За малка спалня, по-добре конвенционалка.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
За малка спалня, по-добре конвенционалка.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Малките са по 8...10 кв., неговата е от средните....14кв.м.
Здравейте, моля за малко помощ относно избора на климатизатор(климатик) форума е доста полезен, надявам се да ми помогнете пак в избора
1. Жилище.
2. За отопление и охлаждане.
3. Каква е:а) квадратурата 18,7кв и кубатурата 48куб. б) ПВЦ троен стъклопакет, мисля, че е КА.в) квадратура на прозорците;- 1.65мх2.23м.г) изложението на помещението - Юг.д) ет.5 от 8, среден апартамент.е) Помещения за климатизатора-Хол, в който ще се спи.ж) Апартамент панелен.
4. Южен централен регион - гр.Пазарджик.
5. Желана температура:22-24 градуса.
6. Изолация на външните стени, 5 см стиропор.
7. Телевизор, кино система и др.
8. 1000лв с включен монтаж.
9. Зимата до -15 градуса.
10.-Нямам възможност за момента.Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор, свързан с геометрия и разположение на мебели. Благодаря!
Този пост е редактиран от avenger; 04-08-16 в 21:36.
Да, нямах предвид, че ЛТ-то не си заслужава по принцип, но прецених, че разликата от 600лв между двете не е оправната от качествата му. Може би ме разубедиха като ми потвърдиха от две места, че е имало случай на платки изгорели от токови удари и хората са си платили допълнително 500лв защото не влизало в гаранцията, въпреки, че не говореха точно за този модел а за всички от този клас
Качили са Ви на пързалката и ви засилват надолу.
FUJITSU ASYG12LMCA
Тегло (вътрешно тяло): 8.5 kg
Тегло (външно тяло): 26 kg
С тия леки телца ефективността му в студовете ще е като на маслен радиатор. На твое място щях да си взема SRC ZM-S.
И вътрешното тяло щях да го сложа или на позиция 3, или така, че да духа срещу гардероба. Денонощно да ти бучи турбина над главата не е работа.
Дано да си с железни нерви.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-08-16 в 19:56.
Сега се двуумя между Митсубишито и това Фуджицу:Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC, 12000 BTU, Клас A++
Като по ТТ данни Фуджитсуто е с по добри показатели.Моля изкажете мнение.
Благодаря.
Здравейте,
Помещението което искам да отоплявам е в гp.Bapнa, южнo излoжeниe, 4ceзoнa двoeн cтъĸлoпaĸeт, xoл 17.5ĸв.м x 2,75м виcoчинa, пaнeл c изoлaция. До тази стая има кухня 9-10кв.м която бих искал да мога да отоплявам понякога. За това съм се насочил към 12-ка с приличен запас въпреки, че за хола и 9-ка стига.
Бюджета е за среден клас климатик. За сега съм се спрял Fujitsu 12LUCA за ~1600лв с монтажа.
Предложете климатик който е ефективен и работи добре на ниски температури без да има драми с дефроста.
Другите възможни кандидати които съм разглеждал са:
Toshiba Suzumi Plus RAS-B13N3KV2 - тук се отказах заради сравнително по-ниският COP.
Mitsubishi SRK/SRC 35 ZM-S висок минимум, нисък максимум.
Fujitsu LUCA като гледам е без екстри за подобряване качеството на въздуха не знам колко това трябва да натежи за хол.
Споделете вашето мнение.
Добре си се ориентирал,12LUCA е най доброто от 3те ти предложения.
Здравейте,
моля за малко помощ за избop нa тих ĸлимaтиĸ, на който да може да се спи:
1. Жилищe - спалня.
2. Зa oтoплeниe и oxлaждaнe.
3. а) Квaдpaтypa: 15 ĸв.м. Кyбaтypaтa 39 ĸyб.м.
б) ΠBЦ дограма
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe 3.0 кв.м.
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo – Зaпaд
д) eт.3 oт 6
e) Πoмeщeния зa ĸлимaтизaтopa-спалня
ж) Aпapтaмeнт тухла.
4. гр.София
5. Тeмпepaтypa:22-24 гpaдyca.
6. Изoлaция нa външнитe cтeни, 4 cм фирбран.
7. Не
8. До 2000лв без монатаж
9. Зимaтa дo -15 гpaдyca, Лятото до +40
Препоръчаха ми Mitsubishi Electric FH25VE. Подходящ ли е?
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от Георги; 07-08-16 в 20:18.
[QUOTE=emil vasilev;779323]Fujitsu-General *12luca ще ти свърши работа точно за тия пари.
- - - - - - - - - -
Здравейте отново.
Спрях се на Луката и след събиране на оферти сме се спрели и на фирма, която да го достави и монтира.
Единственото, което ме озадачи е, че в сайта на фирмата. която ще извърши монтажа вътрешно/външно тяло са посочени така ASHG12LUC/AOHG12LUC без А-то в края, докато в другия магазин го имаше А-то на ЛУКА-та. Гледах параметрите са напълно идентични. Казаха ми, че обикновено с последната буква се обозначавал район или нещо такова. Та въпроса ми е трябва ли да ме притеснява, че го няма А-то или си е все едно и също. Ето и сайта: http://impuls-bg.net/site/archives/wpcproduct/ashg12lucaohg12luc
Този пост е редактиран от avenger; 07-08-16 в 21:15.
[QUOTE=maverick;781404]Точно за този модел няма никакви притеснения. Ако става въпрос за региони,абсолютния същия климатик е топ модел за азиатския пазар. Това е може би единствения климатик за европейския пазар ,който се продава и в Азия.А азиатския пазар е вероятно по-голям от европейския.Каталог на General за Азия за 2015г..