Минимума на отопление при +7, при около 0 градуса и при около -5 градуса. При +12...+15 не е толкова интересен, тогава няма как да не е on/off. При -10...-12 пак не е интересен. А вътрешното задание +23.
Минимума на отопление при +7, при около 0 градуса и при около -5 градуса. При +12...+15 не е толкова интересен, тогава няма как да не е on/off. При -10...-12 пак не е интересен. А вътрешното задание +23.
Аз все още не мисля, че машина с нисък минимум е добро решение. Ако духа студено зимата, какъв е смисълът? По-добре да е тих и да не знаеш кога работи и кога не, отколкото да не се изключва. Това е моето мнение от моите машини.
Който иска нисък минимум, лесно може да си го направи. Слага един картон да закрива половината топлообменник на външното тяло и готово. Хем и компресорът ще работи в разтоварен режим. Аз пък предпочитам мощен компресор и топлещ климатик, отколкото нисък минимум.
При мене най-добре се получава ако работят без да изключват. Дори и да работи Дайсейкая на 170W с не чак толкова топла струя и cop 2,5...3 го предпочитам от on/off-а му. И друго - да не вдига минимума при понижение на външните температури. Или поне да не е увеличен с 60%. Цял ден слънце и +7...+10 и работи нонстоп, стане вечер и външната отиде на +1...+2 и се почне on/off, и това не е работа.
Щото Дайсейкай ти не става. Вземи си MHI zmx серията и ще се родиш.
Здравейте, искам да купя климатик ако може да ми помогнете. Мислех да взема Daikin Ururu Sarara FTXZ35N/RXZ35N, но не знам дали си струва да къртя за въпросната допълните тръба за свеж въздух. Благодаря предварително.
1. Жилищно2. За двете(цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора.3. Каква е:а) 30 кв. м;б) ПВЦ, троен стъклопакет, КА (тази абривиатура не ми е ясна;в) около 6 кв. м е квадратура на прозорците;г) юг-запад, терасата е остъклена, и е откъм запад, съседния вход скрива слънцето от запад през деня. д) 4 етаж.е) Климатика ще се ползва в дневен тракт(хол и кухня).ж) Апартамент.4. В гр. Варна.5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима - 22/23 градуса?6. има изолация на стените и на тавана, дебелина 7см, вид изолация не знам, 2016г е сградата?7. Телевизор, хладилник, фурна, ширм, микровълнова, миялна, компютър.8. Сумата е до 4000лв.9. Ще разчитам изцяло на климатика в тази стая?10. Помещението е правоъгълно 3,7х8,00м. над дивана ще е.
Този пост е редактиран от valcho; 04-10-16 в 17:09.
shener84, получихте съвет да се спрете на LMC. Другите две предложения са жив "т...к", ако ми разбирате. Имайте предвид, че при избор подобни модели, винаги се правят компромиси. Вземете си LMC, поискайте тръбен път поне 4 метра, както и тампони на външното тяло и нещата ще са приличен вид...
Надявам се да бъда извинен за езика който използвам.
Вълчо - за вашето помещение 25цата би била пре-достатъчна. Спестете си едни няколко стотин лева от софтуера. Дали си заслужава къртенето прочетете темата за модела в отдела на Дайкин. Успех!
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-daikin/52226-daikin-ururu-sarara-ftxz50n-rxz50n.html
Благодаря за отговора kokovox. Забравих да уточня, че лятото ще се охлажда евнтуално още 13 квадрата (детската стая), която е южна и е от страната на всекидневната и затова мислех 35ца. В такъв случай отново ли ще ми свърши работа 25цата? Ако може да ми препоръчате друг климатик в случай, че се откажа от Уруру Сарара. Благодаря.
18LFC
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk