цената се определя и от състоянието не само от модела ..
цената се определя и от състоянието не само от модела ..
Здравейте.
В крайна сметка не успях да разбера за едно и също помещение дали по-големият климатик ще консумира повече ток или след като е по-мощен, ще достига по-бързо до зададената температура и след това ще влиза в режим на работа с по-ниски обороти и оттам ел. консумацията му ще спада и реално ще се изравнява с тази на по-слаба машина за сметка на по-късото време за изпълнение на заданието. Въпросът ми е провокиран, както казах и по-рано от колебанието ми на кой вариант да се спра - 28-ца или 40-ка за хола. Моля знаещите от форума да помагат!
П.С. Разглеждайки спецификациите на Toshiba Ras-401SDR забелязах, че в графа отопляема площ съществуват две стойности - 23 и 18 кв.м. Може ли някой да ми обясни защо е така и какво реално показват тези числа, тъй като японския ми не е много добър ?
Поздрави!
по голямата квадратура е за тухлена стая ,по малката - за дървена или каквито там са масовите .. по големия климатик не консумира повече ако говорим конкретно за 401SDR .. КОП може да е по нисък но това е защото номинала е доста по висок от на 28ците
Alexi, благодаря за светкавичния отговор. Коментарът ти определено накланя везните в полза на Тошибата. Смятам да заложа на по-голямата машина, която със сигурност ще има достатъчен запас от мощност, така необходим за по-сурови температури. Надявам се, че климатикът, ще продължава да работи, достигайки зададената му температура, макар и едва забележимо, а няма да "заспива".
в твоята стая и 28ца ще свърши работа щото не е голяма .. това са могъщи 28ци не е европейска 12ка до 5кВ
Да, Alexi, убеден съм в това, което казваш, но за съжаление от фирмата не могат да ми предложат топ-модел 28-ца на Тошиба след 2005г. Затова се спрях на 40-та и се надявам, че няма да сбъркам с нея .
Няма да сбъркаш, ама не е проблем да е преди 2005-а година.Моето японче на вилата е 2003 -а, ама ела гледай, като заработи.
За много години ! Бихте ли ме посъветвали за избор .Благодаря ви!
1. Ще се монтира в дневна+кухня
2. Ще се използва и за охлаждане и за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението:
~28кв.м - 2.60 таван - 73куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета
ПВЦ +стъклопакет
в) квадратура на прозорците:
~10кв.м със 2 те врати към терасата
г) изложението на помещението:
северно
д) етаж на помещението в сградата:
3-ти етаж от нов саниран блок (междинен) за сега от горе съседи нямам
е) какво е предназначението на помещението:
дневна+кухня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
апартамент
4. В коя част на България:
София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
лято 21-24, зима 20-23
6. Има ли изолация на стени/таван:
има изолация , една от стените е външна( северната с много прозорци и врати 2 към терасата)
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
Има лаптоп , телевизор ,хладилник
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
До 1000 - 1500.лв с монтажа
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
Лятото над 30 градуса, зимата до -15
П.С:
Не знам, в момента повече от 16 градуса не мога да вдигна с конвектор 2500w.
Може ли да ми напишете модели към които да се ориентирам (нови).
но това е японски .аз попитах за европейски нови модели .иначе ако е 28-ца японски става ли?
С този бюджет за европейче няма да се вместиш.28-ица евентуално този - Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: TOSHIBA RAS-285JDR .
Sharp AY/АЕ-XP12GHR
Mitsubishi Heavy SRC/SRK 35 ZIX-S
тези примерно не вършат ли работа?
На 220 волта, нов за тези пари, трудно, да не напиша невъзможно. 28-ца на 100 волта, зависи, трябва оглед на място и тогава.
ок .изпревари ме с отговора.Благодаря за съдействието.
Значи ще чакам, когато дойде контейнера да си избера някои модели и да се посъветвам с вас идните дни .
- - - - - - - - - -
Тези модели са за около 1500 с монтажа незнам дали забелязахте които посочиж като пример по-горе .