Здравейте ,тази сутрин забелязах нещо което ме притеснява.Климатика е Samsung AQV-09VBC.Топли вътрешна спалня ,около 13 кв ,отворил съм и врата към коридор 7 кв ,през който г-образно е отворена и врата към друга спалня която е 16 кв .Пуснал съм го на 24 гр ,навън в момента на терасата е 0 гр ,духа силен вятър и е влажно.Забелязах че като се понатовари компресора и външното тяло се заскрежава неравномерно на ивици ,съответно като навакса температурата и се успокои компресора и скрежта се маха.Въпроса ми е това липса на фреон ли означава.Иначе според 2 термометъра на различни места в стаята ,темп. е между 22 и 23 гр и струята ми се струва нормално топла ,няма с какво да я измеря ,не е много топла но дисплея на вътрешното тяло показва 24 гр колкото съм задал и явно компресора е намалил оборотите.Прилагам и няколко снимки за какво говоря.Преди малко явно се натовари и се заскрежи яко цялото тяло с изключение на една ивица във средата,направи един дефрост за около 5 мин ,с който махна всичко и потече като лейка и сега реши че е темперирал вътре и си духа марно,компресора отвън едва мърка и няма скреж вече.