Нямам наблюдение за хевито, но за електрика имам и то е - прилична машина за цената си и няма да имаш проблеми с тях за нуждите, за които ще ги ползваш. На параметри и хевито и електрика са за почти еднакви. Електрика е много безшумен, както външното, така и вътрешното тяло. Вземи си 35-ци за да си обезпечен, не мисля, че работата в он/офф режим в определен период от време ще се отрази на комфорта и стойността на сметката за ток.
Аз мога да ти кажа само за Fudjtsu. Имам 9лт, монтирана в хол 20 квадрата и съм страшно доволен. Колкото градуса му задам толкова си и прави,онзи ден при -19 градуса външна температура настроен на 23 градуса потдържаше 21.5-22 градуса при отворени врати на целият апартамент 61 кв.м. при положение че жена ми държа доста отворена вратата на терасата,която е остъклена с винкел.При -15 съм го пускал на 26 градуса, при леден вятър от 54км.ч. и си ги потдържаше. Вечер като си лягаме го сваляме на 18 градуса,сутрин като станем ко вдигаме на 23 градуса.Дефрости прави само при силно заскрежена пита и при много студено време сутрин като му зададем да гони 23 градуса.Изключително тих на тих режим,и да се вслушваш не може да се чуе че работи климатик.За другите модели нищо не мога да ти кажа.Свържи се с Алекси, той ти е градски.Има Хитачито, имал е и Митсубишито, той може да ти каже за тях.
Ами и на мен не ми харесва, но след като е масова практика смятам, че все още е допустимо да се прави. Освен това имам 4 балкона, какво да ги правя?
Колкото до горенето на въглища, дървета и всеки друг отпадък от домакинството в гъсто населен жилищен квартал - еми по-голяма простотия няма. Такъв тип отопление е подходящ за села, вилни зони.
Особено в София, заради затвореното отвсякъде с планини софйско поле, проблемът с мръсния въздух, особено при паднала мъгла, е голям. По-голям от моето пране на балкона, дето даже не седи там, но ми се иска....както и да е....
dddilian Преди около 20 години в Редута имаше 2 блока и 10 коли,а като се пускахме с шейната по улицата стигахме чак до молууу,а сега е гъсто населен квартала,защото някой се е разселил от вилната зона и сега си паркира каруцата на тротоара защото си мисли ,че е алеята пред вилата. Не искам да се заяждам с никого,но всеки си решава как и на какво му е изгодно да се топли.
Да действително 12-ка в 12м2 не е добре освен ако не се цели частично подпомагане на клима в съседно помещение.
По скоро да се види колко е разликата в дебита между конкретната 9 и 12 ка.И аз съм с 9 ка ,с параметри като на 12 в 13 кв. топла стая.Негативното е че за да не е он-оф ,трябва да е на 23 или 24 гр.Иначе го слагам на 23 гр+тих режим и не ми вее и топли стаята на минимум с 230 в ,поне до минус 7 гр.
Рокера, 13 квадрата и то топли и с една ламБа могат да се стоплят, ти си боднал машини за хангар.Спалнята на тъщата е 11-12 квадрата и я топли от години с една конвенционалка 9USB и при - 20 градуса без проблем,знаете за каква машина иде реч, който помни, че имаше такива машини.Изобщо не е необходимо да се преоразмерява.
до 15-17 квадрата - читава седмица .. никакъв зор няма да види и ще се радвате на тишина и ниски дебити на турбината
Здравйте. Може ли да ми кажете TOSHIBA RAS-10G2KVP-E/RAS-10G2AVP-E Daiseikai 8 разполга ли с бутон за поребителски настройки . Позиция на клапи, скорост на вентилатор и темпертура.
[QUOTE=edi1;806350]
Прав си,просто тоя климатик ми изпада доста евтино тогава.Решил съм проблема като през 90% от времето кретана тих режим с 220 в. консумация без да прави течение.