Първоначално публикувано от
hienata76 Привет. Имам няколко питания относно избора на климатици и техния монтаж. В момента се отоплявам с наследеното от нашите локално парно, но не ми се занимава с хамалогията и ,ще го оставям.
Апартамента е в гр. Габрово ,тухлен,външен,двустаен,4 етаж. Външна изолация само на терасите, дограмите са 5/6 камерни 3 стъклопакет 4С/Б/К. Вътре целия е фабрично с гиспсокартон ,лепен на топки,като на външните стени съм лепил - 5мм.стериопор и навсякъде стъклофибърни тапети. Таваните на две от стаите са с гипсокартон и вата, а в спалнята и коридора 3см EPS. Пода навсякъде е ламинат. Никой не живее под и над мен
При външна -1 гр в детската стая е 14/15 с духалка 2кв,за 40 мин. става 23 -желаната температура. Не знам как да сметна топлозагубите....
Избрал съм си тези модели ,като ще се отоплява и коридора. Малкото вагарче , не се съобразява с думите "затваряй вратите"
Спалнята и детската: Mitsubishi Heavi- SRC 25 ZS-S
Кухнята: Gree -09 Changе
Добър ли е избора,като съм запознат с високия минимум на МХ ?, В другия апартамент разменен с нашите имам ЛГ от подписа и работи също на он/оф..,така ми харесва , дано тези са по тихи.
Грийто в кухнята, как ви се вижда и, къде да го монтирам?
В нишата над хладилника или в ляво от прозореца,
В нишата плюса е ,че външното ще е на общата тераса,но пък ще духа точно в нас по масата , също ме е страх в тази "дупка" да не се бърка или успива.