Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 80 от 178 ПърваПърва ... 3070787980818290130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Почвай да се колебаеш между нещо за японския пазар.
    Дайте някакви модели, върху които да помисля както и защо. Всички сме чували легенди за японските климатици ама все пак.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Veselin Zhivkov Виж публикацията
    Дайте някакви модели, върху които да помисля както и защо. Всички сме чували легенди за японските климатици ама все пак.
    легенди са само за този,който никога не се е сблъсквал с тях.за нас са реалност

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Г-н Живков, мога да Ви препоръчам два базови японски модела - Toshiba RAS-2213D или 2513D, както и Mitsubishi MSZ-GV223. Може да погледнете и новите модели на Panasonic, серия E7QKE и съответно Е9QKE. И един съвет - не гледайте коя машина какви децибели има при различни скорости - шумовите характеристики са при лабораторни условия. Моделите (японските) за които Ви споменавам, сме ги монтирали в спални помещения и мога да ви уверя, че са тихи машини.
    blue1 и tony34al харесват това.

5. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    легенди са само за този,който никога не се е сблъсквал с тях.за нас са реалност
    Аз не казвам, че не са верни, а че аз не разбирам и не съм се сблъсквал и затова ще съм благодарен, ако ми кажете в какво точно се изразяват предимствата им - по-дълъг живот на самия климатик, по-малко повреди, по-... какво?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Г-н Живков, мога да Ви препоръчам два базови японски модела - Toshiba RAS-2213D или 2513D, както и Mitsubishi MSZ-GV223. Може да погледнете и новите модели на Panasonic, серия E7QKE и съответно Е9QKE. И един съвет - не гледайте коя машина какви децибели има при различни скорости - шумовите характеристики са при лабораторни условия. Моделите (японските) за които Ви споменавам, сме ги монтирали в спални помещения и мога да ви уверя, че са тихи машини.
    Благодаря за предложенията. Все пак не ми се иска климатик на 100 волта. Малко съм предубеден за Панасоник, а в апартамента на майка ми лично аз купих Митсубиши MSZ GE25V и определено мога да кажа, че не съм впечатлен нито от децибелите, нито от консумацията, нито от бързината на затопляне/охлаждане и то като го сравнявам с моя LG Athena H12MW.

Сега попрочетох още малко мнения за LG Athena H09 и гледам, че има и добри отзиви Нещо клоня към него. Колкото и да са лабораторни изследванията 17 децибела си е доста добра цифра. Имате ли наблюдения върху този модел и можете ли да го сравните с предложените от Вас.

Честно казано потърсих информация за посочените модели, но не можах да намеря достатъчно.

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Аз не казвам, че не са верни, а че аз не разбирам и не съм се сблъсквал и затова ще съм благодарен, ако ми кажете в какво точно се изразяват предимствата им - по-дълъг живот на самия климатик, по-малко повреди, по-... какво?

- - - - - - - - - -

Благодаря за предложенията. Все пак не ми се иска климатик на 100 волта. Малко съм предубеден за Панасоник, а в апартамента на майка ми лично аз купих Митсубиши MSZ GE25V и определено мога да кажа, че не съм впечатлен нито от децибелите, нито от консумацията, нито от бързината на затопляне/охлаждане и то като го сравнявам с моя LG Athena H12MW.

Сега попрочетох още малко мнения за LG Athena H09 и гледам, че има и добри отзиви Нещо клоня към него. Колкото и да са лабораторни изследванията 17 децибела си е доста добра цифра. Имате ли наблюдения върху този модел и можете ли да го сравните с предложените от Вас.

Честно казано потърсих информация за посочените модели, но не можах да намеря достатъчно.
    Има и модели 16 децибела, ако това е най-важното, освен това са с най-високата енергийна ефективност:

Климатик Самсунг AR09HSSDAWKNEU

Един колега вече има монтирано едно 4-но мулти с такива вътрешни и е много доволен от работата, каза, че работят прекрасно и са наистина уникално тихи.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 17-05-14 в 19:02.
    necata2 одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

госин живков,ако сашо ти предложи нещо,то това значи че е оптималния вариант.повярвай на всички нас,които сме го ИЗПОЛЗВАЛИ.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

За да е тих един климатик, трябва да е правилно оразмерен спрямо помещението, което да е с ниски топлозагуби и да не искаш да прави "баня".
    Като му гледаш децибелите, погледни и дебита.
    necata2 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    За да е тих един климатик, трябва да е правилно оразмерен спрямо помещението, което да е с ниски топлозагуби и да не искаш да прави "баня".
    Като му гледаш децибелите, погледни и дебита.
    Не само, тишината идва и от дизайна на вътрешното тяло, защото правилно оразмерения климатик, който по принцип е 22 децибела няма да е по-тих от това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Не само, тишината идва и от дизайна на вътрешното тяло, защото правилно оразмерения климатик, който по принцип е 22 децибела няма да е по-тих от това.
    По-скоро от турбината...но и цената е друга. А и колко е тих един климатик е малко субективно възприемане.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    По-скоро от турбината...но и цената е друга. А и колко е тих един климатик е малко субективно възприемане.
    Турбината е част от дизайна на вътрешното тяло. Колкото по-голямо вътрешно, толкова по-големи турбина и отвори за въздуха, водещи до ниски нива на шум.

Коя цена е друга, моделите на самсунг са на супер конкурентни цени, 16дБ, Wi-Fi и тн... Никой не може да им стъпи на малкия пръст...

За справка, цените на новите вътрешни са от поз. 46 до поз. 63 ТУК
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 17-05-14 в 15:51.
    VeleV.Klima одобрява това.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

не ми се иска климатик на 100 волта.
    Е, няма как да мислете за японски модели, а да не искате да са на 100V...No Comment!

14.  

15. Junior Member Аватара на миро
    Тук е от
    Jan 2014

Предстои ми монтаж на климатик в спалня 12кв/м и съм се спрял точно на посочените по горе тошиба 2513 и митсубиши 223 .Имали значение кой от двата ще избера и ако да към кой наклонява летвата? Стаята е с нисък таван 2.2м вата с гипсокартон на всички стени и таван.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Мицуто ще мърка в това помещение...

17. Junior Member Аватара на миро
    Тук е от
    Jan 2014

Т.е да не презапасявам с 2513 и по тежкия външен агрегат.А как са нещата от към шум на вътр тела и до какъв минимум консумация слизат преди да изключат в режим отопление?

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

На тези въпроси могат да Ви отговорят хора които ползват този модел и го "дебнат"...Колкото до презапасяването - това си е лично Ваше решение. Добре оразмерената машина в дадено помещение, работи оптимално и доставя комфорт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе