Следвах описаното стъпка по стъпка .,,Приетата вътрешна температура в помещението е +25 C⁰, външната температура може да приемете за -15 C⁰ .....''
Интересното е ,че с конвектор 2500w по нова година когато беше -15 достигах 19 градуса вече следобед (около 16 часа) като се прибера го пусках до към полунощ не вдигаше повече.
Този пост е редактиран от petrov77; 24-01-15 в 17:37.
Ами съвсем нормално - тия 2300W са топлинна мощност, която ти е минимално необходима за да поддържаш затоплено до 25С помещение. Разбира се, ако сметките са коректни.
Ако тепърва ще го затопляш - тогава мощностите са поне по 2, и иска време докато се темперират стените, поне 2-3 дни.
Трябва ти машина с поне 4.5кВт на номинал, която при -15С да има 2.7-3.0 кВт топлоотдаване. Ако гледаш японски машини - тогава да има 36 в името, ако пък гледаш европейски то тогава 14ка.
Този пост е редактиран от tony34al; 24-01-15 в 20:23.
Една добра 12 ка ,ще свърши работа за тея 28 кв ,ако има бюджет направо нокриа 14 .
Е аз съм този клиент. Машината е страхотна за цената си. От 15ти декември до 15ти януари е направил около 200 квт.ч като през деня се държи на 20 градуса, а когато сме си вкъщи на 24. Почти целия период си бяхме годишен отпуск и е работил на 23-24 градуса. На връх нова година термометъра навън показваше -25 градуса а въре в помещението си държеше зададените по дистанционно градуси.
Интересни сметки колега,да не вземе някой и да им повярва.При цитираните от теб поддържани темп. си правя извода че машината е работила нонстоп през това време ,когато имаше и 10 тина дена със ниски минусови темп.Ако разделим 200 кв на 31 дена по 24 часа ,се пада по 260 в на час.Теоретичния деклариран минимум на тази машина е 250 в/час ,някак си не ми се връзват сметките ти ,особенно пък точно за цитирания период.
Що? Не може ли да влиза в On-Off режим машината, ако стане вътре топло?
не е невъзможен разход ,то реално студените дни бяха 3-4 инак над нулата е
Здравейте,
имам нужда от климатик за следното помещение:
1.Жилище
2.Климатика ще се ползва за отопление и охлаждане
3.а)Помещението е 28 кв.м. ; 2.6 височина
б) Дограма ПВЦ двоен стъклопакет
в) Прозорци - 5 кв.м към балкон
г) Изложение Юг
д) среден етаж нова коперация
е) Ще се ползва като дневна +кухня
ж) Помещението е в апартамен, тухла
4. Стара Загора
5. Желани граадуси 22-23 зимата
6.Изолации - цялостна външна изолация на сградата 8см. EPS, таван окачен гипокартон с 5 см вата стената на дневната няма външна, защото е долепена до съседни апартаменти
7. В помещението ще има включени хладилник, телевизор,компютър
8. бюджет 1300-1500лв ако може с включен монтаж за Стара Загора още по добре
9. Бих искал зимата само него да използвам за отопление но и лятото да си духа
Предварително благодаря за предоставеното ми инфо, че това ново строителсво до "тапа"....направо ми изсмука капитала
Този пост е редактиран от paneli; 24-01-15 в 23:49.
парите са малко ,но може да вземеш Fujitsu 12LU - с твоите изолации и си в южна БГ ,трябва да се справя
въх ако е това Fujitsu ASYG12LUCA - Стара Загора отиваме към 1800 лева (с малко по дълъг тръбен път)...Четох че външното тяло требе да е тежко....тези 33кг не са ли малко...Няма ли някаква друга алтернатива...По стар модел с по малък коп
малко са но от сърце .. друг вариант е 16ка Тошиба Авант
Така е по-поносима цената...Ще взема да си го взема...Не ми стана ясно няма ли да е малък за площта климатроника
тук там се намират 12LDC ,ако намериш вземи него значително по мощен е и има плазма