ХАНЕ,ти да не искаш да оставиш енергото без пари бре................ако ДАЙКИН Е МЕРЦЕДЕС,ДР -ките са от ония коли,дет си купуват арабските шейхове.а максимума от тези МАШИНИ ще извлечеш трудно,щот трябва да е бая студено.
NA
NA
ХАНЕ,ти да не искаш да оставиш енергото без пари бре................ако ДАЙКИН Е МЕРЦЕДЕС,ДР -ките са от ония коли,дет си купуват арабските шейхове.а максимума от тези МАШИНИ ще извлечеш трудно,щот трябва да е бая студено.
Те енергото тяхното ще си го вземат, тях не ги и мисля. Може би не съм се изразил достатъчно точно, та затова искам да поясня, че под извличане на максимума от машините имам предвид да отопляват без значение какви са атмосферните условия, и разхода на енергия да не е голям. А с това сравнение с колите и с шейховете, ще ме накараш да се изчервя бе човек!И тъй като инвестицията няма да е никак малка искам да чуя повече мнения, и на хора които имат представа от материята, и евентуално на такива които ползват същите климатици, за да добия реална представа за какви климатици става въпрос.
Този пост е редактиран от авитохол; 10-05-14 в 23:31.
Ще топлят без проблеми, но малката Тошиба ще бачка оn-off под +2°. Ще трябва да отваряш врата към коридор иначе забравя да тръгне и имаш чувството, че си отворил прозореца.
Edit: Не видях, че имаш още 11 м2 фронт. Баня ще правят вътре.
Този пост е редактиран от aruba_man; 10-05-14 в 23:38.
Дано да си прав. Тъй като в предните постове видях, че и ти имаш такъв климатик, можеш ли да споделиш нещо за разхода на ел. енергия?
60 лева/месец за двата през декември и януари, но отварях вратите и топлех почти 100 м2 панела без изолация!
Браво, доста приличен разход. Благодаря ти за инфото.
Хубавото в този форум е, че не могат да се трият старите постове. И писаното слово остава...
заключението е,че ще имаш страхотни машини,но...................МОНТАЖААААААААА.ако някой се изкека на тез красоти-УЖАС.
Като гледам как са изписани, отива към ТермоКлима. Аз не бих рискувал с тях, че и близо 6 бона са. По-добре си ги купи от Пловдив, пък в Шумен има по-хубави монтажници. И Alexi така направи.
В Термо-клима ги няма в наличност.
Монтажа ли не е добър на Термоклима, или като цяло фирмата е куца, и от коя друга фирма мога да ги купя, и съответно да разчитам на качествен монтаж?
Ако се поразровиш из форума, ще намериш разни неща за фирмата за която питаш...
Здарвейте съфоромци! Налага ми се отново покупка на климатик, затова искам да се допитам до специалистите във форума за подходяща машина. Няма да направя грешка като предния път първо да я купя и после да Ви питам!
Става въпрос за стая 26 кв.м, гипскартон на тавана, ал. дограма с прекъснат термомост(обаче маи с обикновенни стъкла, които ще сменя), външна изолация 5 см. стиропор, етаж от къща, живея на последния етаж на къща в Сарафово/Бургас/ и никой от никъде не ме топли с две външни стени. Бюджета ми е около 1600 лв. Отворен съм и за по-скъпи машини в рамките на разумното разбира се, ако може да се ползва програма за енергийна помощ.Стаята е спалня и по възможност искам не много шумен инвертор.
За сега съм се спрял на тази машина Инверторен климатик Hitachi RAS50FH7/RAC50YH7
Ако някой от Вас, който да е от Бургас и може да ми даде добра оферта, ще съм му благодарен!
Благодаря за съветите предварително!
Няма смисъл от толкова мощна машина. Една корава 12ка ще свърши работа, но може би ще надскочи малко бюджета.
Климатик Панасоник E12QKE