Ти ще ми кажеш... данните в сервизните са на номинал, а данните в евровента са на максимал.
Ти ще ми кажеш... данните в сервизните са на номинал, а данните в евровента са на максимал.
Какви проблеми може да имам със остъкленията?
може да сложа някоя тавичка или тръба да извежда водата, но тв докато се отведе ще замръзне по пътя...
Ниско-високо, каквото такова, оставям го татзи година така и ше си покаже, за 4-5 см няма смисъл да си играя, казват че просто ще има разлика 1-2-3 градуса от зададената така като е по-нависоко, просто вместо да му задам 24 от дистанционното ще го дам на 26-27
Иначе си има мощ и капацитет за стаята, от жега в стаята точно за 3-4 мин стана хладно в стаята, после обратно на жега пак за 2-3 мин. Не е особено показателно, но ме изкефи бързината, все пак значи че съм го оразмерил дори със застраховка отгорекато му пусна 1-2 степен да поддържа ще е идеалка зимата.
П.П. Форума е бъгав...
Хубава е машината. Сложи една кофа под външното и няма да тече по стъклата. Сега в момента не е за климатик, но засичал ли си долу-горе каква е консумацията?
Да бяха смъкнали 2,3 кг от външното за сметка на вътрешното, че 18ка с 10кг вътрешно тяло...![]()
Компресорът е като на дванайска и вероятно са преценили, че вътрешното и така ще е достатъчно.
Здpaвeйтe, пpeдcтoи ми дa cи взeмa ĸлимaтиĸ зa вceĸиднeвнaтa, c ĸoйтo cмятaм дa ce oтoплявaм зимaтa.
Πpeди вpeмe poдитeли ми cлoжиxa в тяx ĸлимaтиĸ Наіеr (7-8 гoдини) и дo днec днeшeн paбoти нa пyшĸa и зимe и лeтe.
Hacoчил cъм ce ĸъм тoзи мoдeл НАІЕR АЅ18NЅ1НRА-GU/1U18FЅ2ЕRА(Ѕ). Hяĸoй имa ли пpeĸи впeчaтлeния oт нeгo. Πpиeмaм и пpeдлoжeния зa дpyг пoдxoдящ мoдeл.Бюджeтa ми e 1400-1500 лв без мoнтaж.
Cтaятa, ĸoятo щe oтoплявaм/oxлaждaм e 35 ĸв.м., южнa, ĸaтo външнaтa cтeнa e изтoчнa (изoлиpaнa c гипcoĸapтoн+вaтa 10cм).
Taвaнa e oĸaчeн cъщo изoлиpaн c 10 cм вaтa. Cтeнитe ca тyxлeни, a дoгpaмaтa рvс (нямaм идeя ĸoлĸo ĸaмepнa e, нo e дocтa мacивнa).
Hacтилĸa лaминaт c фибpaнoвa пoдлoжĸa 5мм.Bъншнoтo тялo щe e нa зaвeт в изтoчнa тepaca.
Отворен съм и за всякакви други предложения за марки и модели!
Блaгoдapя!
mtvachev, Haier който сега ви предлагат, няма нищо общо като качество с този който имат родителите Ви. Сега, моделите се калпави (тези които се внасят) и по добре се насочете към друга марка. Имате добра изолация което е в плюс. kokovox Ви е предложил две машини, като мога да допълня Toshiba RAS-16BKV-E Mirai, Gree GWH18RC-K3DNA3C Viola, Samsung AR18HSFNCWKNEU Classic+
Това лични впечатления ли са или са доказани модели, защото не ми се иска да рискувам да взема нещо което зимата би отказало и оставаме на студено.
mtvachev , хайера, който сте си заплюли в еуровент го дават ,че работи до -10гр. и на тази температура има топлоотдаване от 4.3 kw.
emil vasilev, да погледнах го и това. Явно Хайера отпада.
От гр.Враца съм и бих искал да си взема климатик от този град за да не си усложняваме живота.
Гледам, че ДомКлима предлагат Daikin FTXV50AV с външно тяло RXV50AV.
kokovox, ми препоръча FTXV50GV. Каква е разликата между GV и AV серията?
mtvachev , едва ли някой ще ти отговори за тази AV серия, това че я има в някои сайтове. Аз се съмнявам, че съществува изобщо.