AC_From_Hell,Благодаря за отговора! Както споменах, при мен зимата е доста хладно, дали дванайска би се справила? Може би една Тошиба 16-ка? Моля и за други мнения, търся номинал 5кв. и да не е много шумно
NA
NA
AC_From_Hell,Благодаря за отговора! Както споменах, при мен зимата е доста хладно, дали дванайска би се справила? Може би една Тошиба 16-ка? Моля и за други мнения, търся номинал 5кв. и да не е много шумно
имай предвид-ниските температури,породени от вятъра,а и влагата
И при мен е хладно в хола, около 28м2 са. 2 външни стени ( 1 голяма с високи прозорци, изток), 1 към неотопляван апартамент, под и таван, студени, няма съседи. Да не говорим, че и единия прозорец винаги е "на клапа". Никакви проблеми не съм имал с отоплението и не съм усещал студ. Климатикът е в подписа, доста по-стар модел с доста по-малък топлообменик и остарели технологии, но е много корав. Разликата с последния е, че максималът е с 500 вата по-висок, но вероятно не запазва мощността толкова добре. В големите студове наистина се цибри повече, но това не ме бърка за има няма 10-15 дни в годината.
valen79 , за да си поспокоен, можеш да погледнеш Panasonic CS-E15QKE, Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus, General Fujitsu ASHG12LTCA, Hitachi RAK50PPA Performance, Samsung AR18HSFNBWKNEU Classic+, LG P18RK Libero-R (Advance Inverter).
AC_From_Hell , благодаря за коментара! На втория етаж на къщата имам две 12-ки/осака и мидейка - дръвчета/ в стаи съответно съответно 14 и 12 кв.м и мога да те уверя, че при 0 гр. не могат да разберат дали да духат топло или студено. Не бих рискувал в стая от 26 кв. м да сложа 12-ка клима та дори и да има номинал 4.5 кв., да е топ модел и да няма грам запас.
Aleksandars , благодаря ти за препоръчаните модели. Спрял съм се точно на Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus, В складовете били сега с големи отстъпки и ми дадоха оферта от 1750 лв. с монтажа! Него ще взема!
Благодаря на всички които дадоха мнение!
И аз имам в едната стая осака 12-ка конвенционал и до -10 си духа горещ въздух, но си шуми и размразява често. За 26 квадрата ако няма много топлозагуби класна 12-ка ще си работи без никакви проблеми, но за къща може и да е по трудно. Тошибата си я намерил на добра цена и е добър избор. Настоявай да вакумират много е важно.
Здравейте,
Имам нужда от помощ при избор на климатик и затова се обръщам към всички вас.
Трябва ми климатик, който ще ползвам само за охлаждане, поради факта, че зимата се отоплявам на газ.
Помещението е с големина 33 кв.м., с 3 вътрешни стени и една външна стена от около 6 метра, като поне 4 метра са прозорци.
Височината е 2.60 м.
Живея на първи етаж над магазини. изложението на стаята е южно.
Блока е изцяло изолиран с каменна вата и керамични плочи.
Дограмата е 5 камерна със стъклопакет.
Като цяло мога да отделя около 2000 лв., че и повече ако се наложи, но при положение че ще го ползвам само за охлаждане, дали си заслужава инвестицията?
Не съм запознат с този вид техника и нямам претенции относно марката.
Искам климатик, който да си върши работата и най важното - да не се разваля .
Качвам и схема на апартамента. Става въпрос за голямото помещение.
razpredelenie.png
Предварително благодаря за съветите!
В този бюджет и тези изисквания може да погледнеш това - Hitachi RAK-50PPB Performance, или това - Panasonic KIT-E15QKE
Другите машини като Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE, General-Fujitsu ASHG14LUC и т.н са над 2000 лв. с монтажа. Преди всичко е препоръчително оглед на място от доверена фирма и обсъждане на предложенията.
Този пост е редактиран от Mega; 14-05-14 в 20:23.
Аз бих предложил Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt или Daikin FTXV50AB~RXV50AB Oki Comfort. За охлаждане ще са перфектни, макар че, помещението може да се охлади и с 3.5~4.0 kW. Може да обърнете внимание и на конвенционални модели като Samsung AQ18TSBNCEE Borocay.
Някой може ли да сподели мнение за този Панасоник CS-401CXR2 ?
Върхов японски модел на 200 волта. Повече подробности в линка Тип стая климатик CS-401CXR2 подробности (характеристики) wet инвертор отстраняване климатик | климатик | Panasonic
Най-вероятно няма да е "първа младост", но ще слага в джоба си 98%-99% от моделите на японския и европейския пазар и всякакъв друг пазар.
Четох, четох, четох ама като не разбирам .... колкото и да чета, все няма да ми стане ясно. Затова направо питам, пък дано ми отговори някой. Търся климатици за 2 спални, подчертавам СПАЛНИ. Държа да са тихи. Двете помещения са съседни, с южно изложение, вътрешни (само 1 външна стена), френски прозорци в Пловдив, добра изолация, нова тухлена сграда и са съответно 12 и 15 кв. м. на 2.6 м височина. на 5-ти етаж. Колебая се между LG H09MW/H09MW , Daikin FTXS20K/RXS20K PROFESSIONAL и Mitsubishi Heavy SRK20ZJX-S/SRC20ZJX-S , но бих приел и други предложения. Първият има добри параметри на хартия, но намерих лоши отзиви и макар да съм доволен от 12-ката на същата серия, който имам в хола, действително външното тяло е малко шумно и има 1-2 дребни недостатъка, които обаче не знам дали не съществуват и при другите климатици, тъй като нямам голям практически опит (не съм ползвал други видове климатици). Дайкина не е особено енергоефективен, а Митсубишито ми се вижда леко шумно. LG-то е доста енерго-ефективно (това и от опит мога да го потвърдя), доста тихо, което си е важно, а и има някакви екстри все пак, затова не го изключвам нацяло въпреки недостатъците му. Моля ви за съвет.