И така...
Вчера ми монтираха Mitsubishi MUZ50VE, огромно тяло, но се събра, на къща е, изработката на климатика като цяло изглежда добре, няма нещо дразнещо или видимо китайско.
сложихме тампони и няма вибрации, вътрешното тяло няма пукания и шумове на първо четене, но не е от тихите според мен - на 2 от 4 черти сила на духане може да се понася, но след това става шумно, но приоритета беше да топли, другото се наглася.
Монтажниците пипаха уверено, бързи са, сравнително чисто работиха, добре е
Притеснява ме само едно, че нямаше много място на стената за вътрешното тяло заради прозорци и разстоянието от тавана и тялото е 4-5 см, това проблем ли е?
Много са нещата, които трябва да ви притесняват. Неправилното място на вътрешното е само едно от тях.
Ще се стопли бабата,с това външно (55кг.)което го доставят на палет,монтажниците трябва да черпят,че не си в блок и да е монтаж под прозореца...Иначе отдава при -10гр. 4,2кw. номинално.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Мястото е правилно, със снимка 1/10 от стаята не може да се прецени, която е продълговато + че духа и в преходна кухничка.
Кои са другите?
Все пак някой за отстоянието до таване ще се изкаже ли компетентно?
затова избрах модела спокойно, помеже мястото за монтаж е удобно.
Този пост е редактиран от Nikolllay; 18-09-16 в 15:08.
Абе споко, важното е да работи и да си доволен!
Сега осъзнавам, че не става ясно, че има просорци на ъгъл. Ето нова снимка.
Въпроса бе следният:
Мен ме притеснява притока на въздух и дали ще завърта добре въздуха, сравнено с разликата ако беше 4-5см по-надолу?
Пак напомням - стаята е 4х7 метра общо с кухня, монтиран е на стената с дъжина 4 метра и духа към 7 метра дължина с преходна кухня.
Nikolllay.Според мен повече притеснения трябва да имаш за зимния конденз.Че със тия стъкла отдолу ще е весело
Трябва да имаш с климатика две книжки - инструкция за ползване и инструкция за монтаж. В книжката за монтаж трябва да има картинка с минималните отстояния за външното и вътрешното тяло. Може би 10-12см. да е бил по-добър вариант, но при тебе няма много място. Едва ли ще са нещо фатално 5-те сантиметра до тавана, по-важно е според мене да не духа директно към хората, да не прави голямо течение.
Хубав климатик, харесва ми. Външното тяло на SF50 е направено по същия начин като Зубадан и също е с 900 вата компресор.
Замислям се, щом това Мицубиши с над 50 кила външно тяло, с огромния си топлообменник и перка при -10 отдава 3,5 киловата, останалите климатици, които са почти наполовина по-леки, с пити по две педи и слаби компресори, колко реално могат да отдадат при -10 и колко са им преувеличени показателите.
Датчика за дефрост обаче са го сложили ниско долу, където няма хубаво обдухване, което може да е предпоставка за чести дефрости.
3,48 киловата е на номинал при -10, а в евровента е на максимал.
Джак, в евровент никога не дават максимуми, а частични товари.