Може да мери всичко - моментна, минимална, максимална и обща консумация, напрежение, ток, общо време на работа, фактор на мощността, а ако въведеш цените за киловат показва и навъртяната сметка.
Пише,ама като няма кой да види,че има описание.Благодаря
Е описанието са го скрили между картоните на опаковката и спокойно можеш да го изхвърлиш ако не знае човек,че го има.
Има и брояч на дните. Ако има поне малка консумация т.е. не се изключва климатика от контакта накрая виждаш примерно за 200 дни 500kWh.
Уредчето го поръчах миналата седмица и мога да кажа ,че върши работа.Луката ми я монтираха преди около месец ,при външна 15 градуса и зададена 25 поддържа около 300W,като го видях да работи и на 210W.Ще пиша отзиви ,като захладнее още.
Би ли дал отзиви за Луката,дали се чуват пукания и шум на фреон?
Пускал съм го три пъти и досега пукания не съм чул.Работи тихо на ауто вентилатор ,с пуснат телевизор не се чува,че работи.
Климите пукат най-често след дефрост... още е рано
Може ли мнение за Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE vs Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E, DAISEIKAI 8?
Двата климатика са сравнително висок клас. Като параметрит няма фрапантни разлики или поне за неинженерното ми око Специално във форума намирам повече отзиви за Мицубишито, което е по-хвалено, но и по-критикувано. Прави впечатление, че основните минуси се наблюдават само при някои потребители. Интересува ме кой от двата е по-добър в следните направления:
- поддържане на 25C през зимата
- по-слабо предразположен към дефекти
- шум на машината (условия за сън), дефрост
- екстри на моделите
- консумация на ток (има ли осезаема разлика)
Ако има климатик от друга марка, който е по-добър от тези двата, ще ми е повече от полезно да го споделите.
Този пост е редактиран от bb17; 30-09-16 в 11:54.
Взимай тошибата, по-близо се доближава до критериите ти.
Тошибата е с двойнороторен компресор 700 вата, Мицубишито е с еднороторен, но по-мощен с 250 вата. При положителни температури като че ли Тошибата има леко предимство като ефективност. Но при минусови температури Мицубишито има по-добра ефективност и запас от мощност, а Тошибата губи доста от капацитета си заради слабия компресор.
------------
Миланов, мерси за линка. И аз си взех такова ватметърче. Само не мога да разбера, ако искам да изчистя навъртяните киловати и да зануля навъртяната сметка, всеки път ли трябва да ресетвам всичко от червеното копче и после да въвеждам тарифите наново, или има и друг начин?
Джак, кога ще пораснеш и престанеш да пишеш глупости за компресорите? Те не са обикновени конвенционални асинхронни двигатели, на каквито ти приличат. Набеденият от теб компресор като 700 ватов си работи и на 2 kW безпроблемно. Остави ги настрана. "Слабите" компресори на етериите си работят като на номинал с 1400 W и си свиркат.
Ами аз гледам какво пише в Евровент, в графата отдадена мощност, а не си ги измислям тези работи.
Гледаш какво пише, но не виждаш и си измисляш. Затова се включих. Остави ги тия компресори настрана, сложни са. Евровент се ползва с други цели.
Двете машини са равностойни и много добри.Като FH е с малко повече екстри и топлоотдава повече при отрицателни температури,а Тошибата има хубаво външно.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"