Колега,
няма логика на дистанционното да има дигитално показание на градусите и да трябва да се задават няколко над желаните.
Панасоника при -12 му зададох 30 градуса вътре, след 35 минути беше вдигнал от 18 на 27 градуса вътре в 30 кв. м. дневна, духайки с 53.3 градуса на изхода на вътрешното тяло. В стаята беше паднала температурата на 18 градуса, защото преди това беше проветрявано.
Проблема който ипсиах създаван от Панасоника е честия ненужен дефрост. Заради ненужния дефрост не успява да си поддържа зададените 22 градуса -> при -15 работи 32 минути, после 23 минути дефрост. Това беше и причината да поискам смяна на тази машина и търговеца се съгласи. Сега с Митсубиши FH35 на дистанционното пак пише 22 градуса и в стаята е от 21.5 до 23 градуса - зависи от медтоположението, все пак е голяма и разчупена.
Пълна глупост е да искаш вътре да ти е 22 градуса задавайки 25-26 или друга стойност на достанционното. Всичко това говори за топло загуби и/или неправилна работа на климатика.
Поздрави.
П.п. И аз сам си плащам тока, не ме интересува колко вата харчи след като съм взел А+++ това е достатъчно, важното е като кажа 22 градуса термометрите в стаята да показват 22 градуса.