Страница 61 от 233 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    sofia

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Πъpвoнaчaлнo пyблиĸyвaнo oт уdrаgаnоv Здравейте, с оглед закупуване на климатик събирам мнения от монтажници и още по-добре ползватели за Подов климатик DAIKIN FVXS35F / RXS35L3 PROFESSIONAL Инвepтopeн ĸлимaтиĸ Раnаѕоnіс СЅ-Е12GFЕW/СU-Е12РFЕ 1. Как се справят с отоплението при - 10 гр 2. Дефрости 3. Сравнение със стенни 4. Пукане и др шумове 5. Друга информация Поздрави! Зравей от 5 години съм с два подови климатика DАІКІN FVХЅ25F -досега не съм имал никакви проблеми, дефрости съм разбирал че прави само когато има гъста мъгла.

2.  

3. Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Преди да вземете решение, е добре да се доверите на хора които ще Ви консултират на място, какъв модел е най-подходящ, като е съобразен с Вашите изисквания.
    Да разбира се. В тази връзка съм си харесал една фирма към, която да се обърна ( няма да я казвам за да не излезе реклама ), но ако имате предложения може да ми пратите на ЛС.
    Иначе дилемата ми между тези три модела е следната:
    1. Fujitsu-то е най-добро като параметри, но с този повдигащ се капак ми прилича на маската на Iron man Освен това между него и LUCA разликата не е голяма. Например при -10 LT има капацитет 4kW, а LUKA 3.9kW.
    2. Daikin-a има има хубав дизайн, поне за мен, цената му е по-ниска, но има по нисък максимум.
    3. Samsung също има що годе добър вид, и висок максимум, но не намирам отзиви за работата му на студено.

Както и да е... това са просто мои си размишления. Та, ако имате предложения за фирма, може да пратите по нещо на ЛС.

4. Тук е от
    Mar 2016

Здравейте,

преди няколко седмици бях писал относно препоръки за климатик. Вече направих консултация с конкретна фирма. Спрял съм се на няколко модела, ще избера един от тях. Апартаментът е нов, с изолация, дограма. Помещението е около 21-22 кв.м.
    Приоритетът е топленето зимата - става въпрос за град Пловдив.
    Моделите са следните:
    Gree - GEH12AA-K3DNA1B - моделът е подов.
    Gree - GWH12KF-K3DNA6G (серия Change)
    Gree - GWH12RB-K3DNA3C (серия Viola)
    Hitachi - RAC35WPB
    Fujitsu - ASYG12LMCA/AOYG12LMCA
    Mitsubishi Electric - MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE

Вариантът Gree е по-бюджетния, но и по-добрия сравнено с ниския клас марки, поне от прочетеното и от консултациите. А и доста попрочетох за фабриката на тази фирма, мисля, че около 70 милиона произвеждат годишно, отделно на това, че Daikin оттам излизат, както и доста други марки. Идвали с много документации, качествено изолиране на електрониката в случай на пожар, тоест заключвам, че не подценяват производството и материала...може и да е тотално погрешна посока на разсъждение, не знам.
    За останалите разбрах, че Хитачи е с много удобно и функционално дистанционно и мери температурата не горе при тялото, а при дистанционното.
    Общо-взето за всичките марки и модели изчетох някакви слабости или "подробности" в не толкова хубава светлина.

Принципно моето първо желание е подовия модел на Gree, телата ще са гръб-гръб с много малък тръбен път. Втори вариант - Мицубиши.

Ще съм благодарен на всеки, който сподели мнение, виждане или препоръка.

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Не го знам що за стока е подовия модел на Гри-то, но от предложените марки и модели, аз бих избрал следните климатици:
    1) Фуджитсу 12 LMCA
    2) Gree Change топли, даже нещо като Нордик модел се явява с нагревателите на външното.
    3)Хитачито
    4) Електрика.

Помисли си, ако бюджета го позволявя за Sharp 09GHR. Има йонизатор и прави дълга струя на въздуха с коанда ефекта. Тежък хардуер 37кг

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Аз ще предложа Panasonic CS-TZ12SKE...

7. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Между другото новата 12ка Viola е с по-добри параметри и включен WIFI, без промяна в цената.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Panasonic CS-TZ12SKE~CU-TZ12SKE
    Това новата Етереа ли е? Цената е много добра
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 29-05-16 в 11:41.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

KI_YOOU, това не е новата Етерия. Това е заместника на RE серията. Днес го разгледах разглобен - хареса ми.
    Иван Вълков одобрява това.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Петьо, може ли да видим параметрите някъде?

12. Member
    Тук е от
    Mar 2015

KI_YOOU, това не е новата Етерия. Това е заместника на RE серията. Днес го разгледах разглобен - хареса ми.
    Презентацията на Култрейд?

13. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Петьо, може ли да видим параметрите някъде?
    Сашо утре ще ги кача.

14.  

15. Тук е от
    May 2016

Здравейте. Моля за помощ. Предсои ми закупуване на климатик и не мога да се ориентирам добре в морето от оферти. Помещението, в което ще е климатика е югоизточно с голям прозорец на изток и балконска врата на юг. Жилището е в град Пловдив, ново строителство. Около 14 кв.м , мисля 36 куб.м. Бюджетът ми е около 1000-1200лв максимум. Разговарях с консултанти в две-три фирми. Насочиха ме към Fuji Electric RSG12LLCB, Fuji Electric RSG12LLCC ли към новата серия DM на Mitsubishi, която ме убеждават, че и 9-ката е достатъчна за моето помещение. Не робувам на марки, просто искам да ми върши работа и да не се налага да търся постоянно сервиз. Всеки ваш съвет ще ми е от помощ. Благодаря предварително.

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Свържи се с Aleksandars, няколко поста над твоя. А тези които са ти предложили новото Митсу... Без коментар
    P.Hristov одобрява това.

17. Тук е от
    May 2016

Gree Hansol добар ли е?
    Този пост е редактиран от nikola2004mkd; 27-05-16 в 17:44.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Cool Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от nikola2004mkd Виж публикацията
    Луѓе, разгледував неколку клима уреди и имам неколку недоумици.
    Значи клима уредите кои ги разгледував се: Fujitsu 12LMCA, Fujitsu 12LUCA, Toshiba Suzumi+ RASB16N3KV2, Panasonic CS-RE12RKE, Panasonic Etirea E12-QKE и GREE Hansol.
    Сите клима уреди по спецификација треба да задоволуваат по однос на греењето (за Hansol) нема податоци.
    Меѓутоа сите препораки одат кон Hansol, бидејќи имал најголема надворешна единица (околку 45кг), и најголеме резервоар за фреон (околку 1,3кг) додека останатите клими можеле да работат само краток период во тестираните параметри, само колку да поминат на тестовите, а дека во реална работа би работеле многу послабо, почесто би влегувале во дефрост, многу понемирно би работеле а заради високите амперажи и многу побрзо би се расипувале заради помалите тежини на наворешниот изменувач, помалата количина на фреон и немањето на twin rotary компресори и сл.
    Па ме интересира колку ваквото разлислување иако логично е оправноно во реалноста и што од наведените клими да одберам.

Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе