.....
An arrangement on my forum
Air conditioning;
Area to be used (m2):
Height to be used:
Region / City / Town:
Location to be used North / South / East / West:
Ground / Mezzanine / Rooftop:
Home / Workplace:
Business area Business area:
Number of Persons:
Extra Heat source:
Top / Height / Height Measure:
Estimated budget:
Air Conditioned Models Considered:
Klimanın;
Kullanılacak Yerin Alan (m2):
Kullanılacak Yerin Yüksekliği:
Bölge/Şehir/İlçe:
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı:
Zemin/Ara kat/Çatı kat:
Ev /İş yeri:
İş yeri ise İş kolu:
Kişi Sayısı:
Ekstra Isı kaynağı:
En/Boy/Yükseklik Ölçüsü:
Tahmini Bütçe:
Düşünülen Klima Modeli:
Трябва ми климатик само за охлаждане на помещение от 30кв.м какво бихте ме посъветвали да взема за момента се чудя между General 12llc или LG p12en
LG Libero and General LLC are two class entry-level inverters. If the service guarantee is good, choose it. I do not know the climate conditions, so I do not know if 30 m2 will be enough. I would recommend air conditioning Gree production or Midea production machines in this class.
Добър вечер! Ако може да ни помогнете в избора на климатик, ще сме ви много благодарни
1. Ще се използва за апартамент. Доста стар не е ремонтиран от както е построен.
2. За отопление и охлаждане, но за нас е по-важно за отопление.
3. Искаме да отопляваме всекидневна и бокс.
а)Всекидневна - квадратура - 16кв.м., кубатура - 42,51 куб. м.
Бокс - 6 кв.м., кубатура - 14,36 куб.м.
б) ПВЦ,профилинг, КА (тук не сме много наясно и ако не е пълен отговора,молим да ни извините)
в) всекидневна прозорци квадратура - 4,53 кв.м.
бокс - 2,45 кв.м.
всекидневна - прозорци (запад) - на тази стена има изолация вата (5см) + гипсокартон, външна стена с неостъклена тераса(север) - без изолация, на източна и южна стена има по една врата (на стените без изолация).
бокс - прозорци(север) + ПВЦ врата към терасата на всекидневната (гледа на запад тази врата). На тази стена с прозорците има също 5см вата + картон. Останалите стени също като всекидневната няма изолация. И на двете помещения на таваните няма изолация.
д) ет. 3 (десен)
4. гр. Свищов
5. зимен период може би 24+, за лято не знаем точно.
7. За сега само тв и лаптоп, друго ще има по нататък.
8. Приготви ли сме 1200лв + поставянето. От толкова много четене из различните форуми съвсем се объркахме какво ни трябва като марка и т.н. Но като цяло разбрахме, че може би е най-добре да си вземем по-голям климатик от 12-ка.
9. Ами колкото и ниски температури да паднат на него ще разчитаме, че тук обикновено си е доста студено.
10. Няма да можем да предоставим.
Молим да ни помогнете, че сме доста затруднени какво и как да си вземем,а ни се иска да е нещо качествено,а не да се чудим как да се отопляваме.
Малко извън тези неща,но имаме едни познати, които имат два климатика за продан. Тези климатици са Osaka и Midea, и двата са 24-ки. Единия е на 11 год, а другия 9. Но не знаем точно кой е на 11 и кой на 9. Климатиците са използвани през тези години в помещение единствено в неделя и по-рядко са изполвани през делнични дни в различните месеци,един два пъти в месеца през делниците. Все още си работят и ни ги продават и двата за 600лв. Ако може да ни дадете мнение дали си заслужава да ги купим или ще е по-добре да си вземем един нов,но да си е нов. Просто питаме за мнение ако може да ни споделите тъй като сте по запознати
LuXy
Тези които ви ги дават вашите познати ги забравете.За този бюджет аз ви препоръчвам Fujitsu 12 LMCE.
Добър вечер .
Имам нужда от малко помощ при избора.
Чуденката ми е такава.
20 кв спалня в къща
Спалнята е с 2 външни стени ,а двете вътрешни са на бани ( пак студени)
Едната външна стена е Прозорци.( около 9-10 квадрата)
Стаята е изцяло север.Отдолу мазета , отгоре 2 ри етаж необитаем.
Изолации колкото искаш( 15-20 см ) дограма 6 камерна шуко с 50 мм стъклопакет ( може да бъркам дебелината)
имам една Осака която горе долу се справяше ,но нещо се разтрака и ще я местя.
Дилемата.
Дайкин уруру 25
Нокрия Х 9 ка
Митсубиши електрик FH35
Panasonic heatcharge 9 ka
кой от тези да избера.????
Отворен съм и към други предложения .
За МИ знам как работи и ми харесва .Затова е вкл в списъка .
П.П.
Мислех да сложа дайсекай 8 там и да си сложа един от тези в апартамента ,но жената каза че в спалнята не го иска тоя климатик
Като си харесваш МЕ няма какво да се чудиш. Може би вземи 25 вместо 35.
Говорих с него .... знам неговата препоръка.
по-скоро ми се иска да пробвам нещо ново/ друго което нямам.
Ако не получа отзиви и препоръки работата е ясна .
Залагам пак на сигурно и слагам FH 35
В другата спалня ( Южна ) пак същата квадратура ,но с прозорци около 5 кв и 2 вътрешни топли стени 25 е перфектна.
За тази спалня си мисля за 35 ца ,защото стаята си е по- студена.
Затова тези 500 вата в повече на 12 ката мисля че ще са добре.
Все пак не е сигурно може и уруру или нокрияХ да сложа.
Ще изчакам до Вторник да събера мнения и отивам да взема някакъв.