Нищо не пречиства. Поне нищо повече от стандартните машини. Етереята кляка под -15, иначе е добър климатик и честно казано вероятно пак бих я взел. Но вече и знам магариите. Иначе 9ката е с 33 кила външно двуредов топлообменник итн. За най-студените дни обаче си приготви нещо да помага. Като цяло по-добре само за отопление ..... виж какво ще ти кажат Александърс, Мега, Нецата и други колеги от форума, да не се обиди някой ако го изпусна.
Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
Да бе ще даде шапка пари и ще вади духалката за тая анемична стаичка, духалка не съм ползвал от 7 години къде го прати човека
Най добре акумулираща печка тъкмо ще си ляга върху нея![]()
Колко пъти през последните 10 години е имало под -15? И за колко време? И нищо не пращам, а споделям реални впечатления от ползваните клими. Вероятно ще има хора, които искат и работещи до -25 клими ...е и!
Аз съм си решил проблема видно от подписа ми.....
При QKE има излишни дефрости. При минусови температури, може би към -10 някъде, не незнам точно къде са границите този месец не съм го виждал още да го прави. Инициира се дефрост, тръгва да обръща режима, вижда че няма нужда и връща на отопление. По спомен от предините години отнема около 3-4 минути. Иначе пълният дефрост е към 10-тина. При мен не е имало проблем с падане на температурата в резултат от това обаче. При вас за 5 мин. изстива стаята или какво се получава? Иначе при Тошиба май го няма този момент с дефроста.
Не ми се вади статистика , но в моя регион доста често явление - 15 придружено с мъгла и то с дни .
Това беше образно , че го пращаш някъде
цитат "При вас за 5 мин. изстива стаята или какво се получава? Иначе при Тошиба май го няма този момент с дефроста."
Точно 5 мин и се форсира после и после духа и така да не говорим че работеше он оф при 8 градуса навън в стая 20 квадрата който му харесва тоя начин на работа не знае как работят истинските клими . Нали се опитваме да сме обективни .
Този пост е редактиран от hawai76; 20-11-16 в 19:51.
Която е субективна. Както и да е. За отопление Nка от Панасоник. Иначе до -10, -15 итн
относно температурите ,под -10 ,всяка зима за по 15-20 дена при нас ,от тия 10 зими в 5 е имало и към -20 за по няколко дена
Ето, ама тук май само януари имаше под -15 ( клекнаха Панасониците) и големия студ от 2012. Аз нямам друг спомен. Но пък тогава фуджикът ( LKC )не се предаде.
Ако ще се дават близо 1700 лева за обикновена Етереа на Панасоник, то по-добре да се дадат или за Нордик, или за FH25VE, който отвява 12-ките на Панасоник по топлене.![]()
Нордика е същия кашон. Клиент даде луди пари, само и само да не го вижда повече след първата зима. Имаше тема по въпроса но ...
Истината е,че на Пасониците само името им остана Панасоник.
Трудно да кажеш на клиент, че ще му оправиш "перфектните" дефрости на климатика за над два бона. При все, че вече имаше един Daiseikai 6, разкара Panasonic-a и си взе втора 6-ца. До ден днешен си работят и под -25 градуса. А обекта е в Годеч, там зимата е свирепо.