При положение,че имам едно китайче(за без пари и с доживотна гаранция),никакъв шум не може да ме притесни.И все пак съм забелязал,че клониш към Тошиба и кой е моделът като алтернатива?
При положение,че имам едно китайче(за без пари и с доживотна гаранция),никакъв шум не може да ме притесни.И все пак съм забелязал,че клониш към Тошиба и кой е моделът като алтернатива?
Според теб този модел на Тошко ще се справи по-добре?Ако е така и него мога да го взема на много добра цена,ама това ще го разбера утре
Нещата са на кантар - и двете машини са с Toshiba компресор....
Тогава взимам Luca-та ,защото ще се занимавам по-малко.
- - - - - - - - - -
Тези два проблема,които могат да се появят,гаранционни ли са?По-назад в темата имаше въпрос и дали дефроства често,но никой не беше дал мнение.
Сега се замислих и за 9LT,тя дали ще се справи в тези 21 квадрата или ще е на кантар?12LT сигурно ще дойде много за тази квадратура.
Този пост е редактиран от presents; 23-08-16 в 22:53.
Здравейте. Имам нужда от помощ в избора на климатик.
Досега зимата бях на камина с водна риза, ама не ми се мъкнат вече дърва.
Спрял съм се на три климатика:Климатик Daikin FTX50GV/RX50GV
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE/MUZ-SF50VE
Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU, Клас A+++
Кой от тези е най - добре? Хипер инвертора е само в краен случай, ако другите не стават?
Каква консумация да очаквам долу - горе, дали ще е над 100 лв месечно?
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За отопление
3. Каква е:
а) - две стаи 18 и 13 кв, общо 31 кв. Между тях има голям портал, който заема 2/3 от стената и е отворен целогодишно. И двете помещения ще се топлят заедно.
б) дървена дограма
г) североизточно изложение.Втори етаж от къща.
е) какво е предназначението на помещението- хол и спалня
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?- Югогоизточна, Карнобат.
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - Няма изолация, на тухла от вън.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатнор. до 2300 лв максимум.
Дайкина ще свърши работа. Може да погледнете и Тошиба 16 Сузуми. Тези Митсубишита по-скоро не ги гледайте. За разхода не би трябвало да е повече от 60-80 лв. Зависи от топлозагубите на помещението и какви температури поддържате.
за milenn погледни тази тема за sf50ve https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...B0-sf50ve.html
Sent from my X5pro using Tapatalk
Здравейте.
Моля за Вашето мнение относно тези две машини Gree GEH12AA-K3DNA1B – GEH и Fuji Electric RSG12LMCA. Предложи ми ги местна фирма за климатици при консултация
какво да избера за помещение от 20кв.м. панел с една външна санирана стена и ПВЦ дограма и южно изложение. Бюджета ми е макс.1500лв. с монтажа.
Фуджито е ясно има достатъчно за него във форума. Поскоро ме интересува мнението Ви за Gree-то.
Здравейте,
Предстой ми покупка на апартамент и бих искал да взема климатици за две от стаите.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - и двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - стая 1: 23 кв. м, стая 2: 15 кв.м
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - PVC, двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците; - ~ 5 кв. м, 4кв. м
г) изложението на помещението; - северозапад и за двете
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 4ти от 6, апартаментът е вътрешен
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - хол с кухня, спалня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 20-21 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - да
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - стая 1: всички кухнески уреди + телевизор, стая 2: не
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - бих искал да вляза в 3000лв с монтаж за двата климатика
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - -25/+35
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Бихте ли ми препоръчали климатик за всяка от стаите.
Мога да си позволя и по-голям бюджет, но бих предпочел да се впиша в 3000.
Благодаря предварително.
MHI 20 и 35 ZMS
Toshiba Mirai 10 и 13
или Тошиба Сузуми 10+13
Бих допълнил офертата, с един General/Fujitsu LUCA и новата Етереа на Панасоник.
Благодаря за препоръките. KI_YOOU, конкретно за таз годишните модели на Етереа ли говориш (SKE, ако не се лъжа) или е ОК да гледам и предишните?