Да сега и аз чета форума,но стигнах до 88 страница на темата.
Аз си купих 3броя DAEVOO DSB F12.34ELH-V инвертори от технополис Разград по 730 лв с монтажа.
Ще ги използвам предимно за охлаждане.
Понеже съм газифициран това ме устройва.
Не мога да разбера как препоръчвате специалистите тук по 2000-2300лв за климатик, за стая.Аз целият апартамент от 110кв2 съм го газифицирал за окол 3000лв. През 2005г.
Сега климите са ми за охлаждане.
За тези 110кв.м. колко ти излезе отоплението за януари?
Защо да заслужават антиреклама? В разгара на отоплителен или охладителен сезон, нови монтажи не се извършват. Прави се само неотложен сервиз, защото или няма достатъчно наличен персонал (в жегите е отпускарски сезон), или условията за работа навън са неподходящи (в студ и сняг). Проумяването на тези факти зависи от качеството на човешкия материал (в случая, на клиента). Фирмата е положила усилия да намери хора, които да свършат работата, за да не връща човека. Свършили са работата. Бъдещите клиенти първо да научат кога зреят доматите, като искат да ядат хубава шопска салата. 8 са месеците, когато се извършват нови монтажи.
Към Христо Разград С три клими от по 2х на някои токът за януари е бил 180лв. , не купуват друг уред за лятото, пък и не на всякъде може да се газифицира.
И аз съм с газ и .....с климите от подписа. Сети се защо!
Моят Вайлант папа толкова газ, че токът в сравнение с метана е песен. Нека наистина да сме коректни.
Газта си има предимства в комфорта през зимата, но си има и недостатъци, които според мен са повече от предимствата спрямо климатици. Първото е цената на газта, която зависи главно от руснаците, а те ни дават едни "братски" цени, които са ми високи. Отделно кой знае кога ще им хрумне да ни врътнат кранчето по средата на зимата. Тока си го произвеждаме в България. Първоначалната инсталация си е скъпа инвестиция - на мен ми искаха над 5000 лв. Лятото газта не те охлажда. Аз отоплявам и охлаждам 100 кв.м. жилище с 150 лв. макс като рядко минавам 100лв. Това е наполовина на това, което колегата от Разград плаща за ток и газ. Проблеми засега с климите нямам и съм много доволен като цяло. За мене си направих добър избор мисля.
Сподели....
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk