Здравейте момчета, след монтажа на Дайкина ми остана...
Пусни си тема тук - https://forum.setcombg.com/%D0%BF%D1...0%D0%B2%D0%B0/
Здравейте момчета, след монтажа на Дайкина ми остана...
Пусни си тема тук - https://forum.setcombg.com/%D0%BF%D1...0%D0%B2%D0%B0/
Този пост е редактиран от avenger; 24-07-16 в 10:46.
Здравейте,
като много други хора и аз реших да си взема климатик. Спрял съм се на Fujitsu AOYG14LMCA (външно тяло)/ASYG14LMCA (вътрешно тяло) - 1800 лв с монтажа
Какво Ви е мнението за този климати и има ли други подходящи ?
Благодаря Ви предварително!
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - за жилищен дом 2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - за отопление и за охлаждане
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - реално са 2 стаи, но няма преграда - едната стая е с размери 5/3.5/2.8, другата 3/3.1/2.8 (дължина/ширина/височина) - около 75 куб метраб) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - ПВЦ, но не мога да кажа колко камерен е (троен би тярбвало да бъде)в) квадратура на прозорците; (тук не мога да кажа)г) изложението на помещението; - североизтокд) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - трети етаж, блока е тухла от преди 50 годиние) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Русе5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? стандартна 6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? не7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор, лаптоп8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1500.00 - 2000.00 лв.9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Ако си се спрял на тази марка,по добре дай 200лв отгоре и вземи 12LTC
По-скоро Daikin FTX50GV, но може съвсем малко да надхвърли бюджета.
Дано не отварям стара рана- за mhi 25zm-s и toshiba 10 suzumi?
С непрецизния температурен контрол и по високия минимум, едва ли.
Има по-големи SCOP и SEER и то при по-големи проектни мощности.
Ми между двата фуджика .... ами бая са разликите. Среден клас срещу висок. Аз съм с 9ка lt, 12ката е с компресор саньо...., работи до -20 и запазва на книга ефективност, абе има защо да е по-скъп.
Този пост е редактиран от mkukas; 25-07-16 в 16:20.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 24-07-16 в 19:49.
Разликата в работа на мхи zm-s и Сузуми предполагам ще е начина на работа, а не в потреблението на ток. Разликата сигурно ще е 2-5лв на месец. Аз вярвам, че мхито би работило по-тихо та затова го препоръчах като първи избор. Отделно който ще избира да отиде да види дизайните на живо, че ще ги гледа тези вътрешни тела всеки ден.
Като се разтрака ZM-S-а на втората седмица, язък ти за ниските децибели