Този пост е редактиран от chronos; 11-01-15 в 19:01.
аз бих предпочел Тошиба Сузуми 10 ако ще е европейска клима в тоя бюджет
Ако сложа един такъв Хиперинверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK80ZK-S/SRC80ZK-S в средното помещение ще стигне, нали?
ще стигне ако нямаш стени и врати ..
е как така са 3 стаи ако нямаш стени
Така ги водя де. При дължина на стените 5метра отворите м/у стаите са 3 метра, анагоре е стълбище с ширина 1м
тоя климатик е доста скъп за възможностите си и неефективен отделно ще ти отвее покривката .. аз бих сложил поне 2 климатика дори 3 по маломощни
Ами аз помолих за помощ на предната странца, обаче ми отговориха, че трябвало да се види на място. Alexi, какво ще ми препоръчаш. Стаите са 15, 18, 22 долу и 16 кв. м. горе
Може и едно мулти да си вземе с няколко вътрешни тела.
Добре, благодаря! А марка към която да ме насочите или за всяко помещение ще е различна
Здравейте отново от мен,
След оглед на място от една фирма ми препоръчаха Mitsubishi Electric – MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE, като най-сигурен и добър климатик. По евтин вариант според момчетата е Fujitsu General – ASHG12LLC/AOHG12LLC, като не отхвърлят и модела на Panasonic - CS-RE09QKE/CU-RE09QKE, който е една от препоръките на Aleksandars няколко поста по рано.
Имайки предвид трите модела, които съм изброил, какво е Вашето мнение и съвет. В смисъл не искам някой да се ангажира с това как ще се държи климатика в нас, а обективно при равни други условия как се държат тези модели в по-студено и по-топло време. За въпросното Мицубиши не откривам горещи препоръки тук във форума, докато според момчетата, които идваха на огледа този климатик е "слагаш и забравяш". Та за това си позволявам да Ви питам отново за съвет.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави.
Мога да ти кажа малко за SF,не е лоша машинката доста незабележима работа,няма пукания обаче има рядко шум от фреон.Минуса му е че,на ауто турбината е много мудна и по този начин бавно догонва зададената температура.Минимума му е към 220-230W,мисля че в малка спалня е добър избор,плавно тръгва и спира.Аз бих избирал между панасоника или мицубишито.