Страница 163 от 233 ПърваПърва ... 113153161162163164165173213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,431 до 2,445 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Хаха ясно, че да изсушава въздуха трябва да е сух.. Въпроса ми беше насочен към начина по който се постига този сух въздух.

Тук не ми стига компетенцията да го обясня с физични процеси, пък и япончетата не го обясняват подробно , но явно при преминаване през топлообменника въздуха се изсушава. Пробвал съм го.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

SPSt, обезвлажняването при климатизаторите се състои в отстраняване на влагата от въздуха чрез охлаждане под точката на оросяване, което причинява кондензиране на влажност (кондензация).
    ivan74, SPSt, KI_YOOU и 1 други харесват това.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

...и за да не става прекалено студено в стаята, скоростта на въздуха трябва да е много ниска. Хубавите машини го правят много добре, за сметка на ефективността.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Мезинов, при тази изолация предложени подов Дайкин ще се справи, че и отгоре, само че трябва да му осигуриш пространство за въздухообмен.

6. Тук е от
    Aug 2016

Дойде времето вече да взимам и аз климатик. Става дума за помещение от около 13.5м2 - 37м3. Помещението е трапезария която ще се ползва за спане от възрастен човек с проблеми със съня(остър слух и лесно се буди). Затова искам климатикът по възможност да е тих. Апартаментът е тухла, на първият етаж като под мен е работещ магазин с климатици. с 2 вътрешни стени, една външна санирана отвън с 10см фибран и една от към коридорното стълбище на блока която не е санирана.. Дограмата е PVC 5 камерна с 3-ен стъклопакет. Останалите части от апартамента не се ползват и са неотопляеми. Желана температура през зимате 22-24С , и толкова някъде и през лятото. В гр.Лом се намира жилището.
    Ориентирал съм се към следните климатици - Fujitsu General ASHG09LUCA или Panasonic CS-XZ09SKEW/CU-Z09SKE ETHEREA. като 3 резервен вариант ми е Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S~SRC25ZM-S Premium .
    Но първите два като че ли по ми харесват заради ниските минимуми и че няма да изключват а ще работят на по-ниско напрежение отколкото мицубишито. Генерала на фуджито е с най-нисък минимум, но пък панасоникът е по тих с една идея и е отдава по-висок номинал, обаче и с по висок минимум. Моля дайде ми препоръки кой от двата ще е най-тих и ефективен. В началото на зимата да не се изключва и включва постоянно, с по-добри режими на дефрост. Знам че стаята е малка, но.... Трябва да взема един от гореизброените, като мицубишито е с по-голяма консумация като го гледам по показатели от фуджито и от панасоника.
    Надявам се да получа адекватни и полезни насоки за към някой от моделите който съм си харесaл.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Member
    Тук е от
    Dec 2014

След чудене дали ще се справи подовия дайкин и желанието ми да е 1 машина се спрях на дайкин FTX60KV, въпреки, че подовата машина наистина ми харесваше като вариант, но предпочетох да има малко повече мощност в номинал.
    Благодаря за насоките и съветите на включилите се с отговори по моя въпрос!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Ако искаш подов ,защо не вземеш fujitsu ABYG24LVTA . Той със сигурност ще ти свърши работа.
    mkukas одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    След чудене дали ще се справи подовия дайкин и желанието ми да е 1 машина се спрях на дайкин FTX60KV, въпреки, че подовата машина наистина ми харесваше като вариант, но предпочетох да има малко повече мощност в номинал.
    Благодаря за насоките и съветите на включилите се с отговори по моя въпрос!
    Прецени си добре топлозагубите и каква мощност ти е необходима преди да купуваш, защото ако случайно преоразмериш после ще те е яд как работи климатикът през преходните сезони, непрекъснато старт-стоп.
    Ако стаята до сега е отоплявана с печка или конвектори, спомни си каква мощност е била достатъчна и си търси климатик с подобен номинал.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2014

@emil vasilev
    Наистина не съм го видял, но ще се консултирам и за него, а според техниците и дайкина ще се справи добре при тези условия... за този 100% ще кажат, че е прекалено "голям".
    @Jack Krauser
    Никога не се е отоплявала тази стая и нямам никакви насоки, още повече, че до скоро бяха 3 отделни стаи и беше с дървена дограма и никаква изолация целия етаж.
    Надявам се, че няма да е преоразмерен, все пак го дават за помещение 46м2 и 120m3. Явно заради по-малкото вътрешно тяло, не знам.
    Ще се монтира, така че да "духа" по дължина на помещението и ще стига "топлината" по права линия от край до край и ще се пада в страни от зоната, в която ще седим пред телевизора и т.н..
    Човека, от когото ще вземам климатика, каза, че и подовия на 99% според него ще се справи, но ако имам съмнения за мое спокойствие да си взема 60-ката и аз така и направих. Да не говорим, че е почти 1000лв по-евтиния вариант, защото ще го взема на цена малко под 2300 лв с монтажа и в този случай не си струва да поглеждам и към Тошиба сузуми 22, след като цената е идентична.
    Още веднъж Ви благодаря за полезните насоки и съвети! Надявам се да съм направил добър избор като за вариант с 1 машина, защото наистина не ми се искаше да са 2, нито да рискувам да ми дойде малък подовия и да се налага да включвам и други отоплителни уреди.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Да споделиш как се справя като му дойде времето!
    Честита ти придобивка!

13. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Lucky аз бих взел Митсубишито. Минимума не е единственият гарант за тиха работа. Моето Митсубиши не знам кога работи и кога не. Толкова е тихо.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Днес взех един General 12 Luca,две много масивни стойки,тава и чакам монтаж в Неделя,всичко това на много специални цени и съм много доволен.Ще пиша зимата как се справя.
    Ще взема и един ватметър,или там както му се казва,този ще свърши ли работа?

www.stbbg.com | product_single

16. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Благодаря!
    Ще споделя впечатления от машината като дойдат студове и като мине монтажа и ремонта и някоя снимка ще кача на самия монтаж.

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от presents Виж публикацията
    Днес взех един General 12 Luca,две много масивни стойки,тава и чакам монтаж в Неделя,всичко това на много специални цени и съм много доволен.Ще пиша зимата как се справя.
    Ще взема и един ватметър,или там както му се казва,този ще свърши ли работа?

www.stbbg.com | product_single
    >>> Да.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Само да попитам,този уред може ли да мери моментната консумация на ток?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе