Страница 99 от 233 ПърваПърва ... 4989979899100101109149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2016

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Здравейте, имам нужда от съвет. Чуденката ми е между тези два климатика LG D18RL.NS2 / D18RL.UL2 - Технoмаркет - онлайн магазин и Климатик стенен инверторeн Fujitsu General ASHG18LFCA/AOHG18LFC - Bulclima Като цяло LG-то ми допада повече + по-малкото външно тяло, защото мястото ни е ограничено. Притесненията ми са относно монтажа. Ако купя LG ще е от technomarket понеже има изгодна промоция, но не знам с каква фирма за монтаж работят. От друга страна не знам нищо и за монтажниците на Булклима, но някак фирмата ми вдъхва повече довери.
    Знам, че не е пропоръчително, но може ли да се купи климатик от ТМ и да се монтира от друга фирма и колко би струвал такъв монтаж? В Булклима ми казаха 220лв за стандартен монтаж и 300лв за специализиран (каквото и да значи това).

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    Хмммм, казваш, че работейки, климатика просто спира при Т по-ниска от -15, независимо, че при -13/-14 си е работел коректно за дадените условия?
    Това няма как да се случи. Машината трябва да е спряна, при което 40W нагревател няма да смогне да загрее достатъчно компресора при -15, за да му се разреши запуск. По време на работа няма как да се случи. Глупостите за засмукване на някакви количества течна фаза няма да коментирам. Ще предложа на тези, които си мислят, че компресорите могат да работят "с минимална течна фаза", да си форсират бензиновите двигатели на автомобилите и да сипят малко вода в тръбата, след въздушния филтър. Може и дестилирана
    ivan74 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Ще предложа на тези, които си мислят, че компресорите могат да работят "с минимална течна фаза", да си форсират бензиновите двигатели на автомобилите и да сипят малко вода в тръбата, след въздушния филтър. Може и дестилирана
    Да не те плаша, ама можеш ли да познаеш в каква фаза циркулира маслото в компресора
    на девятката ти PKE и на Тошибите ти?Малка подсказка... не е газова.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

А ти знаеш ли колко е, къде и как е разпределено? Специално ти, вместо вода, можеш да сипеш в гореспоменатата тръба масло, ако ще и и пълна синтетика Ще се изненадаш от ефекта!
    Р.S: Гледай да не е на твоята кола!

6. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Това няма как да се случи. Машината трябва да е спряна, при което 40W нагревател няма да смогне да загрее достатъчно компресора при -15, за да му се разреши запуск. По време на работа няма как да се случи. Глупостите за засмукване на някакви количества течна фаза няма да коментирам. Ще предложа на тези, които си мислят, че компресорите могат да работят "с минимална течна фаза", да си форсират бензиновите двигатели на автомобилите и да сипят малко вода в тръбата, след въздушния филтър. Може и дестилирана
    Може ли малко по-сериозно. Естествено, че климата не е спиран, хеле при големия студ през януари. Омръзна ми да обяснявам - климатикът РАБОТИ ДО -15, падне ли отдолу просто спира! Стане ли по-топло от -15 тръгва отново.....
    И аз поне честно споделям мнения от личен опит без да казвам моето си е най-хубаво. Що не кажа нещо против нокрията или LKC
    ccankov73, ruuni9 и emil vasilev харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ми така си е написан софта. По книжка е до -15, на -15 спира. Някои климатици при -15 и надолу почват да не духат чак толкова топло, но всъщност "работят" - компресор, перки се въртят.

8.  

9. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Аз не твърдя обратното - и това ще повторя! Производителят го е упоменал и нямам забележки. Толкова. Машината работи и то много добре, но до -15

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

По прицип е така, но много черно/бяло са го измисли ли. Можело е да сложат малко сиво. -15...-16 да почне да намалява отоплителният капацитет, а не да се изключва тотално.
    mkukas одобрява това.

11. Banned
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Здравейте,
    спрях се на Mitsubishi Heavy за подов климатик.
    Има ли съществена разлика между Mitsubishi Heavy SRF25ZMX-S и Mitsubishi Heavy SRF35MX-S?
    Според мой приятел, който се занимава с климатици, хардуерно били едни и същи, с еднакви части, но SRF35MX-S модела бил програмиран да работи по силно и ефективно. Дали това е вярно? Не успях да намеря информация в интернет за да ги сравня.

Това са характеристиките им:
    Този пост е редактиран от israeliBG; 08-07-16 в 22:36.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Е до скоро се коментираше за веенето на подовите на MHI.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Подовите тела на MHI са само едни SRF_XX_ZMX-S и последното, което правят е да духат силно, и да веят. Явно се говори за различни по мощност машини, не за различни модели. Нормално е по-мощната машина да работи по-силно.
    ivan74 одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Объркали сте етикетите. Отляво е 35, а отдясно е 25. Не съм сигурен защо на тези диаграми 25цата има по-тежко външно тяло от 35. В стенната версия на същата серия 20, 25 и 35 са с еднакви тела само софта и евентуално турбините на вътрешните са различни. За каква стая стая въпрос?

16. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Объркали сте етикетите. Отляво е 35, а отдясно е 25. Не съм сигурен защо на тези диаграми 25цата има по-тежко външно тяло от 35. В стенната версия на същата серия 20, 25 и 35 са с еднакви тела само софта и евентуално турбините на вътрешните са различни. За каква стая стая въпрос?
    Коко, по-скоро скростта на въртене на турбините! Нещо като при Фолксфаген- три едни и същи мотора с различни мощности.
    kokovox одобрява това.

17. Banned
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Да, обърках таблицата при надписването.
    Става въпрос за детска стая, около 18кв на 3 метра височина.
    Просто в момента трябва да избера из между тези 2 модела. Заслужава ли си да инвестирам 260лв отгоре, за SRF35MX-S?

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Некомфортна работа на подови тела SRF25ZMX-S и мултисплит

Тази тема имах в предвид.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе