasap одобрява това.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Аз бих предложил Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt или Daikin FTXV50AB~RXV50AB Oki Comfort. За охлаждане ще са перфектни, макар че, помещението може да се охлади и с 3.5~4.0 kW. Може да обърнете внимание и на конвенционални модели като Samsung AQ18TSBNCEE Borocay.

13. Тук е от
    May 2014

Някой може ли да сподели мнение за този Панасоник CS-401CXR2 ?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от авитохол Виж публикацията
    Някой може ли да сподели мнение за този Панасоник CS-401CXR2 ?
    Върхов японски модел на 200 волта. Повече подробности в линка Тип стая климатик CS-401CXR2 подробности (характеристики) wet инвертор отстраняване климатик | климатик | Panasonic

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Най-вероятно няма да е "първа младост", но ще слага в джоба си 98%-99% от моделите на японския и европейския пазар и всякакъв друг пазар.

17. Тук е от
    Feb 2013

Четох, четох, четох ама като не разбирам .... колкото и да чета, все няма да ми стане ясно. Затова направо питам, пък дано ми отговори някой. Търся климатици за 2 спални, подчертавам СПАЛНИ. Държа да са тихи. Двете помещения са съседни, с южно изложение, вътрешни (само 1 външна стена), френски прозорци в Пловдив, добра изолация, нова тухлена сграда и са съответно 12 и 15 кв. м. на 2.6 м височина. на 5-ти етаж. Колебая се между LG H09MW/H09MW , Daikin FTXS20K/RXS20K PROFESSIONAL и Mitsubishi Heavy SRK20ZJX-S/SRC20ZJX-S , но бих приел и други предложения. Първият има добри параметри на хартия, но намерих лоши отзиви и макар да съм доволен от 12-ката на същата серия, който имам в хола, действително външното тяло е малко шумно и има 1-2 дребни недостатъка, които обаче не знам дали не съществуват и при другите климатици, тъй като нямам голям практически опит (не съм ползвал други видове климатици). Дайкина не е особено енергоефективен, а Митсубишито ми се вижда леко шумно. LG-то е доста енерго-ефективно (това и от опит мога да го потвърдя), доста тихо, което си е важно, а и има някакви екстри все пак, затова не го изключвам нацяло въпреки недостатъците му. Моля ви за съвет.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Veselin Zhivkov Виж публикацията
    Колебая се между LG H09MW/H09MW , Daikin FTXS20K/RXS20K PROFESSIONAL и Mitsubishi Heavy SRK20ZJX-S/SRC20ZJX-S , но бих приел и други предложения.
    Почвай да се колебаеш между нещо за японския пазар.
    blue1 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе