Страница 41 от 233 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2016

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Благодаря ви за информацията,беше ми много полезна.Лека вечер на всички!

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Здравейте,
    Отново се нуждая от вашата помощ.
    След вчерашните ваши съвети се спрях на модела Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-SPREMIUM.
    Днес идваха за оглед от фирмата и ми предложиха още един модел PanasonicCS-E12QKEW/CU-E12QKE ETHEREA 2014.
    До утретрябва да им върна отговор за своя избор,което отново доста ме затруднява.

Моля виза мнения кой от двата климатика да избера и с какво примерно единятпревъзхожда другият и двата са почти на еднаква цена.
    Разликата която на мен ми прави впечатлене е гаранцията на Mitsubishi Heavy - 3г. наPanasonic 2г.+ (5г. само за компресора)
    Надявамсе за пореден път на вашите съвети.Благодаря предварително
    Този пост е редактиран от MMGP77; 05-04-16 в 13:50.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Jun 2015

Здравейте,

Моля да ми препоръчате климатик за това помещение.
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно.
    2. За охлаждане и отопление.
    3. Каква е:
    а) квадратурата -37,8 кв.м. и кубатурата на помещението - 98 куб.м;
    б) вида на дограмата и стъклопакета ПВЦ, двоен стъклопакет.
    в) квадратура на прозорците; около10 кв.м
    г) изложението на помещението; север и юг.
    д) етаж на помещението в сградата, особености - къща на един етаж
    е) какво е предназначението на помещението- хол, всекидневна и кухненски бокс;
    ж) в къща.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Русенско.
    5. каква е желаната температура за поддържане лято-21 градуса зима - 23.
    6. Има ли изолация на стени- 10 см.таван има положена вата.
    7. Има ли електрически уреди в помещението, в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор и готварска печка
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 2000 лв.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -10 градуса
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението, показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор, свързан с геометрия и разположение на мебели.

От двете страни на хола има спални, те се отопляват.
    Харесала съм Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE/MUZ-SF50VE, но не знам дали ще успява да стопли.
    Това е вила и по принцип когато е много студено няма да ходим.
    Единственото място, на което може да се монтира климатика е това, което съм отбелязала.
    Благодаря ви предварително.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от avenger; 07-04-16 в 14:31.

4. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Fujitsu AWYZ/AOYZ 14LB NOCRIA
    SF няма да се справи.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Като гледам кубатурата и особеностите на помещението, изолация само на тавана.... аз бих взел това

http://www.airqualitybg.com/климатиц...tsu-ashg24lfcc

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от MMGP77 Виж публикацията
    Моля виза мнения кой от двата климатика да избера и с какво примерно единятпревъзхожда другият и двата са почти на еднаква цена.
    Разликата която на мен ми прави впечатлене е гаранцията на Mitsubishi Heavy - 3г. наPanasonic 2г.+ (5г. само за компресора)
    Надявамсе за пореден път на вашите съвети.Благодаря предварително[/FONT]
    Мицубиши хеви.

Лично аз а и доста други потребители на форума чувстват по-добре топлината на мицубишито.
    Ако се съмнявате разгледайте темите на МХеви и Панасоник и сами ще достигнете до желания от вас извод...

7. Novice
    Тук е от
    Jun 2015

Благодаря за отговорите ,но явно не съм го написала много точно,цялата къща има изолация 10 см фибран и силиконова мазилка.
    С това уточнение Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE/MUZ-SF50VE става ли?
    Този пост е редактиран от avenger; 07-04-16 в 14:32.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2016

1.Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтиĸът-тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? – жилище – къща

2.Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe(цялoceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтиĸът?
    Само охлаждане
    3. Kaĸвa e:

a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; помещенията са две – детска и спалня – климатикът ще е в коридора над вратите на стаите – коридор 1,5х1,5х2,5 м , детска 3х4 х 2,5 спалня 3х4 х2,5
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa(дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); пвц/ троен стъклопакет
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; в детската 3 прозореца 60 см х1 м, в спалнята 2 прозореца 1,50 мх 1 м
    г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; детска изток /юг, спалня юг /запад
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти(мaнcapднo, мeзoнeтнo, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? Етаж 1
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;

ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    В къща – външни стени , в спалнята температурата, лятото, достига 41 С в 15 -16 ч следобед

4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa?
    В Ловеч
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    Лятото, през нощта ако може да е 28 -30 градуса

6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн/пoд(външнa или вътpeшнa), нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe.Kaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    Има вътрешна изолация на всички стени и тавани - окачен гипсокартон с вата
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo, в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтиĸът и ĸaĸви? В коридора няма ел уреди.

8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвeнa зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтиĸ.
    Ако може да е до 1000 – 1500 лв.
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтиĸa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? За охлаждане до 45°.

10. aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy,paзпoлoжeниeтo(или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop, cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Нямам възможност ,
    Този пост е редактиран от avenger; 07-04-16 в 19:30.
    frick одобрява това.

10. Тук е от
    Apr 2016

Здравейте! Попрехвърлих доста от тази и предходните теми, но отговор на моя основен въпрос не намерих, и моля за помощ - избирам климатик за хол 15 кв.м. в тухлен блок последен етаж, външна изолация, покрив с въздушна възглавница, една външна стена 3 м. ПВЦ дограма троен стъклопакет с ка стъкло, София. Ще ползваме климатика основно за охлаждане, тъй като сме с парно. За затопляне само хладни дни в извънотоплителния сезон. Доколкото се ориентирах, в тези случаи и по-нисък клас климатик би свършил работа. Специфичното ми изискване обаче е свързано с добри пречистващи въздуха показатели, йонизация, без опасност от завъждане на микроорганизми по филтрите или токсичност. Имам малки деца и много държа на тези екстри за подобряване качеството на въздуха, който дишат. Желателен бюджет 1000-1500 лв. Покрай форума открих този: Panasonic CS-XE09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA модел. Какво е мнението ви? Струва ли си тази нано пречиствателна технология, или е някаква зарибяваща маркетингова стратегия? Има ли аналог при други марки? Не мога да се ориентирам и има ли йонизираща функция. А каква е разликата с този модел, който често срещам тук да се препоръчва?: Panasonic CS-RE09QKE/CU-RE09QKE Засега съм се спряла само на тази марка, тъй като не попаднах на други марки, предлагащи подобно пречистване. Но и не зная какво да търся всъщност. Моля, и предварително благодаря за съветите и препоръките ви!
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 09-04-16 в 10:34.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Делфин, понятията "по-нисък клас климатик" и "добри пречистващи въздуха показатели, йонизация" са несъвместими с "желателен бюджет 1000-1500 лв".
    qweqwe одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Делфин Виж публикацията
    Струва ли си тази нано пречиствателна технология, или е някаква зарибяваща маркетингова стратегия? Има ли аналог при други марки? Не мога да се ориентирам и има ли йонизираща функция.
    Да струва си и не е маркетингова стратегия. Много хубаво освежава въздуха и мирише на бриз като го включиш. Премахва прах и всякакви миризми(примерно от цигари, готвено и т.н.).
    Ето тук се вижда как работи:

А за Панасоник отделно се продават и допълнителни филтри за пречистване на въздуха:
    Аксесоари за климатици - Технoмаркет - онлайн магазин
    Делфин одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Тези филтри от 30 лв. колко време изкарват - месец, два или повече?

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Тези филтри са консумативи и нямат дълъг срок на експлоатация. По принцип се залагат стандартно в климатизаторите и според мен, не играят значителна роля по отношение на чистота на въздуха в помещението.
    bobovo и justify харесват това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Тези филтри от 30 лв. колко време изкарват - месец, два или повече?
    За двата CZ-SA13P и CZ-SA14P според инструкциите е препоръчително да се сменят веднъж на 2 години и трябва да се почистват поне 2 пъти в годината. Чистят се само с прахосмукачка и след това се оставят 6 часа на пряка слънчева светлина.
    Пише също, че деактивират 99% от вирусите и бактериите уловени във филтъра.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 09-04-16 в 15:30.
    Делфин одобрява това.

17. Тук е от
    Apr 2016

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Делфин, понятията "по-нисък клас климатик" и "добри пречистващи въздуха показатели, йонизация" са несъвместими с "желателен бюджет 1000-1500 лв".
    По-ниския клас климатик беше споменат в поста ми във връзка с обстоятелството, че не ми трябва за отопление, защото доколкото изчетох повечето клиенти търсят мощност за отопление. Но не и че аз търся нисък клас, затова има обаче в изречението. За цената, да разбирам ли, че не ми препоръчвате климатика от първия ми линк с нано технологията, който е с посочена там цена 1499лв.? Какви са Вашите препоръки за марка с добро пречистване? Всъщност сега виждам, че връзките в поста ми не са активни...извинявам се. Отдавна не съм писала по форуми и не помня как се слагаха активни линкове Климатик Panasonic CS-XE09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA 2014 ето тук даже е намален на 1299 Тук е 1500лв.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Намерих оферта за Daikin FTXB50C с включен монтаж за 1649лв. Струва ли ви се изгодна? За момента се насочих към поне 16-18000btu климатик и това намирам като най-евтино. Може да предложите и други модели, параметрите пак ще ги напиша: основната стая с изолация е 23 кв.м./60 куб.м., ще се използва за охлаждане, като често ще държа отворено и към спалнята, т.е. общо стават към 40 кв.м./100 куб.м.

Благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 233 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе