Страница 47 от 233 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от Mr. Sister Виж публикацията
    Благодаря, но не знам дали ще го намеря в Търново. На първо четене се предлага само от Булклима. С монтажа обаче ще надхвърля бюджета. Какво е мнението ви за LG за климатик http://www.technopolis.bg/bg/Invert%...-UA3/p/651213?
    Този теоретично топли до -10гр., а практически може и по-малко.

П.П. Много загадъчен ник.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2015

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Е тоя ще ти свърши прекрасна работа:Fujitsu ASYG 12LMCA/AOG12LMCA

Само трябва да намериш фирма, която го предлага с безплатен монтаж.
    Намерих, цената е със 180 лв. по висока от тази от линка. Това показва, че няма безплатен обяд.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Този теоретично топли до -10гр., а практически може и по-малко.

П.П. Много загадъчен ник.
    Мерси. Ще отложа покупката докато събера още малко парички .
    А пък за ник-а, е дълга история. Кратката е, че е свързано с един клип на една метал банда на която съм фен.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Mr. Sister Виж публикацията

Мерси. Ще отложа покупката докато събера още малко парички .
    А пък за ник-а, е дълга история. Кратката е, че е свързано с един клип на една метал банда на която съм фен.
    Много мъдро решение за климатика. И аз съм фен на Heavy Metal.

5. spy
    spy е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Apr 2016

Цитат Първоначално публикувано от spy Виж публикацията
    Здравейте, нямам никакви познания относно климатиците, но жела да се сдобия с един за охлаждане и за междинно отопление главната му цел ще е за охлаждане все пак. Ще бъда благодарен на всяко едно мнение, но пак да отбележа,че нямам познания в облата за това се допитвам тук. Забелязах,че повечето от вас притежавате или предлагате висок клас климатици, но за съжаление аз не разполагам с такъв бюджет .

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? Жилище
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? Охлаждане
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; 30м2 75м3
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); Дървена
    в) квадратура на прозорците; 4м2
    г) изложението на помещението; източно
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? ет.1 две стай с портал между тях
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; хол ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? къща
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? През лятото - 24 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Има изолация на тавана
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Два телевизора
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 900 лв плюс монтажа
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

Спрял съм се на един модел Finlux FDCI-12LK46GFH който се вмъква в бюджета ми. След кратка консултация с момчетата от магазина ми казаха, че този модел климатик може и да отоплява и в този ред на мисли бих се възползвал за отопление, но само в преходите между сезоните зима и пролет и есен и зима, но при външна температура над 5 градуса.
    Благодаря предварително.
    Ако може съвет?

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Втора употреба колега и то на магия. Иначе нов, за тази площ и с такъв бюджет мн трудно.
    Ако ще е за охлаждане само, Дайкин 35ца ftxbc
    SPSt и Rumb@ta харесват това.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Ако може съвет?

Ако не те бърка да се разходиш до Монтана вземай този:
    HITACHI RAS/RAC-D14EX3 - Технoмаркет - онлайн магазин

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Ако може съвет?
    Наистина бюджета е малък за квадратурата но може да погледнеш и:
    http://www.airqualitybg.com/климатиц...b-k3dna3k-cozy

http://www.airqualitybg.com/климатиц...k3dna6g-change

П.п Говорим основно за охлаждане. За отопление ще ти е нужна по - сериозна машина.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk
    P.Hristov одобрява това.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ако може съвет?
    Влез в някоя техноверига и си избери някаква 12ка, която да ти харесва на външен вид и да е в бюджета ти. Вътре всички са еднакви ла*на, но ще те охлаждат.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Ако пък искаш да имаш климатик за тези пари, погледни към К2У.
    blue1 и KI_YOOU харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Бих искал да изкажа моите благодарности на участниците в този форум, които помогнаха със съвети, личен опит и препоръки. Специално благодаря на Mega, за професионалното и безкористно отношение, както и за препоръките, които оформиха до голяма степен решението ми за избор на климатик. Тъй като покупката и монтажа, все още не са факт, ще ви държа в течение за крайният резултат. Още веднъж, Благодаря и Респект, за активното и адекватно отношение, към "нуждаещите се"!
    Иван Вълков, peshaka, kokovox и 2 други харесват това.

13. bpd
    bpd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014

Здравейте между Fujitsu General ASHG09LMCA/AOHG09LMCA и Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE кой бихте ми препоръчали да купя,по горе съм писал за каква стая ще се ползва.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Може би GF9LMC, но оглед на помещенито ще даде по точен отговор.

Sent from my C3 using Tapatalk

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от bpd Виж публикацията
    Здравейте между Fujitsu General ASHG09LMCA/AOHG09LMCA и Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE кой бихте ми препоръчали да купя,по горе съм писал за каква стая ще се ползва.
    +1 За Fujitsu-General.
    Bivola одобрява това.

17. bpd
    bpd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014

Благодаря за отговора ,и аз мисля да избера GF9LMC,като дойде време ще пиша впечатления от климатика.

18. Тук е от
    Apr 2016

Здравейте,
    Предстои ми покупка на два климатика и ще се радвам, ако ми помогнете в избора.Благодаря ви предварително.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
    2.За охлаждане най-вече,отоплението ще е само преходно,когато се спре парното и е още студено или когато не е пуснато.
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;едната стая е 9 квадрата а кубатурата е 22.Другата е 13 квадрата а кубатурата е 31-32.
    б) вида на дограмата и стъклопакета;ПВЦ,двоен стъклопакет
    в) квадратура на прозорците;На малката стая е 2,6 квадрата,на голямата е 2,7
    г) Изложението на помещението;Малката стая е юг,но пред нея има триметрова тераса покрита с покрив,от горе покрива е с осб,воалит и битум,а от долу е стиропор,фибран и гипсокартон(покрива цялата стая).Дгугата е изток,като при нея само прозорците се покриват от покрива на терасата която обаче там е 1 метър.
    д) Етаж на помещението в сградата, особености;Първи етаж,но е малко по висок 4,3 метра от кота 0,тухла.
    е) какво е предназначението на помещението- И двете са спални
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?-Апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?-София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?-Лято-24-26,зимата или по точно прехода есен/зима и зима/пролет 20-22(зимата се ползва парно)
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?-Има изолация на външните стените 5см. стеропор.Малка стая външна стена размер широчина 2,2м,височина 2,3м.Голяма 4м. на 2,4м.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?-Малка стая телевизор и компютър,голяма само телевизор.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.- 2000лв. за 2бр.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?-Най-вече лятото до +40
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.-Съжелявам нямам възможност да кача.
    Този пост е редактиран от judas priest; 24-04-16 в 19:52.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 233 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе