Когато и изгори компресора . [emoji51]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Когато и изгори компресора . [emoji51]
С тези ватметри дето сме ги взели по 30-40 лева, показанията от 280 вата при минус 15 градуса греят само душите. Като излязат сметките за тока друго излиза.
Моят на минус 20 харчеше около 1000 вата,но това беше преди да замръзне тавата.И къде видя да съм написал,че моят ще харчи 280 вата,ако изпълня всички условия?И не струва 2500,а 1230 лева с отстъпката.Преди малко беше на 22 градуса и лапаше около 450 вата,или този ватметър е полудял,или няма логика с два градуса отгоре да дърпа 16хх.
Миналата сутрин при -19 лт потдържаше 23 с 580 вата и какво от това защо се обиждате.
Четете бе хора! 280W при -3. При -17-700W. Енергийният монитор е на самия климатик, а на контакта има външен за 24 лв. от Метро, който е сравняван с електромера и показва същата моментна консумация като него.
Душата ми не се грее при -15гр, а с 40 градуса вечер.
Лошото е,че някой като прочете за тези 280 вата се залъгва здравата,но те са ако имаш изолация на пода,на тавана,на стените и отвсякъде те топлят комшиите.То по тази логика има хора,които живеят над абонатна станция и никога не са пускали нищо с което да се отопляват и сега какво,трябва ли да се подиграват на другите с климатиците и да се бият в гърдите.
Е това сега си го измисли,нарочно се върнах да видя къде си го написал,но такова нещо не прочетох никъде.Четете бе хора! 280W при -3
Той не ти се подиграва просто си отстоява тезата ,която може и да е вярна ,приеми го остани със здраве няма такива климатици и това е .Темата отиде за коша цели две страници дрън дрън .
В грешка си и няма повече да споря с теб. Явно отскоро имаш климатик и нито му познаваш работата, нито си чел достатъчно форума нито имаш поглед върху други климатици освен твоя. Изолацията явно ти е фикс идея и е разбираемо ако живееш в еднофамилна къща. В блоковете условията са различни и това, че ти не го разбираш, не означава, че някой те лъже. Почети малко повече форума и ще разбереш, колко много неща са важни за комфорт, тишина, ниски сметки при отопление с климатик.
Стига с тия японски сандъци,които хората ги изхвърлят,а вие ги купувате на безбожни цени и им се радвате все едно сте купили извънземна технология.
---------------------------------------------------------------------------
Кое му е безбожното? Моите Японски сандъци ми излезнаха и трите 1760лв. с включен монтаж. Колкото една нова фуражомелка.
Консумацията на -2-3гр е 350-380W, а при -17гр вчера 650-700W. Това е на Фуджика.
Този пост е редактиран от ruuni9; 24-01-17 в 00:33.
В другата стая имам климатик от осем години.Не живея в къща,а в апартамент и мога да ти кажа,че в този хол никога лятото не съм усетил жега,сам можеш да си направиш сметка за какъв хладилник ти говоря.В него зимата започва от Октомври и завършва на 1 Юни.В момента в коридора не е повече от 10 градуса,а сам можеш да се сетиш онзи ден на минус 20 колко градуса е било.За това ти казвам и пак ти го повтарям,че не само машината е важна.Ела изкарай една зима в този апартамент и сам ще се убедиш за какъв студ ти говоря.Съгласен съм че твоята машина харчи 280 вата,но това само при определено много условия.Спирам,защото вече не ми се спори.
Разпитвал съм и за втора употреба,но всеки ми казва,че машините не са лоши,но какво ще правиш с частите при евентуална повреда.1760 лева за три машини е добре,но и сам можеш да видиш,че тук се говори за клими втора ръка,които започват от 1000 кинта нагореКое му е безбожното? Моите Японски сандъци ми излезнаха и трите 1760лв. с включен монтаж. Колкото една нова фуражомелка.
Дадоха ми 2 години гаранция. С частите предполагам проблем няма да има, като знам колко контейнери се вкарват.
Къде ги намирате тия три японеца за 1700 с монтаж,направо ми иде да се гръмна,на мен от Пловдив ми поискаха за два 2000 лева ,като платя хотела и пътните на техния човек.Друг един господин тук също преди няколко поста пише че си взел неговото Фуджи за 1350 с отстъпката,а аз това Фуджи под 1700 никъде го намирам.Имам чувството мче тука всеки е взел неговия много на кирия,а когато препоръча някой модел ,не смея да отворя линка,щото ми се завива свят.
Фуджика е 809лв с монтажа, Шарпа е 470лв с монтажа, Хитачито е 490лв с монтажа. Грешка - 1770лв.
Добре де, аз не мога да разбера едно нещо. Ако японските климатици са толкова ефективни, защо самите японци искат да се оттърват от тях? Защо не си ги оставят за тях да ги ползват, ами ги пробутват на нас?
Това го пиша понеже в една друга тема стана въпрос за ефективността на японските клими.
Според мен на отопление японските клими с малко превъзхождат европейските като ефективност и топлене, но не могат да се очакват чудеса от тях.