Значи ще чакам офертите за к2у за да ме посаветвате.
Значи ще чакам офертите за к2у за да ме посаветвате.
Внимавай, че и там нещо по 500W минимум имат и яко топлят атмосферата трафовете!
eu tambem posso falar em outra lingua diferente para me no ntenders!
Така де. Ама хитака най-икономичен от трите заедно със загубите в трафа. И на по-висока температура е настроен.
А как мериш кой колко топлина пренася? Не пишеш...
Не меря кой колко топлина пренася. FD е в 13м2 много добре изолирана с много добра дограма. SC е в 14м2 малко по-зле изолирана с посредствена дограма и част от пода ми отдолу е таван на тераса, температурата на тази част от пода е 17 градуса в момента. FVXS е в 21м2 със забележки към изолацията. Всичките помещения имат външни стени, най-много са при FVXS.
Логично е при FD да е най-ниска консумацията ама е най-висока. Работи он-офф и плавно качва до 750W преди да отвори клапите и да духа при което продължава да качва до към 800-900W, изключва след 40 секунди щото става ужасна жега около него и след 3 минути повтаря горенаписаното.
Ясно. Много кофти с мицубишито, бачка като нокрия в кенеф. Много малко му идва помещението или много го подтоплят отстрани. Него ли сложи на мястото на тошибата?
Кой го топли от страни?
На мястото на тошибата е, стената е външна.
Отдясно има прозорец и врата към тераса. От ляво на 3 метра има вътрешна стена към кухнята ми. Срещу климатика е вътрешна стена към хола ми. Отгоре е покрива, отдолу помещението не се ползва, не се отоплява и няма външна изолация. Въшните ми стени имат външна изолация 5см EPS вътрешната на всички стени е 10см вата, тавана е 10см вата с пароизолационна мембрана, пода е 4см фибран. Дограмата 6 камерна, троен пакет К стъкло, аргон, пластмасови дистанционери.
И другите ми климатици работят он-офф ама не се набират на 900W при всяко включване.
Един потребител от форума с FH зубадани казва, че тръгват плавно и не се набират толкова.
FH не работеше така при мене .. пак он-офф но тръгва от ниска консумация покачва я плавно на 160-180 вата почва да духа ,вдига докъм 260-300 поработва малко и изключва .. на по ниска от 260 не падаше отначало ме заблуди че 160-180 му е минимума щото като тръгва се позадържа на тия ватове но реално си е около 300 .. горе долу приемливо ,проблем бяха честите и много шумни дефрости .. освен това при он-офф пукаха пласмаси от начало много след време по малко но си го имаше .. за мен това не е климатик за по малко от 20 квадрата че и докъм 25 - там би се чувствал добре без да изключва
На FD не му пукат пластмасите и ниската степен на вентилатора е безшумна и перфектна за спане. Хитачито в това отношеие е по-шумно и не става за спалня. Ако моето FD не се набираше толкова щеше да е хубаво. Иначе ако отворя към коридора си работи на 320W много дълго време. Alexi ако минимума на FH е 1.8kW и харчи 300W без да изключва си супер, коп 6. Иначе дефроста на FH е по-шумен от на FD.
МЕ няма ли да пуска нови модели 2015-та ?