Не е по-лошо.На ХИТАЧИ например минималния тръбен път по инженерно ръководство е 5 метра.До 10 метра никакви грижи, коефициента е в десети.
NA
NA
Не е по-лошо.На ХИТАЧИ например минималния тръбен път по инженерно ръководство е 5 метра.До 10 метра никакви грижи, коефициента е в десети.
Окей, благодаря. Въпроса е, че не зная коя фирма знае какво прави.
Ммммммда, познато и преминато изпитание Имам доста да кажа по темата, дано не забравя нещо!
Отгледал съм малкото на климатик - ха познайте ---- НЕО в студена панелка уж с изолация на външни стени. И сега ми се избистря наистина какъв евентуален риск за здравето носи това! Мисля, че не е имало болести /зимни/ благодарение на климатика, за летни настинки, може и да е имало, хладилника си е хладилник!
В новото жилище - има пак ПВЦ дограма, но сложих ИЗОЛАЦИЯ на ТАВАНА, която има доста сериозен положителен ефект в комфорта на жилището! Който прави - да слага и в сервизните помещения!
От Шарпа, въпреки че работи изключително он-оф - и аз го ползвам също и за нощна лампа на малките /синята светлина при включен плазма клъстър/.
От към модел/марка и аз бих си избрал някой от следващите да е MHI - и то точно един от тези двата! Закачката между съфорумците относто МХИ-тата, май съм на мнение че са с най-малко компромиси като техника при климите в тези ценови равнища, в предвид че имам преки впечатления и от Хитачи, и от Шапр, и от Панасоник. /говоря за тези нива около 1500+- 100 лв/.
Откъм съвета на Касапа - май наистина К2У може да е оптимален вариант за клима, а за целодневно топлене на бебе, аз бих направил както баровеца дето си е сложил климатик, ама когато детето е станало на 6 годинки.
Та с вече НАМАЛЕНИТЕ цени на нощната енергия, аз спокойно бих заложил на АКУМУЛИРАЩА ПЕЧКА /пък ако трябва да се направи таймер с контактор, който да я включва за половин час в началото на нощната и за 2-3 часа в края на нощната енергия/. За къпането една конвекторка или духалка за 30-40 лв ще вършат доволно работа! Вярно, сметките ще са по-дебели, но пък надали ще е повече от двойно на климатик в най-студените месеци. И след 3-4-5 години, едно МХИ
+това колкото е по далеч външното от теб толкова шанса да го чуваш е по-малък.
Защо всички пишете, а никой не чете? Тука духалки, радиатори, акумулиращи печки...
Човека иска най-вече да го охлажда това бебе, отоплението не му е първостепенна грижа.
Ами и с духалка можеш да го охлаждаш. Потапяш го в кофа с лед и вода, и го слагаш пред духалката, без да пускаш реотаните.
А дали е добра идея да одухва бебето през лятото?
Като чета коментарите, си мисля само едно - бгмама, ряпа да яде!
то така но за "14 кв. м. и 2.5м височина," какво? а дори и без изолация...и 71-ца инвертор ще духа хладно като стигне температурите.
Малкия ми син се роди и от пеленаче спи под Mitsubishi-то от подписа. Както лятото, така и зимата. След това отиде в детската с Toshiba-та, пак така. На 2.5 години боледува за пръв път. За сметка на това лятото спеше добре само на климатик, заедно с нас. Разбира се е недопустимо машината да духа в детето. Но това е излишно да го пиша, едва ли има родител да си го помисли дори.