Страница 179 от 233 ПърваПърва ... 129169177178179180181189229 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,671 до 2,685 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от Gugu Виж публикацията
    За това не се бях сещала въобще. Дали би било ефективно решение и то за домашна употреба?
    Само ако е без нагревател, тоест само отсичащ въздушен поток, иначе сметката за ток ще е драматична

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

2.  

3. Тук е от
    Oct 2016

В най-груб вид,помещението изглежда ето така IMG_20161009_222407.jpg

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

@ Gugu Май има много възможности и все нещо трябва да се пожертва Хубавото е, че сравнително мекият климат позволява закупуването на не толкова мощни машини, както във вътрешността на страната.
    Предлагам инсталирането на 2 подови маркови машинки, като най-малко болезнени откъм комфорт и същевременно, максимално практични, доколкото е възможно откъм отопление-охлаждане, сиреч, зимата да топлят равномерно, без да се налага силна въздушна струя за да се достигне пода, но същевременно и охлаждането да не е компрометирано лятото. Напр. два бр. от нещо такова: Подов климатик Toshiba RAS-B18UFV-E1/RAS-18N3AV2-E1, 18000 BTU, Клас A+
    Предполагам, че колкото и да бяга топлото по стълбите, ТОШОВЦИТЕ като топлят, започвайки от пода, ще успяват да хомогенизират температурата навякъде, стига да не се спират.

Т.к. сумата от около 6 бонки с монтажа присяда, а както сте писали сте в сянка, каквато е ситуацията и при нас, може да се закупят пак 2 бр. машини предназначени за високостенен монтаж, но монтирани нискостенно - на височината на или под коляното. Примерно: Инверторен климатик Toshiba RAS-167SKV-E7/RAS-167SAV-E5 AVANT, 16000 BTU, Клас A+ И нещата излизат наполовина от към финанси, НО, охлаждането ще е компроментирано, но не невъзможно. За да не съм голословен, нискостенното монтиране е изпитано на 2 места, едно от които е спалнята ни, с по една машина и резултатите са отлични. Разбира се всичко е субективно, а и в този форум, нестандартните решения не са на почит.
    Поздрави и успех в решаването на загатката.

5. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

begbie - Това което ще ви предложа няма да ви хареса, но няма начин да стане комфортно, както вие го мислите. 1 машина за 2 стаи и коридор не става. Вземете си 7ца или 9ка за спалнята да не се потите като спите и като съберете парички вземете пак нещо подобно за кухнята по-нататък. Ако вземете голяма машина и я сложите в 12кв.м. стая ще бучи много и ще ви отвее, а ефекта за коридора и другата стая ще е нулев.
    Другата опция е да вземете 2 супер евтини деветки Мидея, Санг, ГРИ нещо от този род да ви охлаждат. Или втора употреба.

niki63 - За вас едно Фуджитсу 12 Лука ще ви пасне идеално. Други опции са Тошиба 13 Сузуми, МХИ 35 ZM-S или Фуджитсу 9 LT.

Gugu - Има само един модел климатизатор, продаван нов на пазара в България, който проветрява и това е Дайкин FTXZ50N. Би трябвало да смогне в това помещение да топли, но не съм сигурен. А и няма да е най-комфортното решение, защото единия край на стаята ще е с различна температура от другия. Може да не е с много, сега гледам скицата, ако го сложите посредата на стената, където е бил стария климатик. Другия вариант е с два подови или стенни на срещуположни стени. Не знам дали това е опция. Мисля че 2 Фуджитсу 12 Luka ще свършат работа. Погледнете и 2 x Фуджитсу 12 LT.
    Ако 2 машини не са опция ще ви трябва вероятно някоя 24ца. За бюджетно решение пак погледнете Фуджитсу, a за по луксозно Дайкин FTXZ50N.

nkolev - Тошибата

6. Тук е от
    Oct 2016

Някой друг ще ми даде ли съвет за тази стая. Колегите препоръчаха Fudjitsu 12LT. Някой друг ще сподели ли акъл. Мерси

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

Климатик Panasonic KIT-Z9SKEM

Това добър избор ли е за моята спалня?

8.  

9. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от deyanwill Виж публикацията
    Някой друг ще ми даде ли съвет за тази стая. Колегите препоръчаха Fudjitsu 12LT. Някой друг ще сподели ли акъл. Мерси
    12LT или Gree GWH12UB

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от vutov87 Виж публикацията
    Климатик Panasonic KIT-Z9SKEM

Това добър избор ли е за моята спалня?
    Да, ще се справи

10. Тук е от
    Oct 2016

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    begbie - Това което ще ви предложа няма да ви хареса, но няма начин да стане комфортно, както вие го мислите. 1 машина за 2 стаи и коридор не става. Вземете си 7ца или 9ка за спалнята да не се потите като спите и като съберете парички вземете пак нещо подобно за кухнята по-нататък. Ако вземете голяма машина и я сложите в 12кв.м. стая ще бучи много и ще ви отвее, а ефекта за коридора и другата стая ще е нулев.
    Другата опция е да вземете 2 супер евтини деветки Мидея, Санг, ГРИ нещо от този род да ви охлаждат. Или втора употреба.

niki63 - За вас едно Фуджитсу 12 Лука ще ви пасне идеално. Други опции са Тошиба 13 Сузуми, МХИ 35 ZM-S или Фуджитсу 9 LT.

Gugu - Има само един модел климатизатор, продаван нов на пазара в България, който проветрява и това е Дайкин FTXZ50N. Би трябвало да смогне в това помещение да топли, но не съм сигурен. А и няма да е най-комфортното решение, защото единия край на стаята ще е с различна температура от другия. Може да не е с много, сега гледам скицата, ако го сложите посредата на стената, където е бил стария климатик. Другия вариант е с два подови или стенни на срещуположни стени. Не знам дали това е опция. Мисля че 2 Фуджитсу 12 Luka ще свършат работа. Погледнете и 2 x Фуджитсу 12 LT.
    Ако 2 машини не са опция ще ви трябва вероятно някоя 24ца. За бюджетно решение пак погледнете Фуджитсу, a за по луксозно Дайкин FTXZ50N.

nkolev - Тошибата
    И аз обмислям Дайкин подобен на този, само че с по-големия COP или Мицубиши 50 Зубадан
    necata2 одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Gugu , ако обмисляш по-евтин вариант може да погледнеш Fujitsu-General *24LFCC или подово-таванния Fujitsu-General *24LVTA.
    necata2 и kokovox харесват това.

12. Тук е от
    Oct 2016

Момчета, направо ме уплашихте започвам да обмислям преграждане или да възстановявам камината

13. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Здравейте! Трябва ми климатик 12-ка, който да е от висок клас, но и да не се прекалява с парите. От всичко, за което се сетих и, което намерих на един сайт се спрях на следните модели:

Fujitsu General ASHG12LTCA/AOHG12LTC, 12000 BTU
    Fuji Electric RSG-12LTC/ROG-12LTC, 12000 BTU
    Fujitsu ASYG12LTCA/AOYG12LTC, 12000 BTU
    Mitsubishi Heavy SRK35ZMX-S/SRC35ZMX-S DIAMOND, 12000 BTU
    Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU
    Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E, DAISEIKAI 8, 13000 BTU

Ето и какво знам за всеки от тях:
    - За първите 3 нищо не знам. Не знам има ли разлика между тях или е само в марката и цената. Прочетох иначе добри отзиви за 9-ката от същия модел.
    - За Mitsubishi Heavy отново нищо не знам, а и няма ниакакви отзиви
    - Mitsubishi Electric - такъв имам и като изключим калпавия Auto режим на вентилатора от друго не мога да се оплача.
    - Toshiba DAISEIKAI 8 - тръгнах с голям мерак към тази марка и модел, но пък за него прочетох негативни мнения

Вие какво ще ми препоръчате?

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Първите три машини са абсолютно еднакви, ако изключим надписа по капаците....За тошо какво четеш, мисля че няма значение. модела си е класика! Това което четеш, е писано от хейтъри....Хевито е добра машина, ама нещо с тези параметри издиша...А и цената.
    dodo_pv и Mega харесват това.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

totopz, от тези модели 8-ма серия на Toshiba, или 12LT, като от няколко дни има и вариант до -30 градуса на модела (LTCB/LTCN). Отделен е въпроса кога в София е било -30?!? Малко по-скъп от стандартния модел е.
    Този пост е редактиран от Mega; 10-10-16 в 18:29.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

За тошибата четох, че имало някакви проблеми с клапите и "че се успивала" - един вид трябвало ръчно нещо да се рестартира, за да тръгне да работи отново.
    На хевито и на мен ми прави впечатление, че параметрите са слабички на фона на другите.

И все пак някакви насоки в избора?

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

totopz, ИВо го познаваш, мен задочно... Видя нашата позиция. Гледай сега каква суматоха ще настане....Тошибата и LT имат най-добри параметри и са се доказали като работещи. Хевито също. Мицуто също, като изключим писанията по негов адрес като за тошиба.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе